【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
「你班友快啲放開個女仔。」

「你條PK係佢邊個?喺度噏乜春呀?」其中一個麻甩仔豎起中指回答我。

我立即用個腦投射出元氣手槍出嚟。雖然喺現實世界中,支槍嘅質感冇咁逼真,但用起上嚟威力跟裡世界時一模一樣。

「玩具槍丫?我係咪要俾反應表示好驚呀咁?」

我立即對住張檯開槍,檯面上啲啤酒杯即時碎裂,啲啤酒仲流到一地都係,即時嚇到班友走夾唔抖,剩低不醒人事嘅上戶彩瞓喺度。

我見對方HIGH成咁,如果呢個時候我唔理佢,自己一個人走嘅話,佢一定被人執屍,所以我先行向酒吧老闆道歉同賠錢,然後搵的士送上戶彩去時鐘酒店,諗住可以俾佢瞓番晚好嘅。
各位早晨
我將上戶彩放平喺床,諗住轉身倒杯水俾佢嘅時候,點知佢突然除剩身上嘅內衣褲彈起身,同時雙臂用力攬實我。

當我以為佢想乘機偷襲我嗰陣,佢忽然講咗一句:「錫我。」

我望住佢副樣,簡直係楚楚可憐咁款,同偷襲夏娃嗰陣簡直判若兩人。望望下,我發現自己視線範圍原來已經離唔開佢嘅一雙大眼。

就喺呢個咁微妙嘅一刻,佢直接咀我,然後同我一齊跌返落張床度。雖然我感覺佢一身酒氣,但我覺得佢唔似受藥物操控,而係想同我做。

喺佢進一步解除身上最後壁壘,亦即係套黑色LACE內衣褲嘅時候,我嘅理智剎那間蕩然無存。下一秒,佢採取猛烈攻勢用對愛美神導彈威脅我,結果我直接投降,並且將身上面最寶貴嘅部份奉獻出嚟。
早晨呀
貓貓午安
第四十八章:謎女郎

就嚮我進入上戶彩下身神秘地帶嘅同時,我感受到佢嘅大腦意識,佢一路做一路喊,原來佢身上所有嘅痛楚都係藏在骨子裡。

自從上次刺殺行動失敗,經歷死亡後復活嘅佢非但冇接受過合適嘅意識治療,反而被日光佢哋班人性虐,

對方以為不斷加大力度操佢可以令佢回復正常,但反而改變咗上戶彩嘅潛伏者人格,令佢同撒旦班人變得格格不入。

完事後,我離開上戶彩,並且勸佢早日脫離賣淫集團。我明白,導致佢變成咁,雖然我都有少少責任,但我依家喜歡嘅人就只得辛梓玲一個,我唔可以俾自己繼續泥足深陷,最後不能自拔。

我返上辛梓玲屋企,依然唔知道點向辛梓玲同曉彤佢兩個開口。內疚纏身嘅我非但救唔到我媽,仲同上戶彩上過床,感覺自己好似孭住成身孽債,水洗唔清。
各位早晨
我見曉彤瞓咗,內心感覺如釋重負。辛梓玲見到我咁唔安樂,終於首先開口:「你阿媽過身根本唔關你事,你唔好俾咁大壓力過自己。」

講嗰陣,佢仲主動走埋嚟搭住我膊頭,顯得好關心我。

「多謝妳......」我出力攬實佢,因為如果唔係得佢支持,我相信自己會有所迷失。

事到如今,我決定將所有野(除咗同上戶彩上床)一五一十同辛梓玲坦白,佢聽完竟然相信我,覺得我冇呃佢,但佢認為暫時都唔好同曉彤講,怕佢一時接受唔到。

「妳唔覺得成件事係天方夜譚?」我反問辛梓玲。

「其實我都有啲野想同你講好耐......」辛梓玲突然一臉認真咁同我講。

「妳講,咩事我幫唔幫得手咁?」

「你幫我唔到㗎啦,件事喺我哋畢業冇耐後發生.......」辛梓玲若有所思咁講落去:

「嗰次我一個人去咗加拿大探親,喺親戚屋企住覺得好悶,貪得意自己落去附近一間SPA消磨時間。

我記得有次當我一個人喺個浴池浸緊嘅時候,對面突然嚟咗個亞洲女人,佢一絲不掛咁跳落池,然後雙腳攤開,將自己私處對住我,跟住佢仲好享受咁喺度食大麻。」
早晨呀古兄 別來無恙嘛
歡迎!好耐冇見路人兄了
早晨
「妳點肯定佢食大麻?」

「我去嗰度,吸食大麻係合法嘅,而且街上面都有得買,我仲記得女人嗰陣味唔似香煙味,好難聞。」

「跟住點樣?」

「我浸浸下好暈,好想瞓覺,突然感覺有人搞我下面。我好驚,擘大眼見到個女人望住我淫笑.........

最離奇係佢坐正我對面,一隻手又食緊大麻,但唔知點解有隻無形嘅手可以伸到過嚟對面搞我。」

「之後個女人仲有冇搞妳?」

「我立即離開嗰度,返香港後就再冇撞到佢,但唔知點解,跟住我經常夢遊,又試過靈魂出竅俾鬼追,最恐怖係我三番四次夢見個女人同聞到佢陣大麻味。」
第四十九章:奪舍

「會唔會係妳日有所思,夜有所夢?」

「但陣味連其他人都聞到,就連我爹地媽咪都懷疑我喺出面食大麻........搞到我後來索性一個人搬出嚟住。」

「咁妳有冇去睇下心理醫生?」

「我最初有睇,醫生話我工作壓力太大,做成抑鬱,我曾經試過服藥,但都係冇效,情況仲愈來愈差。」

辛梓玲開始一邊對住塊鏡,一邊講:「有陣我會做出一啲自己都覺得奇怪嘅野,好似思想被人控制住咁,對鏡入面嘅自己感覺好陌生,我唔知呢啲係咪叫做鬼上身。」
加油呀 做完功課得閒就會上下水嘅啦
多謝支持,你嘅鼓勵係我創作嘅動力!
「放心,萬一有起事,呢度有我保護妳。」為咗令佢對我有信心,說話時我雙手放喺佢膊頭。

就係咁,我同辛梓玲開始咗半同居生活,我哋中間當然仲包括曉彤在內。我雖然冇錢,但為咗幫補家用,我利用喺潛伏者度學習所得嘅預知大法買賣股票同外幣,竟然俾我得心應手賺到筆。

雖然可以自給自足,但我媽嘅死卻一直令我耿耿於懷,為咗令洛不凡付出代價,我必須獨自對付佢,並且揭破佢嘅假面具。

由於辛梓玲係個新聞記者,為咗幫我,佢向行家攞料,得知我媽過身後,後父冇耐突然猝死,洛不凡一個人獨吞所有家產。

雖然我對後父冇咩好感,但知道佢死我都唔安樂。畢竟洛不凡為咗一己私慾,已經變得走火入魔,甚至去到六親不認嘅地步。

因為辛梓玲間屋唔算大,佢同曉彤瞓房,我自然要做廳長。今晚,當我一個人喺廳度瞓嗰陣,我突然聽到一啲好奇怪嘅聲音。

因為辛梓玲間屋唔算大,佢同曉彤瞓房,我自然要做廳長。今晚,當我一個人喺廳度瞓嗰陣,我突然聽到一啲好奇怪嘅聲音。

我擘大眼起身,見到辛梓玲著住半透睡衣喺梳化隔離望實我,雖然我睡眼惺忪,但佢件衫入面副偈玲瓏剔透一眼睇晒,令我忍唔住向佢升旗致敬。

「妳係咪又夢遊?」
唔好意思,尾後第三行重複咗兩次,現DELETE其中一行:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞