【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
路人兄唔好太夜瞓,身體健康最重要
我向佢所指嘅地方望過去,好彩時運高乜都睇唔到,但衰在嗰度係男廁門口,睇嚟我今晚走之前都唔駛去廁所。

「我依家跟住耶穌搵食,妳如果日後有咩麻煩嘅話我可以幫妳解決。」

「乜原來你信咗教?以前上聖經堂都冇見你聽書,你仲話全部都係人家老作出嚟添。」

「SORRY,以前係我細路仔唔識世界,我想話其實耶穌仲未死,我曾經見過佢同佢班使徒。」

「我唔會覺得耶穌復活係一件令人難以置信嘅事囉,因為人死咗唔代表生命完結。」

「我同意妳講法,同埋我向妳保證我絕對唔會當妳係怪物咁看待,咁你會唔會再次接受我嘅追求?」

「仲記得點樣勾手指向人家保證嘛?」辛梓玲伸出尾指,意思即係想同我勾尾指。

唔知點解,即使只係同女神尾指互扣,我個心都緊張到跳咗出嚟,加上啱先食完麻辣鴨血,額頭啲汗仲係咁滴晒出嚟添,場面非常尷尬。
早呀~~~
貓貓起得多D嚟捧場
辛梓玲係咁望住我額頭,我立即想起一啲野去轉移對方視線:「呀!話時話妳仲記得曉彤嘛?」

「記得,我有上過你屋企,冇記錯佢好似係你細妹?」

「我好掛住佢,但又唔方便上去,妳可唔可以幫我約佢出嚟?佢認得妳,妳話想同佢敍舊就得。」

「好,咁我試下打你屋企電話揾下佢,但你到底咩事唔返得屋企?」

「屋企有件人渣。」

「吓,咩人渣咁嚴重?」

「就係上次差啲想殺妳嗰個衰人。」
你都要 人冇事先可以做大作家嘛
多謝你嘅鼓勵,佢係我創作嘅動力!
各位早晨
辛梓玲立即記起上次被洛不凡從後箍頸件事,面上流露出恐慌嘅表情。

「嗰條友唔係靈體,佢係我後父個仔,計落算係我哎呀阿哥,但我勢估唔到佢咁賤格竟然想打我妹主意。

依家佢嚮外面做埋晒啲陰邪歹毒嘅野,所以我更加要阻止佢。」

「其實你知唔知點解我出街要帶刀仔?」

「靚女出街帶刀仔,不外乎用嚟防色狼,唔係咩?」

「係就係防,不過唔係色狼,係鬼。」

「點解妳咁怕鬼?」

「我自細就被鬼魂纏身,係佢哋逼到我靈魂出竅,所以我靈魂經常蕩失路,我知佢哋想捉我去見一個人.......

為咗自保,我訓練自己用武器嚟對付佢哋。到底你哎呀阿哥係唔係幫緊佢哋做野?」

「我唔知。其實我今次出嚟都係為咗起佢底。」
早呀古兄
午安貓貓
第三十三章:侵蝕

在科技館地牢內,陳蓮娜出現於氣派十足的會議室之中,與穿起男士西裝的日光透過巨型電腦屏幕舉行視像會議。

「地球人嘅科技比起我哋潛伏者根本就係小巫見大巫,只要生物打印機可以量產嘅話,我哋隨時都可以征服呢度。」螢幕中的日光向陳蓮娜說。

「要令生物打印機量產,仲需要多啲時間,但我目前已經取得進展。」陳蓮娜回答道。

「聽講閣下嘅進展啱啱被彌賽亞破壞咗。」

「雖然位於裡世界嘅數據閘門被彌賽亞搶返,但憑我哋現時嘅技術,要打開臨時嘅閘門都唔係難事。

講真,要征服人類其實係唔需要出動潛伏者,只要世界各地嘅政商名人都被惡意靈體侵佔肉身嘅話,我哋就可以喺幕後控制佢哋,到時人類只會成為我哋嘅奴隸。」

「請問點樣令惡意靈體侵佔呢班人?」

「呢支綠色嘅藥水能夠將指定嘅靈體下載到生物載體之中,而我哋已經秘密咁將藥水混咗入去疫苗裡面,一旦被注射嘅目標佢哋嘅意識被侵蝕嘅時候,

一般人只會以為係疫苗本身嘅副作用,但惡意靈體會隨住時間逐漸侵佔甚至驅逐目標人物本身嘅意識,將佢哋變成任我哋操縱嘅傀儡。」陳蓮娜將整支綠色的藥水在鏡頭前展示給日光觀看。
live了 終於有時間清清佢
早晨呀
早晨路人兄及貓貓!
早晨
「能夠不費一兵一卒就可以奪取地球嘅控制權,果然高明!」

「所以我仲需要疫情蔓延多至少一年。」

「冇問題,呢層包喺我身上。話時話,關於撒旦大人嘅委託唔知妳辦成點?」

「要喺人類之中甄別出一個合適嘅處女成為奉獻俾撒旦大人嘅交合對象,從而誕生出撒旦之子去控制人類。

呢個人選我已經搵咗好耐,可惜人間女子多數唔具備我哋潛伏者嘅智商,而且呢個女子仲要識得穿梭陰陽兩界,令撒旦大人可以同佢靈慾合一。

雖然我已經派遣靈探去為我搜羅,但我相信我仲要花多啲時間。」話畢,陳蓮娜點起香煙並且吸食起來。

「其實有錢就得,人類唔係正正有妓女呢個職業咩?」初到地球的日光對人類這種生物感到非常好奇,於是興致勃勃地問道。

「撒旦大人最憎嘅就係妓女,咁係因為佢哋除咗賤格之外,另一個原因係撒旦大人曾經被妓女背叛過。」
訓前推~ 古兄聽日加油
早晨路人兄!
第三十四章:極致慾望

「究竟有咩人膽敢背叛撒旦大人?」

「係一個叫抹大拉的馬利亞嘅妓女,佢後來更成為彌賽亞嘅妻子。」

「居然有咁嘅事?原來撬撒旦大人牆腳嘅人係彌賽亞?」

「喺好耐以前嘅抹大拉城,有個外表非常美艷,並且性感迷人嘅女人,名叫馬利亞。

自從撒旦大人遇上咗馬利亞之後,一直好喜歡對方,每晚都同佢發生肉體關係。

可惜天生性慾旺盛嘅撒旦大人仍然覺得一般嘅做愛未能令佢滿足,直到後來索性寄居喺馬利亞身上,

然後利用馬利亞嘅身份去同其他男人發生性關係,藉此去體驗身體被男人進佔嗰種極致嘅慾望。」陳蓮娜一邊說,一邊向天花板呼出煙圈。
早呀
路人兄你好
支持作者
多謝抽水專家兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞