【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
「我反而覺得感情豐富嘅人類先可以同其他物種和諧共存。」

「夏娃,妳逗留喺地球太耐,被人類同化咗啦。根據進化論,人類只係一種過渡性物種,同我哋潛伏者所擁有最完美嘅基因組合嚟講,根本冇得比。

如果佢哋仲係有得救嘅話,根本就唔會演變成核戰,自取滅亡。」站在一旁久未開口的日光開始附和月闇先前的話。

「我覺得你唔可以將自己嘅價值觀套用喺其他物種上。」

雖然夏娃全身一絲不掛,與日光說起話時依然表現收放自如,毫不遜色。
「夏娃,我哋今日其實係想邀請妳加入我哋,改變一向以嚟我哋潛伏者作為地球觀察員嘅被動角色。」日光雙手交叉環抱於胸前,突顯他作為方舟指揮官的身份。

「潛伏者守則規定絕對不能介入其他文明嘅興衰演變,你哋兩個到底想點?」

「與其等地球人自取滅亡,不如等我哋早一步消滅佢哋,接管地球,更加唔駛麻煩將其他物種遷徙去第二個系外行星。」月闇代日光回答。
「你哋兩個咁做等於係叛變,你哋到底知唔知後果係點?」

「我哋梗係知,所以妳如果唔加入我哋嘅話,妳就會先行被殺。」月闇以陰沈的語調回應。

「所以你兩個就著齊強化服,諗住一定可以贏我?」

「冇錯。前面嘅路只得一條,就睇妳點揀......」月闇咀角展現出邪惡的笑容。
第八章:赤裸交鋒

估唔到俾個老翻上戶彩羞辱完之後,夏娃即刻出嚟撐我,講真我咁大個仔都冇被人欣賞過,佢肯咁講真係令我好窩心,好感動。

原來嗰個上戶彩同件鬼佬雷神係反派上身,兩個你一句,我一句咁同夏娃爭辯一D非常抽象嘅概念。

我本來都冇咩興趣去理佢哋係咪內訌,但係見到日月男女二個蝦一個,唔知點解,我愈來愈覺得自己應該企出嚟幫夏娃嘅。

「喂!你哋講下道理好冇?正所謂四海之內皆兄弟,我相信件事冇你哋諗得咁複雜嘅,不如大家揾個地方坐低拆掂佢。

我哋地球人有句話叫凡事留一線,日後好相見,唔駛下下要去到咁盡........」為咗平息糾紛,我決定走出嚟主持公道。
勢估唔到上戶彩忽然飛身衝前,用肉眼睇唔到嘅速度捉緊我條J,跟住佢一出力,我成條J就咁冇咗!呀..............呀..............呀..............呀..............真係好X痛呀!

「嘿嘿........連自己子孫根都保唔住就想學人逞英雄,嚮我哋潛伏者面前,你呢類垃圾低等生物只會死得更慘!」個變態女人竟然一邊揸住我條斷J一邊笑住口講,然後隻手一握,裡面就咁變咗一堆血肉,好殘忍呀!
我當場痛到瞓咗嚮地下,下面得返個窿起勢咁噴血,此時此刻莫講話要保護夏娃,要企得返起身都好難.........

被佢重創完下體嘅我簡直辛苦到講唔到野,甚至感到自己生命正在一分一秒咁流失。

「夏娃,妳唔想佢慢慢受盡屈辱同折磨咁死,就立即加入我哋,妳答應嘅話我會俾佢死得爽快啲!」原來個變態女人係用我嚟威脅夏娃。
家陣我嘅情況就好似肉隨砧板上,下身狂失血,就連自己點死都控制唔到,剩係記得自己臨死中出過眼前呢個咁索嘅女仔。

就係呢個時候,我用告別嘅眼神望住夏娃,但唔知同佢講咩好,點知夏娃居然赤裸裸咁擋喺我同兩個奸人中間,唔通佢諗住赤手空拳應付呢兩件變態殺手?

「妳到底想點?」上戶彩開口問夏娃。

咦?點解夏娃突然低頭念經嘅?佢唔係諗住同對面嗰兩條友傳教講耶穌嘛?
「叛徒,我要懲罰你兩個!」雖然夏娃背住我講,但偏偏我對透視眼睇到佢雙手合十,然後對手周圍被好多紫色光芒包住。

「呢個係CODE999,佢要炸咗隻艦!」就喺呢個咁緊張嘅時候,鬼佬雷神突然爆響口。

金翅仆街鳥..........我想話我啱先死過一次咋,可唔可以唔駛再死多鑊呀!
第九章:攬炒

籠罩著夏娃的紫色光芒在她的一雙手之間形成一個像雞蛋一樣的粒子團,並且急速旋轉起來。

與此同時,艦橋周圍的建築物開始瓦解,燈光閃爍不停,支撐起整個空間的結構轉眼變得分崩離析。
日光和月闇眼見情勢逆轉,為求阻止CODE999的啟動,二人一左一右同步衝向夏娃,下一秒他們的拳頭不約而同地打在對方身上!

然而,夏娃早已把性命豁出去,亳無懸念之下以胸部硬食二人拳頭,直至兩個拳頭貫穿她的身體!

大量血肉狂灑在早已奄奄一息的杜子奇身上,加上艦上不斷傳來震耳欲聾的共鳴聲音,以及突然消失的人工重力,使他明白自己即將步對方後塵........
一下撕破漆黑的終極爆炸發生在土星軌道上,名符其實令方舟號塵歸塵,土歸土。

在地球上一個廢置已久的回收工場內,一對全身濕淋淋的赤裸男女在一個隱蔽的位置做愛,由於附近空無一人的關係,二人呻吟之聲此起彼落,為求達致高潮,男女互相以手擠弄對方身上敏感部位。

「呀........呀........呀........呀........」
各位早晨
就在雙方達致高潮的時候,男子的瞳孔放大,大腦某區域的意識更開始活躍起來,如同被開啟了身體上某個機關一樣...........

這個生理反應令他想起自己的魂魄猶如剛從某個身體上轉移過來一樣。

男子開始重拾先前的記憶,那是一個極度恐怖的惡夢。夢境中,他與一名自稱夏娃的女子在太空翻雲覆雨,二人繼而進入一艘太空船內探索。

在那裡,他目擊女方被殺,自己的子孫根更被另一名恐怖少女連根拔起!
鳩都縮撚埋
一想起這幕異常真實的慘劇,男子的下體赫然充血,隨即令體內精華一下子爆發!

「唔通呢個男人係我?」男子吃驚大叫。

「冇錯。你係阿當,而我就係夏娃。我同你終於返咗嚟。」女子以嫵媚的眼神跟男子說道。

「搞咩?發夢咋.....」男子對女方的回應感到不可思議。

「唔信你再睇清楚。」
男子立即將下體拔出,然後仔細檢查女方的私處,那裡的確有一個箭咀紋身,上方紋上英文字"ENTER"。

「冇理由.......我哋唔係啱先炸死咗咩?」面對自己的真正身份,男子感到不寒而慄。
第十章:無限輪迴

吓,原來我未死㗎?條J仲成條嚮度!

鎮定!千祈咪自己嚇自己,我聽到機器嘅聲音,又聞到有陣鐵鏽味,睇返周圍環境,呢度應該係一間工廠,仲嚮香港........

我點都唔相信自己同面前條女上過太空打野戰,太荒謬啦,一定係發夢!

事關我仲生勾勾扑緊佢,試問人有乜可能死而復生斷尻再續呢?一定係中間有陰謀,可能有人落藥設局裝我。
「你哋地球人係咪好驚死㗎?就喺你臨死前嗰刻,我個腦感覺到你失禁......」點知夏娃突然失驚無神問我。

「失禁?妳噏乜春?我知,妳想設局裝我!咩外星人呀,土星方舟咁,全部都係視覺效果嚟!係妳催眠我!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞