[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(37)

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
三樣野都乾爭爭咁...
又係見圖飲水系列
臭蝦啲餃子同佢啲紙巾肉丸一樣,咁似鼻涕紙巾
啲餃好似未解凍咁⋯
蝦乾係藍屍?
咪臭係 屋企煲湯就係為咗飲啖好湯
點會慳埋啲材料 淡茂茂咁好咩 嘥時間晒力晒電啦

利申 我媽由細到大煮飯都難食
仲好鍾意將我老豆煲好嘅湯加幾碗水
今時今日仲見到蝦乾呢啲行為真係好肉酸
蝦佳有個咁嘅老母真係自求多福
煎魚好難
成日炒車煎到爛哂
我相信蝦干無心機整
佢成手gel甲點劏魚
佢真係痴線
咁我話我懷疑前世係富婆啦
證據一 自細鍾意睇靚袋
證據二 我鍾意用名牌
證據三 我識使錢
無錯 煲湯 求其整煲炆嘢 雞/牛/豬 又或者蒸魚
買啲靚小小嘅本地菜都唔平
起碼洗2-300蚊以上
不過無味精 新鮮好味健康 咩都值得晒

我男朋友睇到蝦乾碗16穀米 胃都反出嚟
男人最憎食呢種嘢 小熊貓逼住食真係好撚慘
我見到啲餃子都係第一下諗起紙巾
重點係一碗麵幾粒餃仲要兩份食
佢有講過 話窗台係由細到大夢寐以求嘅野
因為可以放body lotion瞓覺前搽
其實佢好單純好傻
印貓飯係木魚片加牛油同飯素

佢覆碗飯白雪雪咁 陽春貓飯嚟?
咁又太離地 超市 街市買都劏埋架啦 唔洗自己黎
返去洗乾淨 不過又好似冇咩見到蒸魚個啲🤨

利申:愛用LC的煮婦
prof fa自稱自己前世係貓因為好鍾意食魚??? 有冇同學仔recap下
貓飯係木魚片加牛油同飯素

佢碗飯白雪雪咁 陽春貓飯嚟?
講真劏魚內臟就魚檔做晒嘅
魚鄰就點都要返屋企自己再起乾淨
臭蝦阿婆手啲gel甲咁矜貴 點會肯落手落腳做
識得捉老鼠我就信蝦乾前世係貓
可能姐姐搞掂哂,所以我咪話希望佢請到個好姐姐啦
Hi
晨早流流食咁大個bagel
加乾爭爭餃子同茜面 會唔會哽死
分唔到個碟綠色野係青椒定秋葵
未見過秋葵咁樣衰又無紋理,但青椒既話...乜有人會白烚同咁切法咩(雖然秋葵都唔會咁切

每次睇佢話自己識得扮貓叫都覺得佢好on9
點解佢有自信有勇氣po出黎
之前見過仙仙,大户人家,ida同樂善會一齊high tea
係無蝦乾份
連大户人家同蝦乾婚期咁近,都淨係去飲大户人家個餐
我聽到佢咁講,眼都突
不學無術嘅井底之蝦,真係完全唔知點解啲發展商要整窗台
好多人冇住過私樓都一定會知點解,井底之蝦真係零common sense, 佢係港豬藍絲真係一啲都唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞