買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
哦我明白了, 你意思係PS5唔夠力, 浪費左X9000H電視? RIGHT?
其實電視可以用黎睇片, 睇NETFLIX, 睇YOUTUBE, 睇APPLE TV, 唔係只係用黎打機.
不過如果想用少D錢, 確實可以買55Q70T水貨, 或者55Q80T都可以, 兩者都有HDMI 2.1
另外巴打如果對Q80T有興趣, 介唔介意幫巴打接受用左2個月既55Q80T, 我置頂有幫 李刀岸年糕 巴打 POST出黎, 佢家人要買SONY, 所以迫住換, 應該可以用買Q70T既價錢甚至更低買到Q80T, 佢志在清空位置, 又可以幫到人, 雙嬴

巴打: 李刀岸年糕 售賣 SAMSUNG 55Q80T水貨
best of the best 買,99% new,零瑕疵,屋企自用唔夠2個月,有意私聊
TG: https://t.me/puddling
如果唔需要4K120, VRR, 確實HDMI 2.0已經足夠, 打機有4K60一般已經夠
可以
32" TV
一係SONY 32W660G
一係LG 32LM6300
一係SAMSUNG 32T5300
你問下佢地囉, 唔洗怕喎, 錢應該可以解決到, 佢地有做開工程
唔想相認 不了

不過好似誇張左啲,訓住嚟睇爽到不行
屌~ 唔正面影咪得囉, 我都信唔過?
睇錯左 訓住嚟屌爽到不行
巴打比唔比較到有冇q symphony嗰分別?
我糾結緊買q70t 定z9f
個人意見如果巴打你已經有Q80T電視就應該配番SAMSUNG SOUNDBAR最好, 又可以用電視REMOTE控制音量, 如果HW-Q70T滿足唔到, 就上HW-Q900T, 應該會好好多
啱啱睇X8000H實物,個框比同牌子其他都特別粗
X8500H呢?

想問下香港有冇呢種tv stand賣??
諗住tv當mon用,個stand前面擺張枱仔用鍵盤滑鼠
發現呢個方法可以打破 "放大MON必須大枱" 既物理定律
thx bro,巴打連TV配件都咁熟
大家交流下姐~
巴打我覺得我個AirPlay功能成日short short,夾咗同事個now隨身睇睇波,咁正常就咁喺個app度頭落電視睇,跟住我出去WhatsApp都無問題,但有時錄音或者多手撳錯掣彈咗出去之後就連唔番,連極都係話無法連接,跟住要關手機關電視一段時間又得,巴打有冇咩解決方法呀?
今日去K11 Sony試Soundbar
想問下Z9F當我唔買後置,同G700比
邊條Bar好啲? Sales好hardsell G700
狂話G700新啲,又模擬7.1.2
但老婆都話Z9F靚聲啲
但同一時間有其他人試緊ST5000
所以我其實唔係好聽得清
900T out budget 了
主要想睇下samsung 嘅聲夾q symphony係點
買70T的話一定買埋後置,z9F就試試佢個虛擬7.1先諗加唔加後置
曾經有諗過jbl 5.1 但係冇atmos 又貴啲好似爭啲
巴打可以試下更新FIRMWARE, 由於我自己冇用iPhone, 又冇samsung電視, 幫你唔到, 要等其他巴打幫你
我有檢查電視嘅更新啦,佢話冇嘢要更新唔緊要巴打唔該你先
有問題 用緊q70t 我諗大家都一樣
我睇波睇劇點都好 用airplay 射去tv 冇問題
但當我想同時間係電話到例如開遊戲 睇youtube
tv會跟住我個電話轉埋 ( 普通上下網 whatsapp 冇問題 一開其他media 的野就轉)
有冇得好似chromecast 咁 射左d 野去電視到後就各自分工 求救
主要係HT-G700唔可以加後置, 只係中階SOUNDBAR黎, 果D模擬7.1.2算啦~冇意思, 最緊要都係耳仔收貨
HT-Z9F係次旗艦, SONY唯一一支SOUNDBAR可以加後置既
如果巴打唔諗住加後置, 可以考慮下ST5000
其實最緊要係.............................

老婆話HT-Z9F靚聲啲
幾個巴打用緊Q-SYMPHONY都滿意, 有點都好過冇, 呢個功能係SAMSUNG獨家
HW-Q70T加後置成本平, HT-Z9F個後置貴3倍
iPhone有冇更新啊, 有時未必關電視事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞