LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
大佬們,自定義鍵盤應該係邊到買? 想要16鍵,類似number pad咁 可以自己set每粒制果啲
kbdfans d60好似都唔錯 不過個HHKB layout排版你未必鍾意
你個coil
我想問i-rocks個啲keyboard可唔可以用到razer chroma?
我想要有背光 唔係光污染個種
係想要淨色
我用緊deathadder mouse 都set左淨色
想可以係synapse到都set到淨色
ducky可以irocks唔得 如果係keep住淨色既onthefly都較到唔使用軟件 或者irocks都有淨色燈models
你唔介意學下嘅 其實咩keyboard都可以自己set
有冇巴絲知呢套係咩keycaps?

大佬門,小弟新屎坑無咩知識,PCB 諗住等DZ60RGB V2 HOT SWAP。
咁除左油,Cap同埋switches未買之外,仲差啲咩
咁樣砌好似唔洗焊?

零知識求指教
齊了
不過點解有兩塊plate
frusta
就咁睇已經齊晒了,你仲要有兩塊plate
見好似幾靚就手多
唔該哂仲以為有排等
想問下依家仲有邊到有FC900R PD現貨買,我見好多都缺貨
中文cap得鐳射雕刻/噴墨/UV印 如果要倉頡 記得鍵設局有uv abs倉頡帽 不過要上zfrontier買
想幫隻keyboard入面塞返啲吸音棉,去邊度買?買邊隻好?
平就普通ikea墊地板個啲 或者microfiber cloth

貴就amazon sorbothane或者淘寶買啲poron/rogers

我推薦tb poron 一塊都係幾十
可以google下gk21s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞