買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
HT-ST5000現在已唔值得買, 有好多好過佢既
就咁JBL BAR 9.1已經好過佢
個subwoofer太大擺唔落
HT-ST5000個subwoofer都唔細
叫做啱啱好lo
唔介意冇後置包圍感既話可以既, 不過要睇幾錢. 過8K就唔抵
price.com 8k幾
哇好詳細
多謝 我照set係睇得無咁攰
不過有無得較味精mode同正常mode一下就搞掂?
可以 圖像模式 直接用 標準mode 就已經味精好多
27“上55“ 4K 係咪正好多呢
係開番電視睇了
都無開過電視成年咁濟
細mon直上4k
Thanks 巴打,一次解答到我兩個問題,有三腳同用到廣東話。
但架你唔使揀嘅意思係?
call 保養,你未夠14日就換機
佢係固定/活動兩款
兩款佢都已經定左係邊隻, 唔洗揀型號
睇睇下原來JBL 9.1唔係好長咋wo,
先88.4cm 重短過Sony個條,
係唔知點放個後置姐
仲未有QN95啲價錢嘅唔通要壓軸先出?
Step巴記唔記得係咪QN95先會有one connect box

我諗USx10都未必得,香港食水咁深
想係房整返部43吋
請問tu8500同q60t
差一千蚊係咪值得入qled?
你試下熄咗pixel shift先
呢個功能真係會左右唔同黑邊
包膠下用咗幾日55Q80T + HW-Q70T嘅感覺先
1. 初初驚55吋會太大睇唔慣 但原來完全唔會
2. 因為忙住執屋咩settings都未校
default settings有d刺眼
求推薦settings
3. Q-symphony效果唔算真係好勁
不過比較淨電視/淨soundbar 出聲係包圍感強咗
但你話坐喺sofa聽會唔會聽得出d聲係邊度出黎又唔會
4. 總括黎講呢個組合真係物超所值
成set加埋都係1皮野咁上下
唔好意思巴打,我都琴日收貨,旦係個語音好似唔係好work ,有冇咩setting 要先較
QN95A應該同QN90A差不多價錢,只差one connect box
顯示顏色多10%,影像處理器都高一級,都值得既
SAMSUNG電視耐看畫面設定, 少味精, 長時間睇不易攰

設定>>一般>>智能模式設定
• 智能模式 - 關

設定>>圖像>>圖像模式
電影MODE

設定>>圖像>>專家設定
• 亮度 - 按自己喜好
• 對比度 - 45
• 清晰度 - 0
• 色度 - 25
• 色調 (綠/紅) - 0
• 圖像清晰度設定 - 自訂
• 模糊消減 - 按自己喜好, 愈高畫面愈順暢
• 顫動消減 - 按自己喜好, 愈高畫面愈順暢
• LED 動態清晰 - 關, 開左畫面會閃加變暗, 沒有太大用途
• 雜訊減少 - 自動
• 局部調光 - 高
• 對比度增強器 - 關
• 色溫 - 標準
• 伽瑪 - 2.2
• 僅 RGB 模式 - 關
• 色彩範圍設定 - 自動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞