【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
aa由上個post不停俾人問候有咩感覺…………

無視 做得哩行預左架啦 我成日都話哩行係低賤職業架

幫個客賺到錢就永遠都係因為個客有眼光,蝕就aa仆街,介紹埋d垃圾盤,水鳩人買 已經見怪不怪

平心而論,其實當樓盤資訊留通,aa 呢行真係無乜 value add

地產呢行都仲係好固步自封,仲有一群人以中間人咁去阻礙資訊交換

有時叫個aa 還價,業主究竟點反應,係原全不得而知,另一種就係業主放租,aa就話無人租叫業主賣好過,實情係自己hold 起

老實講,有d aa 的確係幫到手,但更大部分既係鳩流流
咩事,無上嚟半日爆咗個post兼世界大戰

講樓必有股神,講樓必定嗌交,啱啱公海我都「屌」人,下次都費事講,懶得打字

撚狗好呀,有益身心

平時心情唔好可以搵人爆下

哈,當一種娛樂囉

Aa狗就梗係用黎屌啦 係咪?

如果我自己無記錯既話,我係庶屌過aa既

但係基於咩原因我要比你賺同埋要比個人資料你先?

經你手,我個offer又唔會好左
去到最尾我又係要自己跑銀行
自己坐一粒鐘等佢填form+9up
又要自己汁文件

煲講,有咩著數先?

咁你個aa應該冇幫你跑銀行,求其掟一兩間就算

去到最尾點都係要我親身bank hours落幾次
講到呢到你都係比唔到一個理由我
點解要比錢你賺
唔好比啦 你自己去搵啦 怕左你啦!你套料咁靚自己去搵都一樣架炸
經你可唔可以唔洗落銀行先?

係啦係啦你個rate 最靚

下次買樓可以試下由搵盤,傾價,搵律師樓,搵銀行一腳踢,到時點止唔洗比aa狗賺,什至連交流都唔流同aa狗交流

喂,真係得㗎喎,如果我依家要放層居屋比呢度巴打,睇完樓傾好晒價錢自己揾律師查冊攪相關手續,邊個話買賣樓一定要aa嘅,攪清楚aa只係提供市場配對資訊,冇佢都得,呢度之前有個巴打就係咁,租樓一樣

講樓必有股神,講樓必定嗌交,啱啱公海我都「屌」人,下次都費事講,懶得打字

撚狗好呀,有益身心

淡淡定aa好撚啲

撚狗好呀,有益身心

哈,當一種娛樂囉

係連登,地產已經係原罪,屌啦~

唔係屌,係咪講到冇aa唔得,你啲做生意手法有問題

【香港屋網訊】
二手樓宇買賣流程 - 在市場上購買宇二手樓的正常程序。

1. 業主放盤出售物業,可在網上自讓或委托地產代理。

2. 買方(透過代理或自行議價(自讓人仕)) 與賣方議價及洽談各項條款。

3. 簽訂臨時買賣合約及繳交臨時訂金(俗稱細訂,一般為樓價之 2-5%)

4. 簽訂臨時合約後,業主需要找代表他的律師並在14天內,買賣雙方簽署正式買賣合約,買方付予賣方大訂(一般為樓價之10%減去細訂已付的數目後所得的餘數,便是應繳付之大訂。細訂加上大訂,通常是樓價的一成。)

5. 代表律師會幫你 - 打釐印、繳付印花稅及於土地註冊處登記合約。

6. 買賣雙方律師會協議正式完成交易的日期,通常會訂在簽署正式買賣合約後一個月內。因要讓買家有時間去準備有關銀行按揭的貸款。

7. 買方律師審核業權。

8. 買方律師草擬樓契,由賣方律師審核確保無誤。

9. 成交前一日,買方前往單位驗樓,查看一切是否妥當。

10. 買方繳付樓價餘數及簽署樓契。(以銀行貸款在或自行繳付)

11. 賣方將物業交吉及簽署樓契。

12. 完成買賣。

邊part一定要aa?

但係基於咩原因我要比你賺同埋要比個人資料你先?

經你手,我個offer又唔會好左
去到最尾我又係要自己跑銀行
自己坐一粒鐘等佢填form+9up
又要自己汁文件

煲講,有咩著數先?

點解要比錢你賺
唔好比啦 你自己去搵啦 怕左你啦!你套料咁靚自己去搵都一樣架炸

下次買樓可以試下由搵盤,傾價,搵律師樓,搵銀行一腳踢,到時點止唔洗比aa狗賺,什至連交流都唔流同aa狗交流

喂,真係得㗎喎,如果我依家要放層居屋比呢度巴打,睇完樓傾好晒價錢自己揾律師查冊攪相關手續,邊個話買賣樓一定要aa嘅,攪清楚aa只係提供市場配對資訊,冇佢都得,呢度之前有個巴打就係咁,租樓一樣

以前都無aa架喇,咪又係咁買賣

撚狗好呀,有益身心

淡淡定aa好撚啲

淡淡

點解要比錢你賺

得!所以有591同28house出現

知道就好,攪清楚唔係aa買件貨/賣件貨,賣嘅係Service,服務唔得揾唔到配對直情可以唔用

撚狗好呀,有益身心

淡淡定aa好撚啲

淡淡

淡淡撚掠過 神秘又美麗
他仿似驟來的雨
我若難自禁抬頭撚你
你偏將心事瞞住

J死人

撚狗好呀,有益身心

哈,當一種娛樂囉

係連登,地產已經係原罪,屌啦~

唔係屌,係咪講到冇aa唔得,你啲做生意手法有問題

【香港屋網訊】
二手樓宇買賣流程 - 在市場上購買宇二手樓的正常程序。

1. 業主放盤出售物業,可在網上自讓或委托地產代理。

2. 買方(透過代理或自行議價(自讓人仕)) 與賣方議價及洽談各項條款。

3. 簽訂臨時買賣合約及繳交臨時訂金(俗稱細訂,一般為樓價之 2-5%)

4. 簽訂臨時合約後,業主需要找代表他的律師並在14天內,買賣雙方簽署正式買賣合約,買方付予賣方大訂(一般為樓價之10%減去細訂已付的數目後所得的餘數,便是應繳付之大訂。細訂加上大訂,通常是樓價的一成。)

5. 代表律師會幫你 - 打釐印、繳付印花稅及於土地註冊處登記合約。

6. 買賣雙方律師會協議正式完成交易的日期,通常會訂在簽署正式買賣合約後一個月內。因要讓買家有時間去準備有關銀行按揭的貸款。

7. 買方律師審核業權。

8. 買方律師草擬樓契,由賣方律師審核確保無誤。

9. 成交前一日,買方前往單位驗樓,查看一切是否妥當。

10. 買方繳付樓價餘數及簽署樓契。(以銀行貸款在或自行繳付)

11. 賣方將物業交吉及簽署樓契。

12. 完成買賣。

邊part一定要aa?

搵銀行同律師都要AA 搵

呢條AA 話自己做左十年真係笑死人

幫個客賺到錢就永遠都係因為個客有眼光,蝕就aa仆街,介紹埋d垃圾盤,水鳩人買 已經見怪不怪

平心而論,其實當樓盤資訊留通,aa 呢行真係無乜 value add

地產呢行都仲係好固步自封,仲有一群人以中間人咁去阻礙資訊交換

有時叫個aa 還價,業主究竟點反應,係原全不得而知,另一種就係業主放租,aa就話無人租叫業主賣好過,實情係自己hold 起

經aa出租一次擺足咁多間代理,邊個快手就邊個賺,乜都唔使簽,叫你賣樓話冇人租叫佢過主唔好做,講完

加油啦,祝你搵到個好aa

換個account 先上來R 啦臭曬朵

J死人

見笑了
不過冇諗過原來客廳牆紙有直紋

得!所以有591同28house出現

知道就好,攪清楚唔係aa買件貨/賣件貨,賣嘅係Service,服務唔得揾唔到配對直情可以唔用

所以你地真係可以試下自己搞

本來唔會加入戰團,睇你咁講就踢爆你,就算要搵都冇人搵你,未見過唔經aa買賣就收檔吧啦,村屋大把租屋經熟人介紹直接做,未見過呀?
你地覺得...
同一座同一層, 樓景同開揚景應該差幾多% ?

一手定二手?
二手老老實實,係業主立場根本就冇分別

不過都要睇下係點既樓景 同有幾開揚
如果 樓景係內園 同 非海景既開揚 可能真係左5%內

我試過同個客傾間3樓,佢夠膽同我講:岩岩樓上成左間900萬!咁我放番900萬都好合理丫
成果間係三十幾樓

如果正常市呢間3樓唔會過750萬…

樓上個景係咩景先?

J死人

搞左幾錢

淨計料 (全部旺角買)
廁所地下+企缸磚 每件$58*70= around 4k
廳+三房牆紙(實呎600) = around 9k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞