LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
求救
買咗個I-rock 用唔夠一年
粒”1 !”制壞左
我淘左d工具同粒switch
我換咗粒switch 都唔work
請問仲有乜可以做?
要再諗諗
Btw 啲軸有無必要換彈弓?
睇咩軸 有啲彈弓太廢就要換
或者你想用其他G數
有咩軸係廢到一定要換
GHP 吵到懷疑人生

cherry啲彈弓 啲人都多數會換
咩係ghp?
今日啲試軸器到左試左陣
novelkey cream 真係唔錯
但見gateron ink black 好似重貴過佢咁?
但我覺得gateron yellow 同cream啲聲正啲咁
試軸器試出黎啲聲好大咁
但又怕買靜音軸靜到無晒feel咁
想佢有聲得黎又沉又實唔會好拆
試完好似重難揀軸了
點解一開頭唔拎返去保養
Glorious Holy Panda Switch (應該係
Glorious Panda

ink 享負盛名thocky,cream最大缺點係scratchy

鍾意linear 可以試埋JWK啲linears
同cherry 最新既mx hypergilde

試軸器啲聲唔可以作準 入board就唔同曬㗎啦
Cream上足油有無得救
Holy panda都有買黎試 聲好嘈手感好硬咁
咁計落買gateron yellow好似又抵又啱feel
Btw Ink black做咩咁貴 有咩特點?
錫線有無話最好買咩比例?
發現要有埋右邊數字鍵 有背光同cherry mx 茶軸 最平都好似係duck one 2 rgb 1808 想問下呢個有冇咩伏位? 入唔入得過?
其實仲有irocks k65m 不過手感差過ducky

去到過千我覺得買隻filco/Leopold/極星返來自己加燈好過
其實abko都有出
1k左右到但係少人出review
G黃出名平 Ink特點咪靚聲
手感硬咁你唔適合tactile啦
cream上足油都係冇救 要靠breakin 人手狂禁磨滑佢
有冇邊條片係好清晰由頭整到落尾 齊件但係冇從入手
燒焊係咩玩法
冇咩留意linear, 想問下知唔知ev-01,02係咩料
JWK linears
有巴打話dry lube cream好順
有人話唔上lube都順tim

都係買幾粒返黎自己試最好
lube左幾粒
發覺開軸器開完film埋 cum蓋嗰下有個角硬係勾唔實咁 唔film又好似實晒
Gateron 嗰啲特別問顯咁 cream就唔多覺
係咪我做錯左咩 定有咩技巧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞