【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
各位早晨
「唔通你見過有人夢遊曉講野?」辛梓玲隨即俯低身說話。就嚮嗰一刻,佢身上即時露出誘人事業線,兩個北半球仲搖搖欲墜,同時間一陣香氣喺身上彌漫,然後佢細細聲喺我耳邊講:「你鍾意我嗎?」

「鍾意......但係.......」

「咁就啱,曉彤瞓咗,呢度剩返我同你.......」

正當我以為自己發緊夢嗰陣,佢已經將身上嘅睡衣連同內衣褲除清光,露出光脫脫嘅白皙身體。雖然呢個係我最期待嘅畫面,但我真係冇諗到我哋嘅關係可以發展到咁快。

坦白講,當我攬住女神裸體嘅時候,我個腦已經諗唔到任何野,嚮呢一刻,我所有嘅肢體動作都只係為咗配合生理需要。

我哋攬住對方咀咗一陣之後,就順理成章喺梳化上面做愛,估唔到原來辛梓玲喜歡騎乘姿勢,過程中,佢劇烈扭腰,表現異常進取,唔駛好耐就高潮迭起。

「呀.......呀.......呀.......呀.......」臨近尾聲,辛梓玲發出一陣持續嘅叫床聲。當我做完最後一個動作之後,成件事就喺梳化上圓滿結束。唔知點解,嗰一刻我聞到周圍有一陣濃烈嘅大麻味。
你開post已經save左係度,終於有時間睇,一次過追到live
古兄加油
多謝尋兄嘅支持!順便想做一個意見調查,查詢劇情甜度如何:
1. 為甜而甜,根本冇需要咁多呢類情節,收歛一下好D;
2. 甜度適中;
3. 未夠甜,可以再寫盡D
適中啦 想睇劇情多啲 需要時都要比啲甜興奮下
早晨,多謝路人兄意見
第五十章:迷失

我攬住赤裸嘅辛梓玲喺廳嘅梳化大覺瞓,被佢對胸擠壓我心口嗰種感覺真係好爽。瞓到半夜,點知突然被佢嘅喊聲嘈醒。

「點解妳會喺度喊?」

「對唔住,我又試夢遊,但估唔到今次居然同你.........」辛梓玲好似有少少後悔同我做。

「妳係咪後悔?」我望住佢一雙充滿淚水嘅眼講。

「唔係,我真係鍾意你,只係我好驚發夢連自己做過乜都唔知。」辛梓玲一手攬住我條腰,表示佢認定我係佢男友。就係咁,我哋喺梳化一覺瞓到天光。

時間就咁過咗兩個月。為咗保護仲係學生嘅曉彤,我習慣每日定時接佢返學同放學,以防洛不凡埋佢身綁架。

有一日,當我接佢放學,仲差一條街就返到辛梓玲屋企嗰陣,曉彤忽然問起我一個尷尬嘅問題。

「其實........你係咪鍾意咗梓玲姐姐?」曉彤兩眼直望地問我。
2 ~
多謝各位意見~
「點解妳會咁問?」

「有晚半夜我去廁所,點知被我偷睇到你兩個喺度做。」

「我地兩個都已經係成年人,有啲野未必可以同妳講得咁白......」

「我唔係指呢樣,我想講姐姐收埋好多野你未知。」

「例如呢?」

「我曾經見過佢半夜起床時自言自語,語氣聽落好似第二個人咁,有次佢起身仲突登走去窗邊食煙.......好古怪.......」

「放心,佢係夢遊,冇事嘅。」雖然我同曉彤咁講,但其實身為男友嘅我都覺得辛梓玲真係有啲唔妥,越諗越驚之下,寧願快啲返到屋企睇下佢。

正當我哋返到辛梓玲屋企樓下嗰陣,我離遠見到有兩個熟悉嘅身影進入大廈,佢哋唔係一般人,正正就係神聖嘅彌賽亞同馬太!
午安貓貓
第五十一章:天國驅魔人

我叫曉彤跟住我,然後拿拿聲追上去,但點知入到屋苑大堂已經搵唔返彌賽亞佢哋嘅身影,我問大廈管理員,佢話冇見過有人入嚟。

我喺大堂等緊電梯上樓嗰陣,眼見部升降機升到去辛梓玲住嗰層,亦即係三十樓然後停咗落嚟,我當場心感不妙,點知再過多半分鐘,整個大堂嘅燈突然閃下閃下咁,然後一齊熄滅!

我即刻打手提俾辛梓玲,點知冇人接聽。等咗一陣,管理員話俾我知,大廈停電,叫我半個鐘後再返嚟,我諗諗下覺得唔對路,立即同曉彤嚮後樓梯衝上去!

由於我同曉彤一齊由地下走上三十樓,後樓梯又冇照明,我哋唯有拎部手機照住條樓梯慢慢行,行到半路,大概由廿樓開始,突然聽到啲好恐怖嘅回音,聲音時細時大,根本唔似平日喺街邊聽到嗰種噪音,令你成身緊張兼毛管戙嗰種。

「我......好驚.......」曉彤對住我講。

「唔駛怕,我扶妳上去!」我立即安慰住佢。

幾經辛苦,我哋終於上到辛梓玲屋企嘅樓層。正當我想用鎖匙開門嗰陣,門入面傳嚟多下硬物嘅猛烈撞擊聲:「鏗鏗鏘鏘.......咚咚.......彭彭.......」聲音十足拆屋咁嘈,加上道大門起勢搖,令我當場呆住。
多謝人兄支持!
定過神後,我立即用鎖匙成功開門,但係大門好似被人頂住,要出力先打得開,同時入面卻出現常理無法解釋嘅詭異光景............

喺室外微弱嘅光線透過窗戶映照之下,我見到反晒白眼,身穿睡衣,口吐白沬嘅辛梓玲身體懸浮嚮半空,

而低頭祈禱嘅彌賽亞同馬太則企嚮佢嘅對面,最奇怪嘅係所有傢俬都好似有生命咁圍住佢哋凌空旋轉,

好似有陣狂風吹起晒佢哋,但又感受唔到陣風嚮邊樹吹嚟咁。

我望住曉彤,發現佢完全冇反應,失驚無神咁被定格。

「OH JESUS! 到底發生咩事?點解我女友會咁.......」我好驚咁問彌賽亞。

「我哋正身處現實世界中嘅時空夾縫,呢度只有潛伏者先至可以任意移動同觀察事物。

你女友已經被撒旦附身,我哋咁做都只係為咗救佢。」馬太插咀說。
「你.......你到底喺度講咩?根本冇可能.......」馬太個答案當場嚇到我個心離一離。

「撒旦法力嘅強大在於意識可以進入任何一個被佢選中嘅人,而且無遠弗屆,完全唔受距離嘅限制。」彌賽亞隨即開口解釋一切,原來佢哋一早已經知道辛梓玲嘅秘密。

「小兄弟,我睇得出你一早就已經懷疑你女友,只係接受唔到現實。」

彌賽亞講完呢番話之後,隨即催谷自身力量到達頂點,單係頭頂嘅光環已經可以照亮全屋,下一秒,辛梓玲懸浮嚮半空嘅身體同四周圍嘅傢俬都慢慢下降至地板上,絲毫無損,但同一時間彌賽亞個樣老咗十年,頭髮剎那間白晒。
第五十二章:撒旦之子

「我已經將撒旦嘅意識由你女友身上驅逐,可惜佢已經懷孕,經手人係撒旦,為咗你同佢嘅自身安全,個細路要小心保護以防止日後被撒旦埋身奪舍。」

勢估唔到彌賽亞講野嘅時候表現虛脫,就好似大病初癒嘅人咁樣。

「對唔住,上一次我媽嘅事我錯怪咗你。」我一臉認真向彌賽亞道歉。

「你返嚟老洞啦,我哋需要你嘅幫忙,而且我懷疑夏娃被撒旦捉咗。」就喺彌賽亞講完呢番話同時,佢同馬太嘅身影竟然逐漸平空消失。

當一切塵埃落定之後,曉彤望住我眼光光咁,好明顯佢對剛才所發生嘅事完全察覺唔到,就好似成件事眨下眼就完結一樣。

「曉彤,應承我唔好同梓玲姐姐提起今日嘅事,我相信佢係有病,但已經好返晒。」

對於我嘅請求,曉彤點頭答應。我第一時間衝前抱起地上嘅辛梓玲上梳化,

醒返後佢話自己當時嘅靈魂被趕出身體以外好遠嘅地方,對屋企所發生嘅事完全冇印象。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞