[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
諗起蝦仔七個月應該冇一餐食飽過更加冇醉奶笑容真係心有戚戚然
L媽媽係咪解Lam 媽媽
所有嘢make sense了
好多媽媽都好錫自己仔女
又唔見佢咁講
根本同蝦乾一樣係唔聽人講野既自私精
同埋佢個袋又係砂煲咁大,好有擔泥咁重嘅feel
你同我諗既一樣
改呢個名好正
可能係蝦乾秘密飲中藥調理身體
𨳒熊貓唔知
蝦乾剩係提過一次就焗左𨳒熊貓中出
點知中左咪接受唔到
講真蝦乾唔係特別後生
飲食習慣又咁差(營養完全唔均衡)
如果唔飲下中藥調理真係搞唔掂
仲好意思話自己易懷孕
其實易懷孕有咩好吹奏
係咪得佢先覺得咁樣好威威
去日本旅行上堂
有對香港人情侶又係 報淨係淨一個人上堂
個男人全程係隔離影相
個女人係咁話 點影點影
真係見到都煩 去旅行上下啲興趣班玩下
可唔可以真係enjoy 下 又唔係唔比你影

建議大家真係咪撚再覆佢
一直以黎大家槍頭對外
由佢自言自語推post算
屌p 圖白到得番單腳係咩玩法
(定係純粹我眼殘
弘大有啲衫好平 平到hkd50-70件嗰啲全部都係中國制

佢十成九貪平 去韓國都買淘寶style衫
蝦乾飲食咁少蛋白質同脂肪
食咁多碳水野
比synergie佢浸浴都搞唔掂啦
見佢最後張相 後面啲磚
唔知佢用廣角鏡定咩影到咁九頭身
前面成排磚放到勁大格
後面上面啲磚勁細勁矮 真係好撚柒
唔係高既正正常常低炒咪算
影到巨大水桶人咁佢po得出覺得好睇先搞笑
又一見識少特質
去遠些少就驚死影少左曬唔到命

去trip 梗係要enjoy the moment
仲要family trip 係for family 一齊有個經歷

掛住拍片根本唔會enjoy到當下
諗起佢個句
個人係浮出黎...........

我去人地屋企用細煲湯 兩個人飲
湯水大約得兩至三碗份量 都落左60蚊豬展煲都未計其他料
係媳婦累了
我都有問
影到咁大份先carry到咁大個手袋
本身個樣都唔係好見得人
蝦乾由心柒出嚟
以為自己煲湯好那手 大聲講晒湯料出嚟好威威
好快已經知佢係無料到
點知呢度啲絲打求求其其煮都屌打佢
將自己井底之蛙嘅見識 歪理當道理
放喺social media教妹豬

得罪咁講 細個無好老母照顧禍延埋蝦仔呢代
唔知小熊貓家用係咪要問返臭蝦拎
作為一個男人真係好羞恥
明明做嘢辛苦搵錢係佢
竟然要畀隻臭蝦搞到無啖好食
頭先問我啊媽煲湯30蚊豬肉有幾多
之後我啊媽做左個手勢比我話我知有幾多
仲叫我第時不如買多幾個保溫壺
我問點解要買 佢話買左遲啲咪可以倒返屋企飲

因為我黎緊會搬 佢話30蚊不如唔好煲
關於煲湯的食譜我想澄清一下
我只是純 分 享而已 並非教學🙂
此外 人各有所好
我不喜歡太重肉味的湯
因此只用30塊錢去買肉☺️
最重要的是
太多肉很不療癒(笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞