買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
65"冇~

不過HT-RT3都好舊, 勝在5.1好過冇
巴打可以試下去AVLIFE
我揀機果陣都有諗過買呢個,但係一google條bar 原來已經出咗4~5年就放棄咗佢,初頭仲諗住罪大信仰
琴日部65Q70T終於送到, 裝完隔左幾分鐘就有殘影
今日黎換過部唔知搞唔搞得掂
什麼殘影?

係咪未開圖像清晰度設定?
X9500H 係唔係都有 VRR ALLM...etc
沒有VRR, ALLM

連個menu都有, 試過晒reset, active motion個堆
壞機~~~
都唔知好彩定唔好彩, 水貨機有d擔心之後挨唔挨到幾年
本身預2-3年當賺左, 而家2-3分鐘就收左皮
咁真係冇計, 行貨最值錢就係呢樣, 不過天價要比多1倍幾$16000先買到
盛澤佢服務點?
幾好呀佢地so far, 反映完第2日(姐係今日)即刻換比我
但機既quality我諗佢地都控制唔到, 我係擔心呢樣

其實我都唔知係soft定hardware問題, 佢呢隻殘影唔係長時間有, Youtube某d片/黃viu個d就有, 其他就無事
如果咁嘅話 x9000h 會唔會更好?
其實ALLM=GAME MODE, X9500H都有GAME MODE
VRR只係防止快速畫面時撕裂現象, 就好像G-SYNC, FREESYNC咁
如果唔追求頂尖LCD畫質, 可以選55X9000H
***13-14K筆直, 65吋係咪Q60t好過TU8000
YES
如果有滙豐卡又射晒最紅落電器度
15k就買到q70t
我上月百記買18380,扣2000coupon,銀行回1200(百記滙豐合作600,另加最紅獎賞600左右)
另送一條 雞肋sb,1tb hd,避雷拖板,多一年保(唔知依家有冇)
咁巴打今日收左機未?
都應該係只係唔係好明點解一d片有事一d無事, 意思係先開一條有事既片, 再開條無事就會變番無事
未呀陣間收, 真係要試清楚
我想問3* 水貨除左驚易壞 仲有咩大分別
因為55 Q70T個價好吸引
除了得1個月保養, 其餘沒有分別, 系統完全同行貨一樣, 有繁中英文介面, 沒有大陸APP, 有齊YOUTUBE/NETFLIX/APPLE TV, 有AIRPLAY, 日後可以正常更新
巴打新機OK嗎?
有冇邊隻soundbar 入門好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞