買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我定期都有更新下電話嘅,不過啱啱電話都有個新更新,但咁樣都有影響咩
呢個係咪AIRPLAY本身既限制黎?
CHROMECAST同AIRPLAY係有唔同, CHROMECAST可以射完電視自己獨立運作
係啦 從來冇人講過 或者少人去留意呢樣野 但呢樣其實好緊要。。。。。
HT-Z9F都可以模擬7.1.2, 所以其實我都唔明SONY點解要出HT-G700
粉嶺遊樂場 巴打連唔到AIRPLAY果個問題巴打有冇發生?
俾得起錢買St5000 的話我覺得買yamaha ysp5600仲好
我睇錯左野, 原來巴打要65"電視, 我又唔知你預幾多BUDGET.
65"電視行貨的確貴過55"好多下
以下兩部我會選65X9000H
Samsung 65Q70T 行貨
$15900
Sony KD-65X9000H 行貨
$16980

除非巴打選擇水貨, 否則以上價錢已經係性價比最好, 再唔係巴打可以買以下
Samsung 65TU8000 行貨
$11380

如果想又平又靚不如買水貨65Q70T, 除了得1個月保養, 其餘冇得輸
Samsung 65Q70T 水貨
$7300
Samsung 65Q80T 水貨
$9700
呢個真
學你話齋虛擬7.1/5.1真係得個效果
最衰係唔想拉線,唔係唔駛咁煩
yamaha ysp5600好大舊, 如果電視唔掛牆又要墊高電視先可以
D後置係無線架喎, 不過如果你話電源線咁冇辦法
巴打係邊到買?
有大量電位配合到

我想表達拉得線就直頭買實體喇叭加amp
Compumark 深水埗
傳統AV AMP + 獨立喇叭實會好好多, 不過空間要求大, 喇叭成本高, 線材又要好, 電源都要靚, 如果要Dolby Atmos裝天花喇叭拉線先麻煩, 冇大屋都玩唔起, 細單位都係用SOUNDBAR算啦, 方便簡單易SETUP
巴打收左機未?
唔該晒step巴,我梗喺想加後置啦
不過一步一步黎
但sales又補左句z9r已停產
門市無得賣,得返街貨,堅唔堅?
SA-Z9R有機會已經停產, 不過都有可能SALES想你買HT-G700先咁講
HT-Z9F都2018年產品了
我都等緊SONY今年出有後置既旗艦SOUNDBAR, 我都想買
巴打如果唔諗後置可以唔需要理, 耳聽為實
今年有機會出新款?預幾時出?係就等埋先喇
我估架咋,代替ST5000嘛,ST5000 2017年到而家,都係時候出新旗艦啦

巴打如果冇預咁多budget可以唔需要等,我估新Bar都要15K
轉玩電視
做咩唔買oled
我準備買lg cx48
冇位,頂盡43"
巴打屋企夠大用靚喇叭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞