買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
大尺寸水貨都係半價至4折到
係咪只買部先送switch 同3000
岩岩係超人店
70T $18830
送2000
一條sound bar
叫我再用 citi bank 卡 簽10000 送550
再簽尾數hsbc 5%
維番都13xxx
Sony有無清Ram?
冇. 佢會自己管理RAM, 有需要時佢會自己KILL APP
巴打都可以長按REMOTE POWER制5秒REBOOT電視
55Q80T加HW-Q70T 9000S後置開心使用中
成set野簡單來講
聽歌有啲唔得要將過後置校細聲啲先得
睇戲真係J出血
聽到啲子彈係左右度飛出嚟
恭喜巴打, 終於都收貨了~
記得開Q-SYMPHONY
反而好多巴打要後置要+6先夠聲
巴打係HW-Q70T水貨+SWA9000S行貨?
無留意,好似無65吋,不過9000,9500都無咁粗
但係而家睇返,原來8000係IPS Panel
16000樓下究竟買邊部好
Sony KD-65X9000H
$16980
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. X1™ 影像處理器
學到野
臨過年想清潔下電視
想請問個mon應該點樣清潔?
都痴左少少塵係上面
你嚟搞笑?支那機最基本in/out put啲嘢都唔齊 機背背板設計又好核突 你買啲7/8系仲要求啲咩
發覺好少人講LG電視
多數Samsung, sony
LG除了OLED外其他機種都係用IPS,個背光調控又差,沒什麼好討論
你去大鋪就會有好多Sales同你討論LG
因為L豬真係好垃圾 畫面無層次 調色又成pat屎咁
請問有冇巴打知道大舖 Sony 49x9500h 咩價位到?
即係LG只可考慮OLED系列,其他系列唔洗諗
其實OLED Panasonic同Sony都做得靚過呢個所謂嘅面板供應商
之前睇yt有條片又係聲畫唔同步
唔知關唔關事
冇留意有得清ram
同樣q70t
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞