LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔記得Gb定preorder緊,上星期先落咗90粒order
做左咁耐打手 我都未收到
最少好過retool blacks既
邊度有
AlphaKeys,唔知完咗未
第一次買機械鍵盤
其實隻i-rocks K75M O唔OK?
見以前有人推K65MS
想問下K75M同K65MS有咩分別?
同埋文書同打機兩用係咪都係推薦用茶軸?
驚唔驚伏近排入左隻leopold黑軸覺得幾好
會唔會差唔多感覺
如果有71粒 (原裝兩盒 整壞一粒) 既GHP 轉讓有無人要

lightly lube with krytox 205g0 (上完hostswap 版都係鐘意jwk)

原價480 轉讓430
205g0 lube tactile
要無線可連多部機,茶軸,細得嚟又有方向鍵同F1-12

除咗VORTEX TAB 75 WIRELESS , 仲有冇更好選擇例如Filco , Leopold 有冇
唔計背光燈咩色,軸高度
咪就係abs vs pbt ,依啲野就睇自己上手中意邊種
75%藍牙應該得佢 不過留意返佢鍵帽係扁
我會揀Keychron K2 差價夠我換埋GHP / 其他軸
有無人可以話我知如果打機多的話 Holy Panda 定 NovelKeys Creams 如啲?
同埋 Lubricating 用205G0 定 3204?
利申:用過Filco MX Blue & Red, 覺得Blue 個段落感唔係咁就手 Red 就順好多
有無人可以話我知如果打機多的話 Holy Panda 定 NovelKeys Creams 啲?
同埋 Lubricating 用205G0 定 3204?
利申:用過Filco MX Blue & Red, 覺得Blue 個段落感唔係咁就手 Red 就順好多
你唔鍾意段落咁咪唔使考慮HP
咁如果係cream 啲話應該用咩lube好?
買NovelKeys silk,順過cream同埋有pre-lube
唔洗自己lube
無lube腳都ok下嘛
有個灰色kbd67
Zealios 65g lubed with 3204
砌完冇咩用過 有冇巴打有興趣
我見佢NK Silk都有3隻,如果睇數據,係咪Black 最接近 NK Cream, Yellow最接近MX red?
Thank you Ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞