LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
所謂懸浮只係個 case 個框冇咁高,唔高過塊 plate 啫
Plate tolerance做得唔夠好?
睇youtube片m60a都有呢個情況
利申9up
係咪hotswap
hotswap會甩好正常用返5腳軸會好d
不過你上左之後唔搞佢都唔會影響使用
搵唔到 63/37 錫線
明明好用過 60/40
想問下機械鍵盤,懸浮個隻,冇"笠"位,拔開哂鍵帽出黎,點樣可以好快咁整乾淨個KB?
類似咁
用布得唔得,鍵帽我懶得洗
新手想入坑 想砌full size 但係見kbd19x好似暫時無貨
重有咩好的full size介紹
用個啲清潔jelly/吸塵機
你錯過左Austin R2
full size kit 真係少
austin,HBCP 仲有半個電競brand既gmmk 囉
咁睇黎 唔想等 要現貨的話 不如買kdb75v2
btw 依家用緊個keyboard 塊plate 生晒鏽
如果自組嗰啲黃銅板會唔會都易生鏽 定係鋁板穩陣?
1.係 或者8xmk2囉
2.冇錯 除非你自己拎去coat啲嘢 或者鍾意黃銅變黑個feel
Thanks 首先要買返個試軸器 揀咩軸都有排諗
留名等睇壞軸

認真,唔好用核突膠,都講過唔少次
請問平價靜音紅軸,有倉頡碼,有咩好介紹?
試軸器有無好介紹
好似搵唔到一個可以試晒啲熱門/endgame 軸咁 多數都cherry
好驚封塵 大家有無用keyboard cover?
有無推介
kdb19x係1800/96%嚟唔係full size
但無論full size 定96%好似都無咩賣緊咁
依家諗緊都係kbd75v2算
依家研究衛星軸 見話要剪腳咁 定係唔用cherry 買貴嘅gateron就唔洗剪?
推一推,求意見
GMK Striker 出R2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞