召集所有精神病情緒病患者(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
情緒唔穩定
前排經歷過兩次考車牌失敗
個人情緒基本上已經崩潰
試過嚴重到連續兩日有乜點食過飯
失敗個種感覺好似一把刀插落去自己心口一樣咁痛
好似條命就快命不久矣
依個星期每日都失眠發惡夢驚考第三次車牌又會衰
同埋腦海會浮起頭兩次考車個陣時既陰影
我已經嘗試唔去諗但過咗一段時間又會自然諗返
個種感覺好痛苦好辛苦

即係遇到挫折都幾常會咁?

的確係 以前讀書考試都係拎十名之內
試過第一次會考失敗個陣情緒陷入崩潰邊緣有自殺念頭
依家諗返起過去咗就算
反正依家要準備九月讀埋degree
考車方面我失敗咗兩次情緒上好唔穩定
因為自己失敗咗兩次會影衰自己家族同俾人恥笑一世
我覺得失敗咗好冇面

唔駛咁諗, 我有個好多嘢都好叻嘅fd考咗三次都仲考緊

如果太介意人地點睇嘛唔好同人講你去考囉

就算我唔講我屋企人都會衰多口咁爆出去
係我眼中贏就係代表一切 輸等於身敗名裂

聽你咁講你都好辛苦

巴打係咪有返咁上下家境嗰d

成個家族啲人都有車牌咁濟
其實我係小康之家個類
今日同朋友傾過叫我唔好放棄
只係差路試合格就拎到棍波牌
雖然聽完朋友咁講係有返啲心機
但現階段自己仍然需要時間去沖淡一切

我個take 咗幾次嘅fd都係差路試

我喺美國考都考咗三次先得 , 仲失禮
屌鳩你地 召集完無人理 我連網上存在感都真係咁低?

我考個陣承受好大壓力
加上遇到個衰考官
搞到自己做得唔好

揸車千其唔好騰雞!
唔好比考官知你緊張
你要流露出一個自信樣出黎,令坐係車既考官對你有信心
依點好緊要,如果比考官覺得你慌慌張張,自然對你印象冇咁好
另外,做足準備功夫
可以睇多d考車既post
上youtube睇下揸車經過果條街道既片
記低果條街道要注意既地方
記熟考果條街道(最好附近1,2條街都記埋)
諗好不同突發情況點處理(例如突然有狗沖出黎)
當你準備好哂一切既時候,會冇咁緊張架
加油

我已經睇哂油塘三條路點行
其實我第一次考係油塘所以都熟哂啲路
巴打我係啲非常緊張既人
成日都提醒自己唔好咁緊張
但係唔知點樣先可以放鬆心情去考

諗返轉頭個師傳冇乜點教我點處理突發狀況
例如: 見到死車係三個車位前要停車 同埋留意對頭同後面有冇車
依樣野係我考車牌個陣第一次遇到
就係因為咁俾個師傅搞到我衰咗兩次
依家都報咗鏗鏘駕駛學校去跟啲師傅學
六月頭學返都未遲既

巴打其實我好係介意啲人覺得我失敗咗幾次

即係遇到挫折都幾常會咁?

的確係 以前讀書考試都係拎十名之內
試過第一次會考失敗個陣情緒陷入崩潰邊緣有自殺念頭
依家諗返起過去咗就算
反正依家要準備九月讀埋degree
考車方面我失敗咗兩次情緒上好唔穩定
因為自己失敗咗兩次會影衰自己家族同俾人恥笑一世
我覺得失敗咗好冇面

唔駛咁諗, 我有個好多嘢都好叻嘅fd考咗三次都仲考緊

如果太介意人地點睇嘛唔好同人講你去考囉

就算我唔講我屋企人都會衰多口咁爆出去
係我眼中贏就係代表一切 輸等於身敗名裂

聽你咁講你都好辛苦

巴打係咪有返咁上下家境嗰d

成個家族啲人都有車牌咁濟
其實我係小康之家個類
今日同朋友傾過叫我唔好放棄
只係差路試合格就拎到棍波牌
雖然聽完朋友咁講係有返啲心機
但現階段自己仍然需要時間去沖淡一切

我個take 咗幾次嘅fd都係差路試

我喺美國考都考咗三次先得 , 仲失禮

係香港地考車慘過食屎
其實自己自尊心好重
失敗咗真係好難企得返起身
屌鳩你地 召集完無人理 我連網上存在感都真係咁低?

你冇撚嘢呀?
你一係就入tg gp
一係喺度講
自己又唔推post 你怪人?
雖然你唔想食藥,但係安眠藥都可以令你失眠時舒服d
幫你放鬆個人,雖然唔一定瞓到

安眠藥都應該幫我唔到 我係直接呼吸唔到醒

你咁點瞓覺,醫生點講

我唔係成日病發 係尋晚先咁 平時已經好少發作 真係痴線 你尋日俾我個網好有用

我學車師傅都冇教我點處理突發情況
但因為我係好緊張既人黎
咩都諗一餐
所以成日都諗遇到某d突發情況點處理
然後就開post問

我分享下我第一次考車既情況啦
果陣好黑仔呀,偏偏果日整路
個考官臨時叫我行另一條路
(所以我叫你記埋附近既街)
咁之後左邊泊左一堆車係到
我都保持左一定距離
我就望右鏡睇下後面有冇車上黎啦
然後個考官:我見到你有望右邊鏡
但你冇望左邊鏡喎
我:呀...對唔住呀...唔好意思...下次唔會
考官:要望埋左邊鏡睇下有冇hi到d車
下次唔好啦
我果陣心諗..死得
考官出得聲提..兇多吉少
仲要講下次唔好....即係話有下次!?
即係要考多次!?
果陣都打定輸數....但估唔到最後個考官都比我pass

學車果陣,個師傅都係叫我同泊停左既車保持返一定距離就算,冇叫我望埋鏡睇下有冇hi花d車....
依樣野係我考車個陣先知
好彩,個考官好人都比我pass

其實,人生太順利唔係一件好事
如果一直都咁順利,當講到挫折就好難承受
你就當而家係個天比你既磨練啦
捱過左會變得更堅強!
加油

但因為我係好緊張既人黎
咩都諗一餐
然後就開post問

我都保持左一定距離
但你冇望左邊鏡喎
下次唔好啦
我果陣心諗..死得
即係要考多次!?

學車果陣,個師傅都係叫我同泊停左既車保持返一定距離就算,冇叫我望埋鏡睇下有冇hi花d車....
依樣野係我考車個陣先知

捱過左會變得更堅強!
加油

荊棘中掘出一條新路

但因為我係好緊張既人黎
咩都諗一餐
然後就開post問

我都保持左一定距離
但你冇望左邊鏡喎
下次唔好啦
我果陣心諗..死得
即係要考多次!?

依樣野係我考車個陣先知

捱過左會變得更堅強!
加油

荊棘中掘出一條新路

訓咗一覺就冇乜點諗
希望唔好再病發
眼見失敗咗兩次冇咗啲錢好肉痛
大家呢兩日有咩節目啊?
返工返學既可以休息下
或者個天無落雨可以落去跑下步
宅喺屋企都無問題架,趁時間早飲杯咖啡做自己想做既野
唔好全日瞓教過左啊,瞓瞓下就到星期一返工架啦
三四點之後就唔好飲茶或咖啡嘞
大家呢兩日有咩節目啊?
返工返學既可以休息下

我就會返聖堂望彌撒係一個唔錯既選擇
有時唔開心同情緒唔穩定就會去聖堂
大家呢兩日有咩節目啊?
返工返學既可以休息下

而家彈陣結他,今晚再去跑步
聽日就未諗到有咩做好
大家有冇聽過John nash既故事
成日放工返黎就瞓覺,想去跑步...

Same here

放工真係好攰

如果唔會令到你瞓唔著就得

No i didn't all I want is to disappear
Guck tgose typos Fuck fml

No i didn't all I want is to disappear

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞