LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
----常見問題----

Q: Keychron K...好唔好?

根據唔少圈中巴打回報,手感差,用料差,QC差
但如果你追求win/mac system compatibility + wireless,撇除客製鍵盤,佢可能係個可以考慮既選項
睇漏 sor
但真係搵緊隻 win mac 兩用嘅 wireless
琴日買咗 Rama Kara ,大概會幾時送到
其實全部keyboard都係win mac 兩用㗎
最多係啲shortcut 可能唔就手

依家多數廠board都會提供remapping software 你remap 下就得
Q1你加埋預計延期 大約6-7月掛

屌 唔撚係掛
保守估計姐
咁Q1可以去到3-4月,delay 2個月就6月
預後啲到時候delay會開心啲
wireless 冇乜選擇
我知 filco 最好....
放心,實delay
wireless 如果淨係講個connection tech 其實logi好好 但係其他野好差

anne pro2, ducky, Leopold, Akko 都唔錯
頭po既ikbc irocks 都得呀

不過如果習慣到個layout HHKB 可能係最好選擇
iQunix 都唔錯 不過支brand MiC
其實GB/Pre-Order等半年算好快
新手第一次買,仲諗住好快到,買來做新年禮物
多謝巴打推介
見 anne pro2 leopold akko hhkb i-rocks 果 D 都係得少鍵

其實得 ikbc keychron filco 藍芽可以揀
iqunix囉咁 佢有96%
成千蚊我不如買 filco
巴打們,今日試左隻cherry軸,唔知係銀定白(應該係白?),條友又唔多識,一時又話銀一時又白

個手感係茶軸進階版,更加硬,聲都係冇乜。

想問有咩keyboard 有出? 最好有fn鍵/TKL

Budget~1000左右
leopold 隻藍芽唔係出咗咩?
大機會係ergo clear
現成帶ergo clear印象中真係好少,等其他人補充
少鍵的
點解係 ergo clear 而唔係 stock clear?
我孤陋寡聞未用過stock clear
唔知有分別
吓,ergo clear 唔係要人手 mod 㗎咩
正常街買到嘅廠 board 多數都係冇 mod 過㗎喎
啱啱入手咗 filco majestouch 2
手感真係幾好
但係冇燈都呢個價 佢既成本到底去咗邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞