買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Q95T係暫時4K旗艦, QN系列未出之前已經係最好架啦, 雖然相比2019年Q90R都係costdown左
但我上av life個網見到佢標27980
標價同實際唔同架, 你問佢最平做幾多, 佢就會話你知
btw 低階既sony 機造工真係好垃圾

塊mon 好似痴唔實咁,撳四邊好鬆,好似就甩咁
得罪講句,仲差過大陸啲雜牌機
係咁架啦, 又唔係X9500H系列, 電視又唔會摸, 唔緊要啦~
畫質VS機殼, 我要畫質
大陸啲雜牌機那有畫質
都係

較個vesa 架嗰陣幾驚佢散
有冇咁誇張吖~
想搵個掛牆架係最貼牆
唔洗較角度 邊隻好? thanks
唔知香港sony 幾時會update 變做google tv
是但啦,只係介面唔同
宜家呢個介面唔好用

簡潔唔係,實用又唔i係,唔知想點咁樣
如果筆直6000想買50吋行貨,有邊隻抵玩
咪又係開下Youtube/Netflix

咩你咁厭尖架
Samsung 50TU8500
$5790
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(6500:1), 黑位更黑, 顏色豐富, 可視角可接受
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 兼容Dolby Atmos
8. 最高支援4K60
其實有冇得較搖控google play 個制轉做開youtube
冇吖,你咁懶惰
用google tv 都唔加個youtube 制,係佢問題
有個Google Play制

同埋現在仲係Android TV,未係Google TV

想要Youtube制,請另外買個chromecast with google tv

有android tv 仲買呢舊野做咩
我部apple tv 4k 都變左垃圾
巴打電視現在點?有沒有reset到
仲有個問題,我駁airpods pro , 播一陣netflix 會突然冇聲,要reconnect 先有用,但係過一陣又係咁,有冇得fix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞