買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
如果巴打要性價比高, 可以考慮SAMSUNG 55Q70T水貨 ($4650), 各方面都好過Q60T, 不過新年前已經斷貨, 呢部行貨賣緊$10400

不過如果唔夠位, 又想平不如50TU8000算啦, 唔高要求足夠了~
我唔會恭喜你架, 搞咁耐~
32" 係咪暫時最好都係Sony 32w660g ?
今日壞左了聽日去買
SONY 32W660G
LG 32LM6300
是但一部, OS就LG好D
thx

其實呢幾個功能實際咩用...今日係一個好靜既環境睇電視,佢成日自己冇啦啦大聲咗,忽大忽細咁,其實我應該熄邊個功能...定其實佢個智慧模式係廢既?
已啟用語音擴音器
根據噪音,分析周遭噪音並提供最佳聲音。

調適音效+
透過分析觀看空間和內容的聲音組件,來提供最佳化的音質。

調適音量
觀看電視時自動調整為特定音量。電視按時段分析您的音量使用歷程記錄,在您使用應用程式或切換到外部輸入
節目源時,自動調整音量。

其實可以成個智能模式關左佢
房部電視壞左
有冇32-42吋電視推介吓
唔想出咁多
以下是最平43"電視
Samsung 43TU7000 行貨
$3999
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角可接受, 色域窄D
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 舊款搖控
7. 兼容Dolby Atmos
8. 最高支援4K60

Samsung 43TU8000 行貨
$4390
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
6. 兼容Dolby Atmos
8. 最高支援4K60

另外有以下水貨, 新年前可能已斷貨, 巴打如有需要可以係FACEBOOK 搵盛澤影音 查詢有冇現貨, FACEBOOK內有WHATSAPP
Samsung 43TU8000 水貨
$3350
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
6. 兼容Dolby Atmos
7. 最高支援4K60
8. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 / best of the best 購買

以下是32" 電視
Sony 全高清智能電視 KDL-32W660G 行貨
$3380
LG 32" FULL HD LED TV 32LM6300
$2580
後置就咁放地下或者假天花掛落黎得唔得 放係耳水平好難睇
邊間?
唔可以放係SOFA頂嗎?
唔得就唔好勉強了, 唔好買後置啦~
一係放SOFA頂, 一係用喇叭腳架
漢堡巴, 你又話想買Q80R既? 有冇問到盛澤呢?
未呀 問定先 仲未搞好裝修 不過梳化後邊既天花留左兩個位
Sofa頂同腳架都唔多美觀
有冇相或圖?

以上係其他巴打既
下一步到諗買咩soundbar 好
好野黎,用多少少錢比人cal,兩個世界
想問下有無人知用電視earc 去soundbar播歌的聲好的,定用airplay2去soundbar 好聲的?
應該分別不大
本身用joox,我見電視有spotify app,所以問下,如好的,我就轉spotify用,就申請premium ,如果無就算,不過點都應該好過用youtube播歌
你覺得邊種好D, 定聽唔出?
未聽得清楚屋企人8點就上床,我收工都返到都訓咗,無得開大聲
想問下sony行 an系統
係咪可以好似手機咁裝apk落電視入面?
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞