買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
電源插你可以問番盛澤
掛牆架係落order時可以同盛澤揀埋, 佢之後送貨可以幫你掛埋牆
以我所知YOUTUBE可以廣東話語音, 其他唔知道
巴打最好新年後2月尾先買, 會回復正常價
早買早享受,幾日假期用新電視睇戲
Thanks Step 巴,依幾日都帶老婆落豐澤落下藥,老婆原本都話好地地電視無壞換乜9, 但我話水貨4折真係好L 抵,又大部又靚,開始怨言少咗
巴打原本用緊邊款電視?
電視無壞換乜9, 對吖
水貨係4折, 近排好多巴打入55Q80T+SOUNDBAR, 可以用Q-SYMPHONY, 畫面又比Q70T好
咁又唔係呀
我屋企果部本身都未壞
不過係27"............
用緊d 舊款43"Samsung, 想換55", 因為用iphone, 都想有airplay , 都係氹老婆換機誘因之一。依家插住chromecast 睇nba 同netflix.
想問q70t / q80t 有無內置Chromecast? 豐澤個sales 話有, 但我又記得依度巴打講過好似無
27"就要換啦, 巴打27"上55"?? 嘩保證你正到出血
係 我見佢Nano cell嘅機都側照式 真係痴×線

更何況好明顯就知自己圖像技術技不如人先齊支援做賣點
SAMSUNG冇CHROMECAST, 不過可以做到以下

諸如 Netflix 及 YouTube 的部分應用程式設有內建螢幕鏡像投影播放功能,可更為簡易在大螢幕與小螢幕之間共享播放您正在觀看的內容。
第一步:將您的設備及電視機連結至同一 Wi-Fi 網絡。
第二步:下載相容的應用程式至您的設備及電視機。
第三步:登入或建立帳戶。在您的電視機及設備使用同一帳戶登入。
第四步:打開您想要的內容,使用您的設備觀看。
第五步:輕觸 Cast 播放圖標。

https://www.samsung.com/hk/support/tv-audio-video/what-is-screen-mirroring-and-how-do-i-use-it-with-my-samsung-tv/
岩岩問左掛牆架
問完之後覺得自己好似個白痴咁
原來如果唔係主力牆, 又要成日拉出拉入好似是唔多得的
同埋好似有2款活動架
夠力咪得
就係唔知夠唔夠力
我有即去設定睇返,無關閉到
類似你咁,有時連完睇無問題,係之後有事彈左出去例如whatsapp錄音/影相,畫面就會黑mon,之後就係好似我張相咁,一直黑mon轉轉轉但佢又show係連接左架禾
呢個我好似有入電視個youtube app自己連一次先有
我買80T要過年後廿幾號先有
新年後再問佢地啦~
現在仍然未, 要$4980
幾錢先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞