LIHKG機械鍵盤集中討論區(33) 誤中1001

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔怕,2020 mechkey爆炸年,今年大把野出慢慢玩都得
係咁使錢gb
嗰幾個掣真係要嚟git command?
各位巴打 想問一下自組d配件邊到買
我本身想揀65%/75% layout
淘寶KBD65 就缺貨 想借問聲仲有邊到執得齊d料
同埋想問下巴打如果代焊收幾錢 唔該哂
睇到目空巴打個ic , 好詳盡
擺左好多心機落去
如果自組現價嘅套件最多既都係淘寶上面搵
你試下搵「65%套件」應該都有唔少選擇
曬下命先
女朋友見我生日整左粒 “artisan keycap”

但係佢因為以為咩鍵盤都同一個模
用左個薄膜keycap

Btw 好開心
補多兩張相
有咁既女朋友,夫復何求
人玩鍵盤我玩鍵盤
好靚
GMK Oblivion,純粹鍵帽係Git做主題
當然你可以set佢地做marco鍵,幫你做git command
女朋友肯整嘢俾你呢下已經值回票價
case,plate 同pcb最好成個套件kit咁買避免唔兼容
tb買可以去問清楚商家兼唔兼容先

現貨可能真係tb最多
或者可以check下monstergear 啱唔啱你既

肯等半年/一年就大把kit可以揀
肯等一下洗多少少錢閒魚到執炒貨 仲有vega比你玩

另外stabiliser ,lube呢啲tb都會有
[url][url][url][url][url]
durock stab v2 and lube available before or after New Year
[/url][/url][/url][/url][/url]
diu 又on9咗 加密撳咗url
多謝各位巴打支持
上個星期終於出到第一條片
跟住落黎希望維持每個星期都有一條片
歡迎大家話我知有啲咩可以改進,或者你想睇咩內容都可以話我知
今期講機械鍵盤有咩size同layout揀
https://www.youtube.com/watch?v=7IsQUVIw8oo
各位巴打 想入手隻機械keyboard
想問下filco ninja隻側刻如何
睇啱左k75m 茶軸 點知冇貨
得返青 同紅
放ducky mecha mini 銀軸 保到今年6月 $550
Leopold fc750r 茶軸 藍黑色 保到今年11月 $700

有意留tg
有無巴打知keychron依隻牌子??
本身用緊ducky one2,諗緊買咩好
常見問題第一條
完,唔該巴打
Btw,我朋友買左隻wasd依隻牌子既keyboard,想問有無巴打用過?定係都係買翻上面推薦果d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞