LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
好正
應該唔會😂
呢一batch 2020新嘢黎
啲廠未用曬存貨之前應該都唔會入
205g0難啲lube唔到腳
容錯率好低
提醒番 nkcream 好scratchy 砂紙感會嚴重過mxblack/red

silk會順滑好多而且factorylubed
不過聲方面cream會低沈好多要自己衡量
Pps keycap到左
聲正過pbt, space bar直撚過abs完全無彈起
另外我想問銲錫有無話邊一隻好啲?定求其有一隻價錢有返咁上下有松香就得?
有 最好買含鉛(環保bye
有松香 買日本/美國brand你會幸福好多
可以youtube search 差/好solder 既分別
差到貼地既可能一年之後就會生鏽 因為雜質多

我自己用amazon買到kester MIA既
你搵到嘅話就買 Kester 44 63/37
建議 0.5mm 或者 0.6mm (好似係 0.02 同 0.025 吋)
不過講真唔使太講究嘅,任何非支製嘅 60/40 rosin core 都 ok,唔好太粗就得
不過幼身啲可以容易啲控制落錫量,冇咁易落過多錫
有無人用過redragon k552?
窮L無錢
唔討論呢d中國keylogger啦
屌原來係強國野
平價有無其他選擇
最平 正正常常 廠board都要1k
你呢d平價垃圾 buy once cry once
如果唔怕用細layout既 fc660m唔差
如果想搵
Cherry Silent Red
Wireless
<$1000

係咪得Ducky One 2 呢個選擇
有冇性價比高推介!!
舊鍵啱啱壞咗
依家出去買
本地冇實體店有得買,可以試吓Amazon搵
Leopold,話說可以睇下頭post,其實有寫
Sor
用緊Ducky one 2 7舊幾水抵用冇投訴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞