LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
當年Varmilo係Leopold代工廠,跟住偷咗啲技術自立門戶。
我之前都有從唔同人口中探問過件事 亦都有上網睇過一啲講述件事既千字文 傳聞有爭議既唔係得個65%模具咋咩
ducky係varmilo台灣代理 多合作正常 之前akko做ducky代理都一樣好多合作
呢層無太深入了解過,不過曾經聽聞Varmilo早期啲Keyboard可以係用Leopold出嘅,不過信不信由你
呢個又真係無聽講過 我有機會向真係當事人了解下
唔係呢件事分分鐘依家買到嘅leopold仲係中國製造添
但係如果佢用leopold既產品黐自己名 咁suppose會有一件varmilo對應型號出咗來 但我又搵唔到相關既討論

好似係
va68m多一排掣出來喎 呢個咪我上面講嗰個模具爭議
應該係
其實之後Leopold好似改過啲模具。
我係想要觸發壓力50以上

上面係va68m 中間係fc660m 公道講句佈局長度都唔似既

反而vb660m同fc660m就由名到樣都似啦
glorious 普通mic布軟膠 wrist rest黎
你去買3M wrist rest可能重好 或者tb.
換彈弓唔得咩
glorious入面應該係泡棉來 我摸過 無涼浸浸feel 硬身過用gel既hyperx同razer
有冇巴打有類似gmk awaken 呢隻黑底螢光feel keycap實物圖睇
如果真係做到螢光feel 好正
泡綿 都係一種軟膠姐

又唔係少見既野 你外國買/代理來回一轉 不如直接3M 話唔定平一半
gmk 類似既set 你搵gmk miami nights/tokyo nights
頭先冇嘢做係到碌geekhack
見到依隻,不過我入坑冇幾耐,想問下有冇巴打知CherryB口碑係點
因為我見佢只係出過隻cb87網上又好似有咩review咁,youtube得一兩條sound test片
https://geekhack.org/index.php?topic=109124.0
買就得架啦咁平
買完lin whale同兩set keycaps,依家好窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞