[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
佢唔知咩叫 語境
所以整左好多蝦式幽默出黎
睇字都覺得老尷
教佢點理財買樓都負皮袋錢落你袋咋蝦乾
如果日日請鐘點分分鐘貴過工人,做家務加煮飯當3個鐘,每個鐘at least $100 up, 所以佢請工人都好正路,我有d朋友ftm 都請工人,有人做家務係差好遠既
千幾萬啲樓真係唔知佢幾時上到車心頭咁高,又死唔肯攞舊首期出嚟唔知角仔小學個陣買到樓未
重要隻on9熊貓隨時會比人炒
最慘係佢死唔肯信角仔有問題
唔肯帶佢做評估治療
延誤左小朋友6歲前的黃金治療期
到時佢真係喊都無謂
照顧呢類小朋友真係需要錢同150%的耐性
但蝦乾又寒酸又懶唔肯理個仔
如果有咩事可能寧願dump左角仔算

利申屋企有SEN小朋友
但係佢都冇角仔咁遲都唔識坐
mon po蝦你自己真係睇路
希望hagone今次可以威比我地睇,下星期出個IG話自己已經啱啱買到樓,三房有窗台喺市區
最後個句三房有露臺喺市區佢賣咗小熊貓同角仔都未必買到
阿,漏咗句!
「狠狠地買下價值一千萬港元的市區私樓,就是濃甜」
買完hermes可能呢世都買唔到樓hermes呢啲唔係真·大戶人家真係買唔起,佢都係買返chloe算啦租樓無問題,但好明顯蝦乾好撚介意囉
要住就住最貴 一號銀海同瓏璽啦
我都知有工人姐姐幫手係輕鬆好多
但都要考慮下老公有無budget 加上爆seed奶奶係住得好近
係可以幫下眼睇住bb 自己去超市買野

早幾個po有做大貓絲打講過下人工range
真係唔多 要奧運站租樓 要養一家三口加maid係幾吃力
其實請得鐘點都唔會日日請㗎啦
每隔幾日叫佢上嚟啦做下清潔嘅話佢唔喺到嘅日子你只要係咁易抺下枱已經得

咁當然大把FTM都請姐姐嘅
唔講你朋友 就講beth吖
佢屋企最高峰係有兩個姐姐 佢自己都係FTM
但人哋換返嚟嘅時間係陪小朋友喎
同埋基本上所有湊仔嘢係自己做唔係畀姐姐
但呢到有絲打見過蝦乾畀姐姐揹個仔落街散步定唔知買餸
仔佢就得一個 仲要畀姐姐揹 咁唔知佢有咩咁忙喇
好撚介意但又唔想付出
單靠𨳒熊貓一個人做野又要養3個人
就算佢地一家劣食甚至唔食都好
水電煤租就一定要俾
林夏maid人工又年年加
遲下角仔返學讀書都要俾
(唔計角仔有問題要做評估治療
學劵制下書簿茶點費都走唔甩)
𨳒熊貓自己又要交稅
仲未計通漲
就算係佢唔鐘意果d郊區村屋都未必買到啦

佢寧願自己享受所謂太太生活
30歲人開始做廢人
Ftm 又唔做工又唔返咩9都唔做
搞到成家都咁慘
叫春都冇用架啦係買唔到樓啦
我真係恭喜佢啊之前聽絲打講佢又搬屋啦
人地細屋搬大屋今次唔知佢搬去邊呢
Push
Hagone可能一心等爆seed奶奶出手呢
生咗個仔,個奶奶重男輕女啲嘅話
已經出手資助首期俾粒金孫
Hagone分分鐘冇我地諗到咁on9
可能等緊老爺奶奶分錢
我係佢奶奶就真係益哂畀個女都唔畀蝦公喇
湊到個孫咁 個仔又冇啖好食
又冇家教又失禮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞