LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
追開po
魔鬼同呢到啲元老級巴打有牙齒印
元老級
唔係,講緊係隻辣雞咀個技術,個 heating element 同溫度 sensor 喺辣雞咀入面一舊過,而唔係個辣雞咀套住個 heater 咁
https://www.youtube.com/watch?v=scvS2yeUH00
唔知叫內熱式啱唔啱
就算唔係依隻技術,好似白光 936 同堆老翻嗰隻款都唔算係太差,有恆溫重要啲
我覺得有恆溫嘅辣雞好好多,冇恆溫嘅話唔覺意好易會過熱
不過是但啦,冇恆溫其實都係咁用,焊 switch 依家嘢又唔使太講究嘅,唔係加熱太耐溶咗啲膠嘅話就得
(不過我以前用冇恆溫間唔中都焊到甩 pad)
咪就係,分明當哈力巴無到

另外想講返:
雖然我曾經同魔鬼有拗口,但都係以事論事
運動果排,佢有捐錢我都覺得佢係ok

呢度唔係一言堂,大家想討論想分享咪討論囉
我唔入流㗎,成個倉得堆垃圾,又唔想使錢
唔介意二手可以睇下filco 有冇人放
$700 買黎都曬氣
儲下錢自組一隻 一步到位好過
人哋問現成你介紹diy又過份咗
儲多少少,都係儲多5、6百就買到filco,用一世喎,抵啦
少貴啵
去鴨記買上面師兄推薦既groot唔得咩
冇恆溫仲要成 80W,焊 keyboard 我唔會建議新手用
不過我上面都話,加到熱咪又係咁用,唔使太講究嘅
焊到甩 pad 嘅話咪順便學下點樣 repair 返囉
等下傳聞中嘅FC 900R BT
Cherry MX White 個軸體同買返嚟嘅透明蓋唔夾,嘥錢
GMK DOTS R2要2022 Q1先出貨
習慣就好了
差唔多啦
然後再delay多一Q
filco新出果款包埋pbt既有無人已經試咗
佢果套pbt如何? 以前一路都得abs等咗佢好耐先肯有pbt
有冇師兄知道Keychron呢個牌子既keyboard好唔好,唔該晒。想買隻無線既玩下
頭post Q1
唔該晒師兄眼殘
只可以話以佢既價錢嚟講 有藍牙有mac keycap唔算差 hotswap算係入門玩diy軸既門檻 呢度啲ching玩開diy keeb所以眼角比較高 不過keychron以佢offer既野同價錢嚟講算係交足功課 不過據聞藍牙同onthefly某啲功能成日失靈 所以你當bonus好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞