【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
眼瞓上一上水
貓貓好勤力!KEEP FIGHTING!
「原來咁鬼易用,等陣一於靠晒佢。」喺手握元氣手槍嗰一刻,我發現自己變強咗。

我同蘿莉行咗一陣,一路上再冇遇到枉死冤魂,反而係路邊啲行人個個七老八十,佢哋應該係壽終正寢嗰班人。

蘿莉講得冇錯,人到咗呢個年紀,好明顯唔會再擁有七情六慾。去到信和附近,我見到離遠有個著住黑色皮褸,戴住黑超嘅年青人,佢見到我哋立即掉頭走,同附近十居八九諗住去輪迴嘅老人家形成強烈對比。

「我懷疑佢係撒旦嘅代理人,目的係想調動人馬滲入同控制數據閘門,最近呢個區域經常出現異常數據。」我聽到馬太嘅語音通訊。

「ROGER。我哋會跟蹤目標。」蘿莉回覆馬太。

我心諗:夜麻麻戴黑超,呢個人相當有可疑,為了解箇中原因,我決定追前調查。點知跟咗佢一陣,條友入咗一條冷巷。

「阿當小心啲,前面可能有埋伏。」原來係夏娃喺我耳仔邊同我講。
加油呀古兄 睇好你
感激不盡!
「放心,我有元氣手槍。」我好有自信心咁答佢。

我冇等蘿莉,自己一個用快正常人三倍嘅速度衝入條冷巷,點知入到去只係見到一堆二堆垃圾,條友卻消失無蹤。

正想走嗰陣,聽到一連串古怪嘅聲音:嘞....嘞....嘞....嘞........就好似啲骨頭嚮度互相磨擦同碰撞傳出嚟咁。

我立即望向冷巷盡頭,眼前景象令我冷汗直標!原來冷巷前後竟然被一大班惡鬼包圍,仲要個個喪屍同吸血鬼咁嘅死樣。

當中有個男嘅爛面,另一個女嘅手腳竟然有正常人三倍咁長,今次真係中晒伏!

正當我企嚮度呆咗嗰陣,啱先隱咗形嗰個皮褸怪客失驚無神喺班惡鬼後面出現,跟住除低副黑超,露出本來面目嘅佢,竟然係洛不凡!

「SURPRISE…….有冇聽過好奇害死貓?今次係你條仆街仔自己攞嚟,你要死唔好怪我!」洛不凡好得戚咁講。

就喺呢個時候,一個人突然喺我身邊從天而降仲跟手爆埋地,原來係蘿莉!
第二十八章:真空爆甲

「呢班唔係普通靈體,係一班來自陰間嘅妖怪!你唔應該離開我太遠!」

「家陣前後一大班惡鬼,我哋要點做?」

「用槍直接爆頭!我對付前面嗰堆,你對付後面嗰啲!」蘿莉說話都未講完,就率先示範將長手女怪一槍爆頭。

「同我一齊上!」嚮洛不凡一聲令下,班怪物立即前後包抄。

雖然我哋不斷用元氣手槍同一班妖怪爆頭,但呢班野好似射極都唔死咁,仲不停出現增援,而且數量愈來愈多。

「事到如今,唯有出動爆甲模式!」就喺蘿莉講完呢句之後,佢身上嘅內衣立即應聲爆裂,露出光脫脫嘅赤裸胴體!

身上滑溜溜連毛都冇條嘅佢,到底有咩必殺技?唔通想玩色誘?

正當我咁諗嘅時候,蘿莉對波突然間漲到好大,由正常嘅E CUP瞬間去到G CUP,重點係胸前兩粒蓮子竟然由粉紅色變成深紅色!
午安呀
午安貓貓!
訓前一推
早晨路人兄!
「心口死光!」隨住蘿莉一句心口死光,佢對G奶隱約發光,光線由最初不斷閃下閃下,

跟住一下子聚焦喺兩粒蓮子上,然後「嗶 ——」一聲向住班怪物掃射!

就係咁,前面班怪物好似被人由左至右劏開咁,有啲身首異處,有啲腸穿肚破,大量血液狂濺,全部身體殘肢眨眼跌落一地。

「射得好!仲有後面!」由於後面班怪正向我逼近,早已經頂唔順嘅我大聲叫蘿莉幫拖。

「我心口死光會產生高熱,每用完一次就要散熱,你試下用你支元氣大炮!」

就喺呢個咁緊張嘅關頭,全身一絲不掛嘅蘿莉忽然側身一扭向我講。

眼見佢對波漲到爆裂,兩粒大蓮子仲出晒煙,我下面當場扯咗,個腦仲一片空白!
早晨 大作家今日都要比啲力
多謝你!你嘅鼓勵係我寫作嘅原動力!
「咩大炮,我邊樹有呀?」

「喺元氣手槍度扯條電線出嚟,插入我身體充電就會變大炮!」

「插邊樹呀?」雖然扯咗條電線,但仍然唔知要點插。

「插我下面個窿!」蘿莉講完,立即轉身幫我用手搶射班怪物。

我馬上將個插塞入蘿莉下面個「充電位」,但元氣手槍冇變到形。

「塞入啲!」

果然冇錯,當我用手指塞入啲個插之後,成支槍外型隨即變咗支炮,而就喺嗰一刻,我竟然出現生理反應!

「係時候發射!」蘿莉立即放聲大叫。

我望住蘿莉嘅裸體,全身力量忽然向住某個部位一下子宣洩:「射咗啦!」

「我係講支炮呀!」

被佢咁講,我終於醒起自己仲揸住支炮,於是立即瞄準目標怪物發射。就喺「轟」一聲之後,後面成班妖怪全部灰飛煙滅,一次過被我KO晒!

「BINGO!」

戰鬥嚮一下強烈嘅爆炸聲中完結。但就喺呢一刻,有一個人從冷巷盡頭嘅垃圾堆旁現身,並且拔足逃竄,原來洛不凡呢條人渣自己叫班怪物上前,然後藏身喺暗角,一心等我領完便當先至斯斯然出現。

我同蘿莉當下發力狂追,當我哋追到信和門口嗰陣,我被眼前一個迎面而來並且似曾相識嘅少女吸引住目光,一時分心之下,想唔到洛不凡突然發難,將對方脅持作為人質。
真射咗 笑死
早晨路人兄,希望你冇笑到肚痛
第二十九章:陰陽眼少女

眼前嗰個充滿住氣質嘅靚女個名叫辛梓玲,係我中學女同學,正因為我曾經追求過佢,所以我仲記得晒佢所有嘅特徵,就好似佢長髮及肩,並且擁有一雙曉得放電嘅大眼同性感嘅咀唇。

問題係,佢明明同洛不凡都生勾勾未死,點解會一齊出現喺度?

「洛不凡!快啲放開個女仔,呢度係一個唔屬於你嘅世界,只要你講俾我知你嚟呢度嘅目的,我就放你走!」

「講多無謂!走嗰個應該係你!」洛不凡一邊講,一邊箍緊辛梓玲條頸,令佢講唔到野,表情非常痛苦。

「我限你哋十秒之內離開!我依家就由一數到十,數到十就同條女埋單!」

「你夠膽試下喺度殺咗佢,我怕到時你返唔到陽間!」我唔敢叫辛梓玲個名,怕一講,洛不凡更加會對佢不利。

「一、二、三、四.......」洛不凡竟然冇被我拋窒,仲開始喺度逐下數。

面對咁嘅情況,我同蘿莉邊個都唔敢輕舉妄動。結果我跟洛不凡兩對眼互睥,大家都冇放棄主動權,只係一路僵持落去。
you too! 加油!
多謝!
早呀古兄
午安路人兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞