[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
本來飛咗
你咁講我又碌返上去睇先

辛苦哂你喇如風絲
兩日就爆一個Po
Hi , 你留意返我上po 留言我真係有話佢1830 掉bb入房誇張左,同埋我話佢想要me time可以按排人手照顧bb, 同埋我都有話同bb hehehaha 一陣佢都要訓,有時仲會一路啜奶一路訓,發覺大家好似遺忘左爸爸既角色,其實想要多d me time可以交比爸爸都得,大家互相cover 就得。
Btw 我婦科醫生同我講唔夠訓真係好易產後抑鬱。

利申:過來人
弊在佢老公都掛住打機或者兩公婆一齊玩扑 game
唔係點叫虐兒界 KOL 呀
所以我有話佢過分左,但大家覺得好盲撐佢我只係想講我都係鐘意me time 多d 果type人, 但大前提係有人接手照顧bb
咁佢個bb 邊個湊? 姐姐定長老?
冇人湊長期五花大綁係high chair/1830自動送入黑房喊佢老公唔係好得蝦乾幾多叉頸沖涼,自動將蚊仔狂喊聲當bgm咁無視,蝦仔肚餓到喊同食手仲幫佢做頸部training,0930得閒到同蝦乾玩game
蝦乾同pam一齊拍果段片話自己每日訓八個鐘 果時蝦仔應該得兩三個月 仲自己爆響口一日餵四餐奶
得兩三個月bb點⼀日四次奶

bb點交比爸爸?
蝦仔老豆成日都打機同玩電話

絲打你有好隊友好老公同你作戰
蝦仔個老豆同老母都唔掂呀
咁好彩我有神隊友, 好多時夜奶都係佢餵,唯有希望蝦仔工人姐姐湊得佢好啦
因為你一開頭話幫佢「平反」一下
但我明你嘅意思嘅
不過蝦乾同你嘅 me time 唔同嘛
佢兩公婆嘅 me time 就係由得個仔喺黑房喊
沖涼嗰條片真係嚇死我
當 bb 喊聲係 bgm
留名
lm
新po留名
沖涼片真係經典嚟
一定要煲大佢
個仔喊撚到拆天佢哋都完全冇反應
根本係慣性動作嚟
我無小朋友但沖涼喊到咁係咪因為唔舒服?水太凍?太熱?
佢個仔喊到拆天個陣未開始沖㗎
係BGM嚟 但佢兩公婆一個施施然攞水
一個揸機話部新機影得自己好靚
蝦乾一抱起個仔已經收咗聲
佢仲話「唔喊喇喎」
見個仔食手指就話應該肚餓
但沖完都唔係餵奶 而係逼個仔練頸

我真係好想問下個啲叫人唔好評論人點湊仔嘅人睇完呢條片會點諗
大佬完全唔係方法唔同
係佢根本冇理自己個仔嘅需求係乜
顧自己拍片為先 咁都仲可以留言鼓勵佢嘅人
一係冇腦一係同佢一樣冇人性
初生bb沖涼喊係正常
但佢個仔係沖涼前喊,一抱起沖涼就收晒聲喎
佢兩公婆真係痴線㗎喎⋯⋯
咁點解唔一早抱起佢呢?
部機用腳架 俾對手出嚟做野好過啦
肚餓又唔俾人食嘢,幾個月喳喎!
所以呢到先開到37
蝦乾話要喊15分鐘先抱吖嘛
蝦乾話角仔係鍾意瞓覺多過食嘅bb
冇追一陣就爆咗post
又要留言
本邊真係無留意依個友
邊個bb唔係食訓同poop
除非佢喊都唔喊一教訓天光姐!
角仔依家未比佢啲痴撚線育兒方式train到撻落地都唔識喊
Lm
所以我諗左好耐
係蝦乾見連登太多負皮 嚇到即刻del片費事比人backup
定youtube detect sensitive content而del片
病咗幾日無追post(唔是武肺)
追唔切了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞