【科幻冒險多甜】《一場末日危機,令患上中二病的我變成救世者》

811 回覆
37 Like 7 Dislike
「我一醒返間屋就咁亂,到底係咪有賊人入過嚟?」辛梓玲一邊講,一邊好攰咁望住我,原來佢唔知自己發生咩事。

「係呀……頭先呢度停電,我哋擔心妳所以衝入屋,黑麻麻之下所以撞冧晒啲野。曉彤,我有野要同梓玲姐姐講,麻煩妳先入返房。」

我向曉彤打眼色,因為我唔想佢將入屋之前嘅野同辛梓玲講,怕佢嚇親對方,而且有啲野我唔想俾佢知道。

雖然曉彤唔情願,但佢都選擇暫時避開一下。

「梓玲,妳係咪有咗BB?」

辛梓玲低頭不語,似係默認一切。諗返起成件事,唔通當日同我做嗰個係撒旦上身嘅辛梓玲,目的係借種誕生屬於佢嘅下一代?
多謝蕉雄兄支持!
lm
多謝大俠兄支持!
「我唔同你講係擔心你會唔理我,尤其係你依家咁難堪嘅身份。」辛梓玲一臉眼淚咁同我講。

「傻豬,我點會唔理妳?我自然有辦法去搵個新嘅身份同妳結婚生仔。今後我只會搵洛不凡幫我媽報仇,至於潛伏者嘅野我係唔會再去理。」

雖然我親口同辛梓玲保證,但一想起彌賽亞嘅說話,唔知點解我就好擔心夏娃嘅安危,成晚瞓覺都夢見同夏娃一齊所發生嘅事。夢境中,我聽到佢同我講嘅每一句心底說話.............

「傻豬,我點會唔理你?日後去到系外行星我仲要同你生仔。話你知,地球人其實係根據我哋潛伏者嘅生物藍圖設計出嚟嘅實驗體,

只係我哋嘅基因曾經被優化過,比起你哋有些微優勢,但我鍾意你哋嗰種冇修飾過嘅原始情感........對事物產生好奇心,而且對生命又充滿熱情同關愛。」
推推
輕輕一推
夏娃又比人輪姦中出
女友又比人搞大埋仲要瞞住佢話係自己既種
樓主係咪綠帽奴黎
睇落去就係不斷睇主角d女比人輪
多謝中出兄意見,其實搞大女友嗰個真係男主,只不過女友當時並非佢本人,係被其他人上身,嚴格上個仔佢都有份。

呢個故入面撒旦係魔女?
見上面有篇話經手人係撒旦 以為比撒旦搞大左
同埋夏娃比人輪果段有d快
係咪夏娃之後都無乜戲份先咁快帶過左
暫時未開估住,答案即將揭曉,不過都好接近啦,請密切留意
至於夏娃,我仲諗緊個角色生定死:不如來一次投票:選擇生或死去决定佢未來
都比人輪完 死左佢罷啦
嚴格嚟講佢係女主 真係要死就希望佢可以有方法復活
利申:選擇佢生
各位早晨,希望可以睇到多d朋友嘅意見
第五十三章:禍根

今日,我見辛梓玲唔舒服,就陪佢出去睇醫生,醫生話佢啱啱有咗兩個月,我聽完即刻好驚,就好似身邊多咗個計時炸彈咁,令我明白到點解彌賽亞要大傷元氣去救返辛梓玲。

「你係咪唔鍾意我有咗?」走嗰陣,辛梓玲同我講。

「冇呀,點解要咁問?」

「醫生同我講我有咗兩個月嗰陣我見你冇表情。」

「傻啦,我開心都離唔切,只係一時諗起媽咪,心情未能平復,妳咪胡思亂想。」

「你老實答我,你係咪仲掛住報仇嘅野?」

「我應承妳,喺BB出世前我唔會亂嚟.......」

「咁之後又點?唔通你想個BB冇老竇?你答應過照顧我嘅.......」
早晨呀古兄
午安貓貓
「放心,我一定會令妳幸福,等我搞掂個假身份之後,我哋上妳爸爸媽媽屋企傾結婚嘅野好冇?」

就喺我哋差不多返到屋企嗰陣,我同辛梓玲留意到離遠有一隻黑色大狼狗一直跟嚮我哋後面。

辛梓玲好驚,原來隻狗跟咗佢好幾日,就好似僕人想保護主人免受傷害咁。如果真係咁邪,個BB嘅經手人係撒旦嘅話,我到底要點樣同辛梓玲講?

翌日,辛梓玲如常返工,當我接完曉彤放學返屋企,正想約辛梓玲出街拍拖嗰陣,對方話公司要加班,叫我自己搵節目,於是我一個人去上次尖沙咀間酒吧飲悶酒。

我向bartender叫咗杯啤酒,等咗一陣,對方奉上一杯金黃色生啤。正當我想俾錢嘅同時,身邊突然有一把熟悉嘅聲音叫住我:「on the house.......今次就等我請你飲。」
我立即望一望隔離位,請客嗰位原來係穿著黑色低胸背心同短裙嘅上戶彩。望真啲,佢套衫原來係酒吧女嘅揾食衫嚟。

「點解又會嚮度撞返妳?」

「我已經離開咗班衰人,依家自食其力,喺度做陪酒女郎,我請你飲野當係報答你上次救我。」

「其實我都冇幫過妳,一切都係靠妳自己,不過點都好,cheers…...」

當我準備飲酒嗰下,上戶彩突然黐埋我身,然後咀落我塊面度。

「我諗妳誤會咗,有啲野我想同你講好耐…...」

「你想講咩我一早知道,只係我唔想令到自己後悔,我要嘅野最終一定會得到手,cheers….」就喺同上戶彩乾杯嗰陣,佢面上展現出一絲詭異嘅笑容。

我同上户彩寒暄咗幾句之後就離開酒吧,時間大約係晚上十點,正想打電話俾辛梓玲接佢放工嘅同時,

竟然俾我喺街邊撞到一個衣衫不整嘅靚女,對方走起路時一仆一碌,身上只穿著馬甲內衣,來者原來係蘿莉!
多謝貓貓支持
各位早晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞