LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
冇 要睇你啲film幾厚 有啲厚film 係唔適合某啲switch用
多數佢賣個陣會講
個人覺得cream用dry lube/ptfe powder手感係好過205g0
但係聲就205g0好少少
d lube會唔會走位
最後買咗大L 980m 紅軸
開心使用
歡迎
LEOPOLD係咪好似無再出有背燈既款了
dry lube唔會
ptfe睇你點上
想問下有2k 筆直, 自己砌同搵wasd custum 整係咪好大分別

要求唔高, 都係104 key +cherry brown軸

利申 唔洗金屬外殼,唔洗玩燈 依家用緊filco ninja
根本唔同嘢嚟,你砌成點都要睇你揀啲咩料同埋手工好唔好,冇得同廠 board 比
你用緊 filco 嘅點解想買 wasd? 隻 board 就大家都係同一間 oem 唔係太大分別,keycap 就兩邊都係差唔多咁薄,你又唔係想要 code keyboard 嘅燈
你想轉下 style 淨係買啲新 keycap 咪得,2k 應該都買到啲普通嘅 GMK 掛
的確冇咩原因換wasd⋯ 都係mic oem黎 不如filco好
Dry lube係純grease?
Costar 台灣廠嚟
oh 咁我支持佢換 快啲支持台灣工業
另一個direction, 試下拆個filco 出黎mod
keychron keyboard k1-8邊款藍芽最好? 定其實都一樣
咩叫藍牙最好 信號/接收黎講全部應該都係差唔多

佢主要係個profile同size唔同 睇你prefer咩
不過都係個句睇頭po keychron好多qc問題
有冇巴打可以慷慨介紹啲輕得來回彈力又強嘅switch

自己幾鍾意 Heavy Switch 嘅 spring back power,但係用起上來太攰,所以想搵又輕又貼手嘅switch (linear同tactile都ok)
香港有啲咩地方買到permatex? 上網買件唔知做乜鳩唔送香港
我想放k4 rgb 光軸-茶,仲有保養有興趣可搵我
中伏 點解用藍芽連接delay又大 又容易按一下出20下 又按一下無反應係我電腦藍牙廢定點 有無得搞
今日買左試緊個藍牙好燥
Lin Whale 冇咩人買F13版
粒knob真係咁吸引咩
無d咁嘅野輕彈弓就唔會回彈力強
一係你試下progressive spring
例如thicthock marshmallow 果d
個post就快變 Keychron 苦主區
試下connect其他電腦有冇呢個問題先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞