召集所有精神病情緒病患者(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
你地訓覺有冇問題???最近發生左啲事,我已經三個星期訓唔到覺。。每到就黎訓著個陣就會紮醒
我google過,唔知係咪初期抑鬱症⋯

瞓唔到唔一定係抑鬱症

咁係咪情緒病一種?
我成日諗返一啲後悔既野
好驚變左情緒病
又訓唔到覺
大家一齊努力
我上星期俾人炒左而家都搵返工喇
重新出發

勁啊
依排個人出多咗街返多咗工
個人好似好返好多
你地訓覺有冇問題???最近發生左啲事,我已經三個星期訓唔到覺。。每到就黎訓著個陣就會紮醒

瞓唔到唔一定係抑鬱症

咁係咪情緒病一種?
我成日諗返一啲後悔既野
好驚變左情緒病
又訓唔到覺

點解你覺得有病?
Search過有咩覺得講中左?
其實你覺得好困擾生活,都係去搵專業人士診斷
個人好似好返好多

有野做個病情會好轉架
諗個方法下次失控時唔好咁
大家一齊努力
重新出發

勁啊

精神狀態仲未算好fit

慢慢黎啦,點會一野好返曬
岩岩今日終於覺得個人清醒返, LEXAPRO加左半粒, 幾日先開始有作用, 呢幾日好開心多謝咁多巴絲一齊吹水, 了解左好多, 呢幾年黎都係一個人面對, 呢個月會積極夾藥同腸胃科一齊治療我個IBS
另外最主要想問下, 大家有無咩書心理勵志書推介, 之前買左本每一天都是放手的練習, 其實太多書, 真係唔識揀邊0的好

焦慮既話應該seroxat 有效d
我之前食lexapro 粒半
轉左seroxat 一粒就掂

我係由seroxat 唔得轉做lexapro, 之前食seroxat 食左三年, 發作得幾密下, 但我主要係IBS, 你又係?
其實藥對個個人反應唔同係真, 唔係都唔會出到咁多種類, 而家地就似白老鼠咁試到岩先得
個人好似好返好多

有野做個病情會好轉架
諗個方法下次失控時唔好咁

岩岩今日終於覺得個人清醒返, LEXAPRO加左半粒, 幾日先開始有作用, 呢幾日好開心多謝咁多巴絲一齊吹水, 了解左好多, 呢幾年黎都係一個人面對, 呢個月會積極夾藥同腸胃科一齊治療我個IBS
另外最主要想問下, 大家有無咩書心理勵志書推介, 之前買左本每一天都是放手的練習, 其實太多書, 真係唔識揀邊0的好

焦慮既話應該seroxat 有效d
我之前食lexapro 粒半
轉左seroxat 一粒就掂

我係由seroxat 唔得轉做lexapro, 之前食seroxat 食左三年, 發作得幾密下, 但我主要係IBS, 你又係?

補充返, 個時由seroxat 加到粒半時已經好牛豆, 成日眼訓集中唔到, 個時仲要無夾其他藥食, 所以到最後仲係唔穩定, 醫生都唔敢再加落去, 直接轉, 我算係咁啦, 轉左lexapro 一粒成年先要加到粒半
大家一齊努力
重新出發

勁啊

精神狀態仲未算好fit

如果我俾人炒左,可能頹兩三個月都接受唔到
所以我覺得巴打好叻
大家一齊努力
重新出發

大家一齊努力
重新出發

勁啊

精神狀態仲未算好fit

所以我覺得巴打好叻

我之前半年都搵唔到工嘛
無野做勁易頹
所以咋咋林搵

無野做真係會痴線, 低人工都唔好介意做住先, PARTIME都好, 有時我放大假, 唔係去旅行, 屈多幾日就開始黎料, 除左新年大時大節, 周圍去下個D就多多都想放

瞓唔到唔一定係抑鬱症

咁係咪情緒病一種?
我成日諗返一啲後悔既野
好驚變左情緒病
又訓唔到覺

點解你覺得有病?

訓唔到覺不斷醒
我google depression有講呢個point
睇黎都係要睇下醫生
睇咩科好?普通先?

瞓唔到唔一定係抑鬱症

咁係咪情緒病一種?
我成日諗返一啲後悔既野
好驚變左情緒病
又訓唔到覺

點解你覺得有病?

訓唔到覺不斷醒
睇黎都係要睇下醫生
睇咩科好?普通先?

如果係食安眠藥記住唔好食咁耐
俾個限期自己
唔係食到耐藥分分鐘冇得逆轉

瞓唔到唔一定係抑鬱症

咁係咪情緒病一種?
我成日諗返一啲後悔既野
好驚變左情緒病
又訓唔到覺

點解你覺得有病?

訓唔到覺不斷醒
睇黎都係要睇下醫生
睇咩科好?普通先?

普通先
佢地懷疑係psy嘅話會寫紙俾你去專科

勁啊

精神狀態仲未算好fit

所以我覺得巴打好叻

我之前半年都搵唔到工嘛
無野做勁易頹
所以咋咋林搵

無野做真係會痴線, 低人工都唔好介意做住先, PARTIME都好, 有時我放大假, 唔係去旅行, 屈多幾日就開始黎料, 除左新年大時大節, 周圍去下個D就多多都想放

有左病都無去過旅行
搭飛機會panic

我ibs 之後都無去過, 其實我都預左會腸胃發作, 所以帶定藥, 或者上機前食定粒先, 無計, 已經5年無去玩, 唔理得咁多, 加上今次係全家人去, 感覺上安全感多D, 同朋友去就會藥, 始終怕影響到人

精神狀態仲未算好fit

所以我覺得巴打好叻

我之前半年都搵唔到工嘛
無野做勁易頹
所以咋咋林搵

有左病都無去過旅行
搭飛機會panic

我ibs 之後都無去過, 其實我都預左會腸胃發作, 所以帶定藥, 或者上機前食定粒先, 無計, 已經5年無去玩, 唔理得咁多, 加上今次係全家人去, 感覺上安全感多D, 同朋友去就會, 始終怕影響到人
有無人都係bpd ?

大把
最特別咪fear of abandonment 同identity issue
High functioning未必會自殘同suicidal
Google同Reddit 幫到你
平時未必大問題,但一拍拖你就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞