召集所有精神病情緒病患者(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
琴晚見完社工
社工都係醫院refer去睇
琴晚傾完佢覺得我係有創傷後遺症
佢話會寫返信去醫院轉介要求睇心理醫生
有無人去過青山明心樓

咩黎

青山醫院門診

個姑娘臭寸到死,結果我去左睇私家

我第一次睇

我個主診醫生係靚女黎。

有無人喺瑪嘉烈醫院,西九龍精神科中心度覆診
你地唔好再笑我喇,我覺得好難受

做咩事?

我返日間嗰度有兩個實習學生覺得我好好笑 當我係笑話
我又唔想同ic 講
我可能會咁同佢地講

實習既話應該好快就走? 講出黎都係一個辦法但係好難知後果會點

係,好難知後果係點,我又無膽話佢地
覺得自己好廢...
但係佢地再笑我精神上都頂唔順,一定要講出黎,加油

ignore the taunt. You will get the job WELL
完sem
完sem

我有一科未考 但係放左工又好累唔想溫
完sem

我有一科未考 但係放左工又好累唔想溫

頂住啊 我知自己易攰所以好早開始溫

加油呀

我喺嗰度發過癲,比人打針五花大綁送入葵涌
最近夜晚好似有幻聽
depression幾個月,
食左brintellix 3星期頂唔順,
轉左lexapro 食左3星期 都係無乜好轉 仲要食左lexapro失眠,
呢家無番工 日日都係energy 無motivation 乜都唔想做 好辛苦 好想有好轉
唔好意思呀各位,又係我,我係想再做返少少宣傳,希望大家唔好介意~

各位巴絲~
大家好呀!
我開左個fb page
https://www.facebook.com/hotlinecommunity
有咩事可以入去傾下

你可能覺得傾訴冇用,
但要知道,
你講,可能有人幫到你,
你唔講,一定冇人幫到你。

另外,我亦想搵下有冇人想一齊run個page咁
**因為目前係建立初期,所以未有好多野睇,唔好意思呀 orz

不喜勿插,多謝各位~
轉左lexapro 食左3星期 都係無乜好轉 仲要食左lexapro失眠,
呢家無番工 日日都係energy 無motivation 乜都唔想做 好辛苦 好想有好轉

我都食過brintellix
你有咩頂唔順?

巴打有冇同醫生再講返?
可能巴打未適應新藥,又或者d藥唔合適,要同醫生傾返呀
btw,加油!

巴打有冇同醫生再講返?
btw,加油!

再左醫生講,叫我食多兩星期,但係我都係無信心。唔想日日都好似呢家個狀態咁,乜都唔想做,無興趣,好辛苦:(

巴打有冇同醫生再講返?
btw,加油!

再左醫生講,叫我食多兩星期,但係我都係無信心。唔想日日都好似呢家個狀態咁,乜都唔想做,無興趣,好辛苦:(

巴打,我覺得你要相信醫生,如果你唔信佢,直接轉一個醫生可能比較好。你要相信一個治療者,先有可能被人治癒!

第一次可能係緊張d,好正常,唔緊要啦,以後放心講就冇事
建議下次可以事前做少少準備,例如諗下你有咩想分享,最近有咩煩惱,近幾日你有d咩心情等

btw,好奇一問,你係去見社工定心理學家?

第一次可能係緊張d,好正常,唔緊要啦,以後放心講就冇事
建議下次可以事前做少少準備,例如諗下你有咩想分享,最近有咩煩惱,近幾日你有d咩心情等

btw,好奇一問,你係去見社工定心理學家?

多謝你既意見 應該係心理學家
8月轉去明心樓覆診,有咩要注意?
本身係child psy 好掛住e2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞