【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
多謝鶴兄支持
長啲先出係睇得舒服啲
我有考慮過日後長篇幅的文章會集中於某個時間點發放貼文,留言數量會減少未必能經常上到熱門,希望到時各位巴打多多正皮支持一下小弟啦~
咁樣係方便大家嘅 加油儲下文 大家睇得開心舒服 自然就正個靚皮啦
希望係咁啦~
第二十二章:撒旦

鏡頭來到一間位於美國波士頓的高級私人會所,這間會所由崇拜撒旦的光明會分支所擁有,建築物的設計基本上模仿了上世紀70年代一齣著名電影《洛奇恐怖晚會》的神秘古堡而建成:

大堂地板有象徵魔鬼的倒五芒星和巨型管風琴,加上遍佈周圍每個角落的洋燭台和陰森的肖像油畫,令這裡充滿著靈異和詭譎的氣氛。

位於會所的地牢深處有一個小型按摩浴池,這個夜晚,浴池內迎來了一對男女,二人全身一絲不掛,互相緊纏在一起。

男人藉著不斷扭動身體去完成一個生理過程,期間女子反應失常,表現歇斯底里,似是受到藥物操縱而衍生出這樣的狀態。

男子見女子失去常性,非但沒有停止,反而下面更加大力度進攻,雙手在對方胸脯上使勁按壓,令對方聲撕力竭,所產生的回音此起彼落,悽厲無比。

一個西裝筆挺的金髮中年男子如同鬼魅一樣突然在池邊出現,向赤裸男子喊話:「點樣?月闇係咪仲係冇辦法回復正常?」西装男子身邊另外還有兩個打扮妖艷的裸女將他包圍其中。

「呀……月闇嘅意識同步被人中斷咗,按照一般嘅程序係唔可以令佢立即回復意識,依家嘅佢正處於迷失狀態,睇情況我仲需要多啲時間去幫佢修復。」赤裸男子是日光。
輕輕一推
多謝貓貓支持!
大力一推
多謝路人兄幫推,謹祝新年快樂!
祝各位新年快樂!牛年進步!
樓主都要新年快樂 祝新一年 靈感多到寫唔曬
多謝路人兄!祝你牛年好景,心想事成!
新年快樂
多謝鶴兄
「FUCK!你幫我加緊操佢。我身邊唔要養廢物,如果佢再冇利用價值嘅話,就賣佢落妓院回收資源。」

金髮男子說畢,竟以手中權仗變出一支雪茄,雪茄被其中一名裸女以手中火機點燃後,男子便開始將它送進口中慢慢吸食起來。

舉手投足之間,權仗的主人盡顯令人畏懼無比的霸氣。

「對唔住撒旦大人,我會加倍努力操佢,請你俾月闇多啲時間。」

「我俾一個月時間你搞掂佢。話時話,人類滅絕計劃進行成點?」

「我已經招攬咗一班死侍嚮世界唔同嘅角落進行緊播毒行動,但係除咗呢度之外,

依家地球上所有嘅生物打印機都已經被彌賽亞封鎖晒,我驚行動失敗會導致佢哋無法自行復活。」

「呢層你唔需要擔心,彌賽亞已經係強弩之末。我已經將生物打印機嘅技術傳咗出去,只要機會一到,我哋就可以將目標殺個措手不及。」
新年快樂!祝牛年繼續文思泉湧
多謝貓貓,也祝妳牛年成績斐然!
第二十三章:洛不凡

由於繼母兒子工作期間猝死,在家中缺少了一個眼中釘的情況下,洛不凡遂搬回生父與繼母的家中暫住。

今天早上,洛不凡與家人一起在餐桌前吃早餐,順便討論一下近況。

「不凡,你認識喪禮上出現嗰個叫阿當史密夫嘅怪人嗎?」父親洛森向兒子問起當晚喪禮上的事。

「不凡,嗰個人話佢係子奇,究竟係咪真㗎?到底子奇係咪仲在生?

求你話我知你哋後來傾過啲乜野好冇?」說話的人是杜子奇母親,亦即洛太。

「細媽,嗰個人同子奇因為撞樣嚮網上識嘅,佢係國際老千,專門搞比特幣炒賣,曾經想拉子奇落水,

我當時都勸過子奇唔好惹埋呢類騙子,但佢冇理到我。估唔到子奇過身後佢竟然夠膽上嚟招搖撞騙,好彩佢嘅詭計被我及早識破。」

洛不凡以老練的口吻向家人解釋整件事的來龍去脈。
大家咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞