【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
多謝抽水兄支持!
渾渾噩噩嘅我咁唔起得時間過咗幾耐,最後架車停喺辛梓玲屋企樓下,我哋扶咗曉彤入屋。

其實我一直心煩緊一旦曉彤醒返之後,我唔知要點樣同佢解釋一切,結果佢醒返之後粒聲唔出,一直呆咗咁坐喺客廳,但佢咁樣反而令我更加冇法原諒自己。

成個氣氛靜侷咗好耐,然後曉彤忽然喊住攬實我,並且向我講咗一句話:「我媽咪係唔會無端端自殺,件事一定同洛不凡有關..........雖然我唔肯定你係咪我大哥,但我已經當咗你係我親人一樣。」

「妳媽咪嘅事我會幫妳,放心。」原來曉彤仍然未認出我,故此我只能夠扮第三者嘅口吻去安慰佢。

「咁你依家打算點做?」辛梓玲突然問我。

「妳幫我喺度睇住曉彤,我去搵其他人幫手!」
渾渾噩噩嘅我咁唔記得
我又番黎~~ 古兄早呀
午安路人兄多謝繼續支持!
第四十五章:割蓆

我同辛梓玲交代過後,就咁離開咗佢屋企。落到樓下,我叫正太車我返去老洞,目的係求彌賽亞幫我。

入到老洞第一件事就係去大廳,嗰度一直都係彌賽亞修行嘅地方,點知當我去到大廳門前,馬太已經喺度等緊。

「對唔住小兄弟,彌賽亞今日唔會見你。」想唔到馬太劈頭第一句就拒絕咗我要求。

「你知我搵佢做咩?」

「我嘅能力可以睇穿別人內心,你嘅意識已經話晒俾我知你今次上嚟嘅目的。」

「我媽死前成個人被鬼上身變晒,我知佢一定係被撒旦擺佈先會死。我求你哋做下好心,將佢復活可以嗎?」
「俗語有句說話叫人死不能復生,由於你媽媽根本冇生物數據備份,我哋唔可以將佢復活,對唔住。」

「你知唔知我一直同緊你哋搵料,依家我媽死咗你哋就唔識人?我唔理,我要見彌賽亞!」我開始冇耐性聽馬太嘅說話。

馬太一直堅持唔俾我入去打擾彌賽亞,糾纏期間,喺我背後響起彼得粗壯嘅聲音:「叛徒,係咪你串通外人捉走夏娃?」

「你講乜野?我唔明。」我問返彼得。

「咪扮唔知,其實你心知肚明。」

「彼得,我相信夏娃失蹤件事同佢無關,你都係唔好難為佢。」馬太對彼得講。

「咁就等命運嚟決定佢嘅清白啦!」點知彼得呢頭講完,嗰頭使出太古之魂向我出招,我根本避無可避,眼見下一秒就中招。
「停手!」一度無形嘅力量將大廳道門打開,嚮我面前硬生生將來襲嘅拳風凍結,聲音嚟自入面嘅彌賽亞。

彌賽亞緩步走出,再次展現身為神所應有嘅風範。

「小兄弟,關於你媽嘅死我好難過,但馬太所講嘅的確係事實,我相信今日嘅你同當日喪妻嘅我感受完全一樣,都係擺脫唔到內疚同仇恨嘅束縛。」彌賽亞一臉正經咁講。

「我知道,一定有其他辦法........我........可以去殮房偷我媽條屍出嚟........仲可以入裡世界搵佢靈魂,

只要有辦法救到佢嘅話,你要我做乜都得.........求你俾次機會我,一次........」

「小兄弟,你仲記唔記得上次喺野戰房間入面我曾經請過你食野?」

「我記得,點解要咁問?」

「當日我喺你面前將五餅二魚嘅食物複製成兩套,你仲記唔記得當兩條煮熟咗嘅魚複製完畢之後,佢哋個副本係生定係死?」
貓貓早晨
「結果係點唔重要。你係神,你自然有辦法......」

「你錯啦,潛伏者唔係萬能。」

「枉你自稱救世者,點知原來見死不救!好,我走!你哋潛伏者嘅事我從今以後唔會再理!」

「杜子奇,休得對彌賽亞無禮!」彼得目露凶光對住我講。

「彼得,唔好怪佢,由得佢走!」彌賽亞回應對方。

就係咁,我終於離開咗老洞,一路上我冇怪彌賽亞,只係怪自己太天真。

一直以來人類都想受到神嘅祝福同保護,但原來神都唔係萬能,神都有佢哋嘅痛苦。
第四十六章:蹂躪

在一間充滿著鐵鏽腥味的密室內,夏娃全身一絲不掛,肉體被繩索繫於一根豎立在地面的鐵柱上,雙手被反綁在背後,

兩條腿凌空張開達120度,各自被另外兩條獨立繩索拉扯,末端被固定在兩邊牆壁的高處,使得兩邊的腿向高處提起,並且在正前方形成一個W字的恥辱姿勢。

在這裡,夏娃被人以酷刑對待,飽受皮肉折磨的她更慘被輪姦。

過程中,夏娃不斷呻吟,期間展露出極度痛苦的表情,而圍觀的兩名男子卻在大肆褻玩她身體的各部份,包括那滑不溜手的豐滿上圍和下身的敏感地帶。

兩名男子其中之一正是一絲不掛的權仗男,他連同另外一名全裸男子一起向夏娃施暴。

「我最喜歡呢種行刑方式,真係極品級享受!」完事後,權仗男向另一名男子說。

「我哋事後需唔需要殺咗佢?」另一赤裸男子原來是洛不凡。

「無需要,佢死咗靈魂反而會走甩,我就係唔想佢哋憑住生物數據去復活,跟約翰一樣,囚禁同折磨佢哋就可以啦。」

「點解老闆一定要捉夏娃呢條女?」
各位早晨!
「對潛伏者嚟講,復活後要完全覺醒,一定要通過同關鍵潛伏者做愛去達成意識同步先可以達成。

我知道夏娃係其中一個關鍵女性潛伏者,只要冇咗佢喺度,其他嘅男性潛伏者復活後就難以還原自身意識,變成一班無用嘅廢物。」

完事後,二人一起離開囚室,穿回衣服的權仗男走至一個王座然後徐徐坐下,隨即召喚外面的三名使徒,他們分別是日光、猶大和維達。

「你哋所有人同我聽住,我即將要實現消滅彌賽亞嘅計劃,你哋準備好並且點齊人馬後,就將整個結界由美國移師到香港,實行我哋下一步嘅行動。」

「遵命。」面上留著長鬚,穿起黑色教士袍和配戴倒十字架的猶大回答。

「日光,你最後點樣處置月闇呢件廢物?」權仗男轉向日光詢問。

「回撒旦大人,猶大同在下日以繼夜咁操月闇,我哋輪流俾咗好多肉體同精神上嘅刺激過佢,但佢個意識仍然無法復原,甚至抗拒被我哋修復。我已經遵照你嘅指示,將月闇賣咗俾位於香港嘅國際賣淫集團。」

「做得好。對於一啲唔中用嘅垃圾嚟講,拒絕我命令嘅下場就只有死,相對嚟講,做雞只係對佢較輕嘅懲罰。」

「明白。」
第四十七章:灰色軌跡

離開老洞之後,我成晚都喺條街度遊蕩,原因係我怕返到辛梓玲屋企要面對曉彤,因為我根本冇勇氣同佢講話阿媽永遠唔可以翻生呢個殘酷嘅真相。

此外,依家夏娃下落不明,我仍然好擔心佢,希望佢唔會出事。講到底,究竟我係咪仲愛佢呢?

我行行下落咗尖沙咀一間酒吧,諗住坐低飲杯啤酒麻醉一下自己,點知撞啱一班麻甩仔帶埋一個啪咗丸嘅女仔出嚟飲酒,

其中有條友爆響口話佢哋成班夾晒錢,搵其中一個朋友做代表買條女街鐘,跟住一齊搵條女出街開大餐。

個女仔當時HIGH咗,一班友嚮佢身上又摸又錫,個女仔著住件BRATOP背心同短裙,睇真啲副樣十足十死咗嘅上戶彩。

姑勿論呢個上戶彩係咪死過返生,我總覺得自己欠咗佢一條命未還,況且依家佢淪落到做雞要被班麻甩仔輪姦咁慘,我點都希望自己可以救到佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞