LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
如果玩FPS game 買紅軸有無問題?
見紅軸 黑軸都一樣適合打機
無話適唔適合 睇你鍾唔鍾意
黑軸會重身啲 打機會易攰 但係有人會會話紅軸太輕 打字容易係唔知到嘅情況下到其他掣 建議試咗先
hi
想問下
黃金同高登多唔多鋪有得試ikbc cd/td108
cd同td既分別係咪只係無燈同有燈
同埋600-800$budget
除左ikbc cd/td108仲有無其他推薦
想要茶軸/黑軸 ~$1000 full size 打機打字都要 不過可以以打機為主
Cherry mx 或 RGB 有冇各推薦?

求解答
有無人用緊 iQunix F96 紅軸?
想買wireless/RGB keyboard 好似唔多選擇
Ducky One 2
Filco / Leopold / 極星 三隻都唔會有燈
感謝!
咁如果有燈又有咩推薦
Thank you我想再考慮多啲
Ducky好似有rgb 不過燈呢家野真係睇頭個幾下過左癮就算
要無線既係咪都冇咩選擇?
硬件台好似冇咩其他po會diy
搭單問下有冇人知香港有冇goot枝ks20r買?
我新手最近買咗枝goot TQ-95嚟diy
覺得幾好用
想揾隻100%, 有 wireless, 可支援多個1個 device (bluetooth/wireless 轉都得), type-c

依家用緊隻 bluetooth 覺得有輕微 latency, 之前用開 cheap野 wireless都唔覺有。。睇過 Logitech g613 g913 好似都好易壞/爛,軸用 keycap 都好有問題咁,razer無用過不過無咩信心

有無好少少 kb可以介紹下,機械鍵盤 除左雷競果幾隻,其他好似都淨係得 bluetooth無 wireless咁ge
如果fullsize filco 或者tb iqunix?
想問下iqunix f96果兩隻腳係咪拆唔到的
HHKB BT
用過內熱式恆溫辣雞 (即係T12嗰類) 表示冇恆溫嘅辣雞都係唔掂
呢碌我都有 係想要枝細少少
Filco官網睇過好似都係得 bluetooth 同 無 type c

TB iqunix無左文書 edit果 d num pad個0 又細 d...
所以都揀唔到
有冇人有買今年地獄道福袋
即係座枱式?
銲keyboard有咁高要求咩
我之前只係銲過mouse啲微動
第一次銲成塊pcb 65%用TQ-95都係半個鐘銲完
留名學嘢
清快d走 我幫你頂住
冇追開ok 唔知 呢度唔講得㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞