LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Google search tkl
filco leopold TKL
有冇以輕身為賣點嘅Keycaps?

ABS keycap係咪輕過 PBT keycap?

有咩 ABS cherry profile keycap 推介?
普通typeC我用開verbatim

你點會洗線㗎
1 low profile既keycap咪輕啲 但係輕唔會有咩影響 本身就唔係重
2 基本上冇乜分別
3 要靚就GMK
有冇啲有rgb 嘅?好似massdrop Ctrl嗰隻咁,但係我唔洗要hot swappable ,唔會玩switch。
本身想買60%,但係冇乜啱心水,啱啱睇massdrop嗰隻ctrl好靚,但係用唔着個hot swappable唔想畀呢個價錢,所以想搵隻冇嘅,巴打有冇推介?
千祈唔好買assdrop ctrl 自己睇drop啲comment
2020咁既質素 咁既價錢完全唔抵買
建議check下gmmk pro
https://youtu.be/oKQSawH2aC0
補條片 睇啲comments
我都覺得太貴唔值但係個樣好靚,邊位有rgb又係金屬物料。想搵alternative,試過google搵但係搵唔到個樣類似嘅款( CTRL TKL嗰款)
利申:對打字手感唔太追求,唔係好似red switch呢啲linear咁冇手感就得,遲下會去試下tactile定clicky 啱。第一次買keyboard,新手一名請多多關照
睇到都幾靚,個dial 都幾過癮。但係70usd係得個殼,新手要自己砌起上嚟有啲麻煩
姐係你淨係要86% tkl? 然後要金屬 側透rgb?
gmmk pro其實就係75% 金屬 有rgb+側透
淨係少幾粒function 制會更加似你之前要既60%

gmmk仲有自家GP軸 係tactile黎 應該啱你
Thx 巴打
我仲諗住貼上來 點g你快手過我
當你有番少少要求,又唔想從新整過就知hotsawp 幾咁著數

新手,當你拆軸吸錫,又要怕燒壞個pcb,hotsawp 俾貴少少for future investment 絕對係抵玩
唔係好似red switch呢啲linear咁冇手感就得

呢句係到講小心得罪人始終linear要玩係可以有分別嘅
大概幾錢
合理價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞