買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
超市卷咪有用囉
送switch就未必有用
好多人入坑X9500H
性價比現在幾好~
同海關傾完應該扑鎚水Q80T + soundbar, 個價真係無得輸,依家問緊盛澤
巴打9500H唔夠大聲?
Q80T電視 + SAMSUNG HW-Q60T或以上可以用埋Q-SYMPHONY功能, 增強聲音包圍感, 立體感

soundbar應該會買q70t
唔該晒step 巴
如果夠位可以考慮買埋無線後置喇叭SWA-9000S (豐澤$890)比HW-Q70T
不過應該唔買後置住,遲啲唔夠玩先再買
OK希望Q80T電視有貨~
啱啱問完,佢話有機會過年前有批,唔係就過年後
過年後都ok 嘅,聽日出去睇完實機再同佢deal
1000唔駛真心抵
人地索尼對後置成二千半
而家係咪無46吋機
Search左下好似主流都係49
43", 49", 50", 55", 65"
明呀 所以係話無特別追HDR
其實唔知點樣睇個分別
巴打夠唔夠位裝55"電視?
咁又係,多舊重低音完全唔同
仲未打電話嚟confirm 送貨時間
各位師兄 睇左幾日 之前睇中sony x9500h
但岩岩先知原來得 hdmi2.0
將來會買ps5 想買部有hdmi2.1
主睇 netflix 打機 請問有咩推介 ( 最大只可以49吋 )
另外想問下家陣d電視入面有冇play store可以裝其他app睇片?
thanks
啱啱裝完機,唔知點解個youtube 出唔到HDR
用呢條片試
https://youtu.be/N1-Jmq7BLFE
巴打又要HDMI 2.1, 又要49", 別無選擇, 我就推薦LG CX既
LG 49NANO86CNA
$7980
1. 100hz NANOCELL IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEB OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α7 Gen3 影像處理器

LG 48" OLED TV CX OLED48CXPCA
$13790
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器
咩機?
P記 40HX700H
LG只有自家STORE, 唔知道有冇你需要既APP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞