召集所有精神病情緒病患者(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
最近發現有adjustment disorder
一開始係胃脹成日唔舒服
食藥又唔好 轉左去睇精神科
依家食緊藥叫好左好多
最近發現有adjustment disorder
一開始係胃脹成日唔舒服
食藥又唔好 轉左去睇精神科
依家食緊藥叫好左好多

我0既腸易激都係, 食腸胃藥唔好, 食精神科藥會好, 困擾左6,7年
中文版叫抑鬱自療手冊

第一本A mind of your own by Kelly Brogan,我會叫做"抑鬱自療(食療)手冊"; 第二本The Whole30 by Melissa Hartwig and Dallas Hartwig,我會叫做"身心健康食療手冊"。

咁第一本應該係廢

第一本廢? 我都靠呢本書醫好我28年嘅抑鬱病同風濕病。係,我無打錯字,連風濕病! 仲醫好我嘅肚瀉(1日3-4次便便)同埋我老婆嘅便秘(2-3日1次)。太誇張? 但係事實!
屌 好撚驚 前排自己停咗食abilify 利申食咗幾年 因為覺得冇咩野所以停 點知個血壓高撚到嚇死我 係咪關事

呢d 情況應該即刻睇醫生
屌 好撚驚 前排自己停咗食abilify 利申食咗幾年 因為覺得冇咩野所以停 點知個血壓高撚到嚇死我 係咪關事

呢d 情況應該即刻睇醫生

醫生:副作用啫

點解咁講?

點解咁講?

我都唔知,只係有種好強烈嘅感覺

點解咁講?

有我地係度嘛
又來一日嘔吐多次
又來一日嘔吐多次

我都試過焦慮發作係嘔, 其實我唔明點解, 試過一次, 其他時間都係狂痾, 係痾到等唔到要爆
又來一日嘔吐多次

我都試過焦慮發作係嘔, 其實我唔明點解, 試過一次, 其他時間都係狂痾, 係痾到等唔到要爆

嘔個次係第一次發作, 唔知個下係點解會嘔, 最後入左A&E

點解咁講?

有我地係度嘛

「我」好想收埋自己,好唔想俾人幫
但我又好似唔係咁諗,不過我對我嘅印象越嚟越模糊
又來一日嘔吐多次

我都成日嘔,入過院check 過又乜事都無
又來一日嘔吐多次

我都成日嘔,入過院check 過又乜事都無

食左安眠藥都訓唔撚到,好撚辛苦啊屌

我明

我明

唯有一土

我明

唯有再食多幾粒,食到訓得著為止
大家除咗精神科仲有冇其他問題
我淨係頻頻撲撲睇醫生已經好攰

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞