[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
蝦乾話過,小熊貓由拍拖到婚後,唯一嗜好係打機

小熊貓係超級低物慾,冇地方需要花錢
如果係有備孕冇理由小熊貓咁既反應架喎
可能我地講講下
會見到佢出post 話
唔見大家咁耐,係因為我之前準備緊一個大Project
冇錯佢真係非常介意
睇佢喺桑拿太太條片嘅表現就知
加上臭蝦自己都識得講
等佢日後買樓先會買好啲嘅傢俬
而家租嘅咪全部用淘寶貨囉

等到佢買得起奧運樓 又嫌樓齡 會所舊
所以臭蝦可以諗定大圍柏奧莊/啟德摩洛哥
留名等睇下蝦乾上到呢批車
我知呢度好多人憎藍絲jade
但事實睇到佢同brandy將兩個女湊得好好
兩個女好幸福

臭蝦呀臭蝦 做藍絲都要講資格㗎
無錢 無家底 老公打份隨時被炒魷魚嘅工
學咩人做藍絲啫
但偏偏要住市區樓 有會所平台 請工人 請鐘點 請小助手
話俾人知自己過緊中產生活
事實係一個角仔都湊唔好 頭又扁又瘦削
觀塘線同東鐵線都唔合乎佢對市區嘅定義
注定呢世佢都上唔到車
其實陽春係點解?
又陽春壽司,又陽春師傅
小熊貓完全冇人生計劃
如果老爺奶奶真係拎得起首期
點解唔生角仔之前就問佢哋拎錢買樓呢

蝦乾講學小熊貓家底唔錯
老爺奶奶住得「唔錯」嘅私樓 一定唔係蠢人
點會肯畀錢個仔(擺明係會畀晒個閪女人)咁洗錢法

臭蝦想狗屎老爺 同爆seed奶奶課金買樓
湊好角仔先啦
lm
到底#175258 林鄭不能移
係咪Summer CH呢?

我發現我一早block 9左佢
睇佢出po d死藍絲口吻好似

但佢但陽春應該係乜撚都無
已經超越左環保 同執垃圾番屋企無分別
咁佢買完d淘寶會唔會留番d紙皮?
係咪賣咩滴雞精廣告乍?
唔信hagone 會為咗生BB要備孕囉
如果真係要備孕先有咗
仲會虐待自己仔女咁黑心咩
可能真係得來太易
hagone當自己屙隻蛋乍
佢都係on9㗎啦有無戴過套自己係咪唔撚知
坦白講 好多人都係咁嘅環境之下長大
住公屋 好雜/屋企嘈喧巴閉 / 其中一個老豆/老母早死/
要好細個幫手做家務照顧細佬妹/
好早出嚟返part time 先有零用錢/等等

身邊識類似嘅人結婚生仔後頭家好幸福
都唔會好似臭蝦咁

我屋企細個都冇洗衣機㗎
大個搬出黎住有得用
都唔會好似隻臭蝦咁發現新大陸咁啦

臭蝦同啲大陸暴發戶一樣
千祈唔可以俾佢發達
否則佢會用bullshit嚟訓示蟻民
會唔會係住奥海城?
佢未結婚之前成鬼日係奥海城出面影相
我同你一樣努力甩緊P
佢反省完唯一我認同嘅就係過分自信同心頭高
出身如何無得揀,細細個無咗阿媽係慘嘅,但係佢無乜學歷得嚟大個咗都搵到吓錢,佢唔知足,賺慣easy money(我知好多妹豬會護主話KOL嗰啲唔係easy money,佢哋都有付出blablabla 但我就係唔撚認同)
佢一尾想追求更luxurious嘅生活但係又唔知自己個層次去到邊,無內涵無修養但係又想充
我係佢嘅話,柒過一次就摺埋算,安安定定湊好個仔,得閒post吓個B話唔定都仲有奶粉尿片sponsor吓幫輕個老公少少
呢個結果都幾好
證明小熊貓有能力養一家三口加林夏maid
.
.
.
咁蝦乾做咩成日上水試水溫呀
我反而覺得佢講備孕果啲先係吹水
一開始可能同老公提過下
之黎局9個老公中出
扮到同老公傾好哂有哂準備
(一睇佢老公就知唔係
但又想讚自己咁易有
我唔認同全部KOL都係搵緊easy money嘅
不過大前提係要做足準備去拍片
小B Kiko本身係化妝師 Beth係修art
桑拿賣氣質 明思賣後生加日文
Alfred Chan本身做開編輯記者個行
大J專做打機本身target小學雞觀眾
Heyman 本身有本錢 又瘦後生五官唔錯襯衫好睇
佢哋全部都係有自己專長去做Youtuber
仲要全部都係自己拍自己剪片

我哋偉大嘅蝦乾呢?
只係恃住做過BE小編嘅牌頭去呃飯食
初頭有mgt agency都仲有合作片睇下
但所有片內容都係言之無物 同埋全部識少少扮代表
多得BE帶畀佢嘅名氣佢先有咁多sponsor同廣告
賺到盡之後仲要請個人返嚟幫佢剪片
當正自己明星咁 一啲力都唔使出
呢啲就真係easy money喇
小熊貓無腦㗎嘛 當年on9柒柒貪haha個樣
點知haha cool完牙之後變咗蝦乾
結婚之後乜柒都唔做 請鐘點同工人
生仔之後就更加變怨婦 掉角仔入黑房訓練獨立
唔知小熊貓呢一刻有冇意識咁樣係好大問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞