買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
根本係托起個價黎填祿壽
完全冇問題 我兩個hifi 架中間分開成4隻手闊都咁放
佢個底座係金屬
請問43吋主要打ps4,有無邊隻會好d?
預$5000 內,thanks
Samsung 43TU8500
$4690
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(6500:1), 黑位更黑, 顏色豐富, 可視角可接受
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 兼容Dolby Atmos
謝謝
Tg?
非常好,放到soundbar就得
想問下 Samsung 65Q95T 同 8k嘅65Q800T,邊部會適合雜食多啲,大舖啲價都差唔多
Stepmic巴我終於裝埋後置圍繞個支架,有冇話應該set到幾高?
同你坐係SOFA時耳朵差不多高度, 在耳仔同一水平,再把喇叭前端面向皇帝位。
另外後置圍繞喇叭應該向前面對住電視方向
就咁睇好似高左D
電視機壞咗,房電視壞左聽日要買部43吋4K
唔好意思雖然已經睇左上個post大部份,但都想問下大家意見...

睇中 Samsung Q60T

1)語音輸入
Sale同我講samsung得國語冇廣東話,有冇辦法/速成?

2)Sales話得LG部Nano79CNF可以有連Apple
但我上網睇話凡有Airplay都得?咁samsung Q60T都可以?平時用開Iphone + google chrome

3)想問下Samsung Q60T係咪有藍Viu同黃Viu app?

唔該哂心急人上
即調到耳仔水仔同埋向前射住電視?
1. 要其他巴打答
2. Q60T有AIRPLAY 2
3. 有藍黃VIU可以係STORE DOWNLOAD
YES
因為我個後置就係放咗喺我坐既位左右帀戈邊,仲以為要直射落耳仔先岩
其實後置喇叭比你耳朵高D都可以的, 最緊要向番前面
你喇叭高度唔洗再整, 只需要喇叭向番前, 再試聽
我都想買43 吋電視,睇中咗 Samsung Q60T同埋Sony KD-43X8500H 主要打PS4 (5)同睇電影,請問邊部好呢
今日去大鋪睇,
Sales話Sony X85H 49吋係VA Panel,43吋係IPS Panel,所以要買就買49,但我見到呢度啲巴打話唔係有冇巴打驗證下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞