買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
43吋唔知買tu8000/tu8500/q60t好
主要睇netflix同viu
去電器鋪佢播果d示範片又唔太分到
6450, 貴咗200?不過算啦,都傾好咗
Q60T>TU8500>TU8000

主要分別係可顯示既色域多與少, 同埋光度有分別
如果多睇HDR就Q60T, TU8500
如果多睇電視台就TU8000都已經可以了
差唔多, 只貴了少許, 1月頭試過$6250
avlife 買950t要10750,不過可以用creditcard,我睇下出唔出到hsbc個張,買夠8000回600
又唔係貴好多就當佢水貨價格可升可跌,咁諗會舒服啲
加油巴打~一步到頂冇煩惱
可以咁諗, 不過你比齊錢未? 如果未有機會新年後找尾數可能會平D都唔定, 我估架咋, 因為我同佢地沒有關係, 純粹見佢多人幫襯, 正面評價冇伏先推薦比各位, 所以巴打們有D咩特別需要都要自己問番佢地, 因為我都唔知
好苦惱,又有人話jbl 9.1好聲d
JBL軟件唔係咁好, 加上又用唔到Q-SYMPHONY, 又少兩個天空反射聲道
SAMSUNG電視夾SAMSUNG SOUNDBAR最好兼容性
去咗,都要20000,回贈1000,X9500好似都係貴3xxx。其他model好多又送soundbar,又回贈多啲。
多謝師兄解答先
諗住有條嘢做下樣,有人上黎睇落pro啲
hsbc個優惠做到21號,睇下到時出唔出到卡
65X9000H都要$20000, 細鋪都係$17000冇贈品
65X9500H如果$23500跟HK$2,500現金購物禮券仲抵D
最近睇咗篇文,睇完之後又無覺得Hdmi 2.1非常重要

https://m.eprice.com.tw/tech/talk/1183/5595947/1/
btw我答錯, $4800 now
4K60已經非常足夠, 開RT加靚材質貼圖仲好過劣質4K120
咁差不多啦, 貴左$100多D
邊間
未嫁,落咗少少訂咋,尾數送貨先比,我連埋sound bar, 裝機,拆舊機搬位
買左咩SOUNDBAR?
q70t, 係佢到買埋
性價比組合, 日後如果要加後置可以去豐澤買 ($890)
JBL9.1係無左右兩邊反射聲道, 天空有齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞