[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
你追po咁簡單都無精神
事業型婦女蝦乾 要同時兼顧(aka mon住)連登/babykingdom/facebook/instagram/youtube/仲有mewe
要派負皮/del cm/研究新function/覆蝦粉/block hater

真的 累!透!了!
我都係,番工唔係好追得切
新Po lm
上個po條痴線佬咩事
唔係好信蝦乾會有大把錢
佢咁要面 有錢仲唔迫小熊貓買樓咩
睇見佢哋仲租緊樓都死要生返件先好嘢
蝦乾一事無成 諗住靠個仔飛黃騰達
坐月嘅時候開舖頭買淘寶貨
點知一鋪清袋
有無人可以講下蝦乾身世俾我知?
Hagone咁撚孤寒
好大機會自己錢係自己錢
死都唔會拎出嚟買樓
否則有數計
佢食得差、住最多咪租兩皮
佢好景時搵落都唔少㗎
分分鐘收埋大把錢,話自己私己錢啦
應該小熊貓先係月月清
明顯份人工唔夠洗
蝦乾最風光嗰陣有大brand請佢出trip加上出post同廣告片都可以幾皮嘢袋袋平安加上蝦乾使費唔算特別多(著嚟著去幾件衫同孭袋) 又唔見佢瘋狂去旅行同買旅行應該儲落一筆食谷種基金慢慢搣
昨日:把生活重心放在照顧孩子上
隔日:寒冷天氣警告下由濕疹佳仔夏裝露肶吹暖風機再po story
再繼續每日po story打卡呃like

蝦乾原生家庭無愛 無溫暖
又窮 無娛樂 中學大學又無朋友
即使家庭生活環境幾差 但!路!係!人!行!出!嚟
KOL事業一帆風順 又搵到錢 所以變得好自大
掉角仔入黑房學習獨立成長又有咩問題

真係好撚痴線
自己細個原生家庭生活得唔開心
竟然要角仔行返自己條舊路
(冇糧食 冇人照顧 冇新衫 冇玩具)
無愛之下成長嘅小朋友心靈會好脆弱
怕事 細膽 冇自信
角仔一世就畀蝦乾摧毁咗

物以類聚 兩件垃圾結婚
小熊貓呢啲男人究竟有咩吸引
無承擔 無解決生活問題嘅能力
貪蝦乾外表吸引 但零內涵嘅閪女人
以蝦乾嘅質素 就真係執到寶
所以話蝦乾真係無腦㗎
當佢收埋200萬有撚用
冇正當穩定收入點做按揭
佢睇得上嘅屋苑 兩房都1千萬
蠢極都扮晒嘢拎幾十萬出嚟做首期
迫隻小熊貓做按揭啦
租樓然後又等畀業主逼遷好好玩

望吓自己身邊嘅朋友仙仙 桑拿太太
住靚屋 自己酸到爆
加上佢啲House tour成日都講日後買樓就點點點
肯定係好想買 但買唔到咋

收埋咁多私己錢有撚用咩
條數唔係咁計 蝦乾真係以為自己好撚醒
Lm
唔知有冇漏

老母 好細個死
由細靠阿婆湊大 要幫阿婆做家務 連洗衣機都冇
由細做家務 做到隻手又鞋又多紋
老豆上年死埋 曾經fb留言鐘意睇囡囡
阿哥 做老師 衰風化案露鳥上新聞

由細到大要獨立成長 自我保護意識極強 非常自卑
近年得到少少social media自我膨脹極之自大
最鍾意識少少扮代表 (攝影 日文 寫字 烘焙)
近來最大興趣係睇心靈雞湯書籍慰藉自己
想慳錢 首先炒左林夏maid先啦
而家請個maid都唔係平 蝦乾又得閒無野做 可以自己湊返蝦仔
搞唔掂的話可以請本地鐘點姨姨幫手拖地吸塵 都係有限錢用時薪計
每個月最少可以慳三四千蚊

蝦乾Poly HD扮degree grad
哈哈好笑
請工人人工4千6, 加埋包食包住起碼6-7千一個月
上一個post有絲打話佢煮嘢食乜都唔切大大舊落,然後我發現佢海參唔切,冬菇唔切,秋葵我當原條食口感有分別,但係我見啲擺盤好靚嘅日本人妻將秋葵切到星星咁擺得好靚,佢真係浪費晒秋葵可以裝飾打卡嘅價值(當身為一個咁着重表面嘅人) 焗細薯仔又冇對半切,我真係驚會連番茄都唔切成舊攞去打邊爐

個牛扒拌碟焗小番茄冇切成個攞去焗但係又焗得嗰一下下,佢個番茄又唔係細到似車厘茄,嗰六粒就嚟成塊扒咁大,然後正常番茄焗完會皺皮,佢嗰個番茄仲滑luuluu冇焗過咁,除非佢係六粒生番茄啦不過咁樣仲奇怪,寧願佢切一兩粒擺盤,然後剩低嘅原粒擺係佢啲細LC兜到,問題唔大,但佢成日搞detail位又搞唔足,身為一個高要求切蕃茄會切心形嘅高質kol(佢認為)嘅話,佢對食咁低要求我真係好驚訝,有啲菜式真係我隻狗仲食得好啲

半熟蛋對半切都可以切到蛋白起角,佢把刀唔差㗎,刀功真係有咁廢? 先唔討論切完個擺盤會好睇啲,正常食材唔切下入到味咩我覺得佢啲調味仲清淡過一碗poke bowl

本身淨係想打一兩句 唔覺意打咗咁多
佢成日話自己療癒 療條毛 扮完美但係細節位又做唔好 咁嘅level話自己療癒 真係想入去睇療癒嘢嘅人見到應該會嬲 你估白色對稱就係療癒咩 一開條片角仔把聲已經好唔療癒🙂
我冇唔理佢 係佢唔理我
出post又唔tag我 擺明嫌棄我係風化犯
係其他地方見到一個準媽媽開post
話個肚大到唔方便行動 好彩臨近要生 但係又唔捨得個BB係肚嘅感覺
而蝦乾係巴不得要蝦仔快啲出嚟 結果生完又後悔出post話陀住仲舒服啲 自己同fd講笑就算啦出post講埋啲咁嘅嘢 不過我覺得佢係真心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞