召集所有精神病情緒病患者(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
依我理解係食藥對病症帶黎既痛苦係減少左,但你對真正以前你感官既現實愈來愈遠,因為藥物比左一個新既世界你,抑制左你本身既感官感受,但更貼近大眾既正常生活模式
咁樣叫唔叫好番,我就唔太覺

唔會好返 要學識同個病共存
思覺失調都有效減輕
依我理解係食藥對病症帶黎既痛苦係減少左,但你對真正以前你感官既現實愈來愈遠,因為藥物比左一個新既世界你,抑制左你本身既感官感受,但更貼近大眾既正常生活模式

感覺好抽離
愈食愈無感覺

冇食都係咁上下,返左一個月工,第一個禮拜我盡量唔理啲唔舒服諗住投入工作麻醉自己,第二工個禮拜就已經比啲唔舒服困擾,因為我諗唔明點解會咁,唔信係精神病所致
但又唔代表我冇精神病,因為我比個病煩左好撚多年啦仆街,女上司叫左我去傾計,話我呢兩個禮拜表現好撚差,我諗都係要quit

不過之前有經驗,情緒唔會癲到失常咁,反而少少平靜,但都灰鳩個病會唔會好,因為冇人信我講既野,睇醫生都唔知邊到睇

感覺好抽離
愈食愈無感覺

冇食都係咁上下,返左一個月工,第一個禮拜我盡量唔理啲唔舒服諗住投入工作麻醉自己,第二工個禮拜就已經比啲唔舒服困擾,因為我諗唔明點解會咁,唔信係精神病所致
但又唔代表我冇精神病,因為我比個病煩左好撚多年啦仆街,女上司叫左我去傾計,話我呢兩個禮拜表現好撚差,我諗都係要quit

不過之前有經驗,情緒唔會癲到失常咁,反而少少平靜,但都灰鳩個病會唔會好,因為冇人信我講既野,睇醫生都唔知邊到睇

我已經幾個月冇食,係上個月食番幾日,諗諗下都係唔食,不過轉食中藥

唔會好返 要學識同個病共存

要共存我覺得唔食藥都ok,因為我執著個點就係要好番到以前咁
但又好怕會惡化到精神分裂又損害認知能力乜乜77
啱啱覆完診
今日確診有PTSD
啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷
啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷

我講哂我驚既野比佢知,佢就話我有少少PTSD
啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷

其實病人同醫生都係講啲證實唔到既野,究竟邊個係痴線
啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷

出街見到著校服既人會驚
會避開放學時間先出街
啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷

出街見到著校服既人會驚
會避開放學時間先出街

啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷

出街見到著校服既人會驚
會避開放學時間先出街

校園欺凌
其實病人同醫生都係講啲證實唔到既野,究竟邊個係痴線

why not both
又唔肯食野啦
有冇人睇過杜斯妥也夫斯基既地下室手記?睇果陣覺得佢將我自己心入面既諗法都寫左出黎,果時係十幾年前,唔知有冇類似咁既小說?
唔想做人
唔想做人

點解
啱啱覆完診
今日確診有PTSD

佢點診斷

出街見到著校服既人會驚
會避開放學時間先出街

校園欺凌

我細個都係
不過我好多合併症,MDD/GAD/Panic disorder/early psychosis
果陣有幻覺,好恐怖

佢點診斷

出街見到著校服既人會驚
會避開放學時間先出街

校園欺凌

我細個都係
不過我好多合併症,MDD/GAD/Panic disorder/early psychosis
果陣有幻覺,好恐怖

MDD,GAD ,panic disorder,early psychosis 揮手
好多妄想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞