召集所有精神病情緒病患者(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
日日好似孫悟空帶住個金鋼圈咁,感覺隨時會死咁

打去上面幅圖個電話傾計啦
我唔知自己有病定無病
自殺念頭時不時都有
風吹草動 一個人一句說話都好影響我
唔係無勇氣跳落去 但仲有屋企人係度
我諗我屋企人都大年紀
死晒之後自己跟埋
但我唔係唔愛錫自己
我會識得買野 獎勵自己
我唔係無朋友
我有好好既朋友陪伴我走落去
我唔係無搵其他野做下轉移視線
我都會鐘意去旅行 世界各地都有去下
但就係覺得自己好唔重視自己條命咁
死咪死 死左仲好
唔知幾時開始我係羨慕人地可以意外/自殺死
人生係求生唔係求死
但我偏偏就係咁極端 係想求死

我係生理症狀多過心理
我唔知自己有病定無病
自殺念頭時不時都有
風吹草動 一個人一句說話都好影響我
唔係無勇氣跳落去 但仲有屋企人係度
我諗我屋企人都大年紀
死晒之後自己跟埋
但我唔係唔愛錫自己
我會識得買野 獎勵自己
我唔係無朋友
我有好好既朋友陪伴我走落去
我唔係無搵其他野做下轉移視線
我都會鐘意去旅行 世界各地都有去下
但就係覺得自己好唔重視自己條命咁
死咪死 死左仲好
唔知幾時開始我係羨慕人地可以意外/自殺死
人生係求生唔係求死
但我偏偏就係咁極端 係想求死

請加入爭取安樂死
琴晚食左2mg Clonazepam ,全晚好好訓,好耐好耐無試過
雖然半夜醒過兩次,但好快就訓返著
唉... 不過2mg 唔係醫生開比我既dosage
第二,Clonazepam 係鎮靜劑
食得多個人會無記性,轉數超慢
唉... 點解我要失眠
訓得好第二日心情真係好好多
訓得好第二日心情真係好好多

琴晚食左2mg Clonazepam ,全晚好好訓,好耐好耐無試過
唉... 點解我要失眠

咩事失眠?鎮靜劑真係唔好食咁多
唉... 點解我要失眠

我都想知點解會失眠 已經變左慢性疾病咁
失眠左3,4年喇
唉... 點解我要失眠

失眠左3,4年喇

低係我好似聽過人講用鎮靜劑訓好過食安眠藥? 我本身無呢個情況, 所以唔知係咪真, 但聽講過精神科醫生提過
唉... 點解我要失眠

其實有得精神情緒病我都覺得好難知原因, 明明我而家有份好工, 屋企無咩變動, 無野影響, 個IBS 都係幾年無好過

我係生理症狀多過心理

兩樣野係相連架, 我腸易激表面上都係生理上影響多, 但其實我要食精神科藥先stop 到我腸胃發作
唉... 點解我要失眠

失眠左3,4年喇

低係我好似聽過人講用鎮靜劑訓好過食安眠藥? 我本身無呢個情況, 所以唔知係咪真, 但聽講過精神科醫生提過

呢隻鎮靜劑係我個私家精神科專科醫生開比我食既
佢真係有提過安眠藥唔係咁好,例如stilnox
而我自己都覺得食bzd 係訓得舒服啲既
我試過食stilnox 食到有幻覺,又控制唔到咁自言自語
Stilnox 係好危險既藥物
唉,不過都係嗰句,最好就唔洗靠藥物訓覺啦

我係生理症狀多過心理

兩樣野係相連架, 我腸易激表面上都係生理上影響多, 但其實我要食精神科藥先stop 到我腸胃發作

其實係焦慮症既症狀之一
躁鬱症路過
你地訓覺有冇問題???最近發生左啲事,我已經三個星期訓唔到覺。。每到就黎訓著個陣就會紮醒
我google過,唔知係咪初期抑鬱症⋯
有冇人食開imovane?
完本醫生開stilnox俾我,我見side effect咁恐怖咁佢轉藥
佢開左imovane俾我,食3.5mg,不過唔夠力,晚晚訓到4、5點就醒
而家一到訓覺就好緊張
完本醫生開stilnox俾我,我見side effect咁恐怖咁佢轉藥
佢開左imovane俾我,食3.5mg,不過唔夠力,晚晚訓到4、5點就醒
而家一到訓覺就好緊張

即係Zopiclone,白瓜子,我食過7.5mg
但第二朝個口好苦 所以先轉stilnox
你會唔會第二朝個口好苦?

我係生理症狀多過心理

其實係焦慮症既症狀之一

我當然知, 我食止痾藥止唔到, 反而食鎮仔止到痾
而家一到訓覺就好緊張

食開,食嗰下苦,半衰期前都有少少
不過我食得少,無咩所謂
Imovane有個中文名,憶夢返
你地訓覺有冇問題???最近發生左啲事,我已經三個星期訓唔到覺。。每到就黎訓著個陣就會紮醒
我google過,唔知係咪初期抑鬱症⋯

瞓唔到唔一定係抑鬱症
而家一到訓覺就好緊張

7.5咁多
食個下苦,第二朝冇乜
不過成日口乾
尋晚試下唔食
典到三點都訓唔到 都係要食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞