[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
Push
買個Mewe page去收嬲嬲
我都去左睇
原來佢因爲bubble 紙貴到要喊出黎 ($80)
就留番d用過嘅擺係櫃頂 下次搬屋用
環保係好事
但係你擺一堆用過黎搬屋嘅bubble 紙係櫃頂又唔係短期會再用
污糟到咁
仲要角仔係訓佢房 即係堆二手bubble 紙下面
究竟有無腦 唔濕疹都吸晒塵啦

同場加影
師傅工具好陽春
就算我問一向比較串嘅水魚
正常問題 其實佢都覆得好有禮貌
係蝦乾先可以閪到咁
寒酸到 因為八十蚊搞到要放卷bubble紙喺櫃頂成年,好唔療愈
怕唔環保咪拎去回收囉
好少睇佢既片
不過點解佢老公唔想生但唔戴套
睇表面,佢啲片,IG
佢好似唔係洗好多
可能有二百幾個都唔出奇
我身都有呢d人
好撚難頂
可能連𨳒熊貓都覺得會母憑子貴
為左發達大計先應承
(又可能報稅果陣可以話自己供養多一個人而俾少d稅)
但佢知道蝦乾有左的反應似係講緊:
屌!咁易中!即係又要養多個人!
(不過當時𨳒熊貓可能預計唔到蝦乾而家咁霉
仲要搞到成家4個人靠佢一個搵食
而家唯有靠打機逃避現實
佢老公可以借120個月糧...2公婆夾埋有300個.....
30歲人....做左咁多年野.....早知呃呃埋埋咁多有300個差不多啦
夠上浪澄灣2房啦
唔想說三道四嘅話 呢個po唔岩你
P牌like唔到絲打

佢根本就係自卑 自大 自私 自我
將自己嘅懶惰 思想合理化
同埋將所有嘢都take it for granted
佢出身唔好係事實
但之前做KOL都叫做得風風光光
識到小熊貓 拍拖 結婚 外型合襯
有一班包容佢嘅BE同事 大家柴娃娃
贊助商 廣告 名利雙收 買名牌 租私樓
(so called都算完美生活啦
起碼唔洗朝9晚9做到傻)

但佢唔珍惜 唔滿足 大貪 想要更多
佢今日嘅結果 係佢自己造成 咎由自取
想想非洲的兒童 你真係真係真係好幸福

退一萬步咁講 佢嘅人生由佢主宰
但係唔好害咗個仔
我寧願佢增值吓自己 湊好蝦佳
為小熊貓著想吓
做KOL不是終身事業
做人太太都未必終老
但做媽媽 係永遠嘅角色

利申:
幼教1x年 教過好似蝦佳咁樣扁頭嘅小朋友
無獨有偶 佢係真係有啲學習/社交障礙 自閉etc
蝦乾仲話佢地兩個係planned pregnancy
乜planned係咁嘅反應
佢睇蛙姐啲片學襯衫?
十足十蛙姐啲mk 斯文style
無意詆毁蛙姐 但真係好似佢襯衫片呃配搭
Sorry禁錯負皮
正想講位L老母 又要睇又要道德高地
不過出返去啦
佢條白褲……
*不如
佢中文都未學好就咪講咁多啦
咩叫工具好陽春呀 我淨係見到佢叫春咋
人地要環保 可能一試提高啲套嘅延續性就中
畢竟阿乾自稱易孕體質
留意返
係用過嘅 唔係用淨留返
冇所謂啦負皮
個L媽媽我睇佢出啲po都好膠下
呢個白褲look, 顯得佢腿粗
Bk老母有回應
陽春人
我都有 去個支那旅行
講緊羅湖過關個隻
都要拖個住喼 叫佢老公係後面影相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞