【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

而家得兩條路

1. 反口唔借,但係我估果兩個月租金已經係樓價到減左,而且賣家新屋未住得,佢要搵地方短租幾個月仲要搬兩次,就算你比番果兩個月租金佢,佢都一定唔願意。因為二手樓係現況成交,你要冒既風險係佢破壞裝修。

2. 照借比佢,但要搵AA拎留份協議睇清楚,另外同佢簽多份協議講清楚啲責任問題,借完兩個月不得再延長etc。當然呢個做法都一樣有其他風險。

大家分析完,邊條路就樓主自己揀啦

我揀2算 我都唔想搞大件事。佢地有大有細。應該唔會太玩野⋯ aa話會再簽份「租約」 , 但租金寫0 ,會比按金。

你揀2,叫aa開份租約寫返租金係佢減俾你果筆錢除2,之後你收返佢按金,再開返兩張收據俾舊業主,一張係收到佢按金,第二張係收到佢2個月租金,咁樣得唔得?

Aa話租金要寫0

正常份租約唔見得光,點解要寫0?

當「借」比佢wo...

反正唔見得光,夾AA叫佢改返做俾錢短租,只不過份租佢係樓價減左俾你,你寫返張收據俾業主當證明咪得
依家份野見光第一個死一定係個AA

1)減左樓價=比小左印花稅=逃稅
2)簽左自用聲明,之後借左比個三唔識七,false declaration
3)合約話交吉成交,但係就冇交吉到,false declaration

其實咁做已經構成左有有意圖瞞騙,係中欺騙
夠要入去坐

唉 我唔諗啦..唔係我日日都訓得唔安樂

三思呀絲打

最慘係有事無事都驚足2個月

真心想過一排開始供005/066
點睇

你都買左自住樓囉點供都得啦

1手手 好過供

好難儲到兩萬蚊
個個月洗哂佢
財散人安樂呀

用PayMe套錢出來買
月尾要還 迫自己唔好洗

Payme入mortgage link

其實得唔得
不如下個post 「買樓做廢老上連登圍爐」

返嚟喇,陪啲傻的嗎嘥時間,唔過去

V巴真有心,出公海撚咁耐

屌完人小學雞就走?

返黎圍爐?

廢老上連登
下個post搵志願者開,我冇氣 哈哈哈

你都買左自住樓囉點供都得啦

1手手 好過供

好難儲到兩萬蚊
個個月洗哂佢
財散人安樂呀

用PayMe套錢出來買
月尾要還 迫自己唔好洗

Payme入mortgage link

其實得唔得

岩岩睇左每月限Max $10,000

「買樓廢老上連登,成功方程式」點睇

講真你都老啦 腦又轉唔快!真係慢慢接受強國文化啦要

平心而論我算冇邏輯嘅人? 老實講講政策我唔以業主身份睇嘅,以業主身份講嘢應該唔指出土地運用失效增加供應,gogogo就得啦

平心而論我算冇邏輯嘅人? 老實講講政策我唔以業主身份睇嘅,以業主身份講嘢應該唔指出土地運用失效增加供應,gogogo就得啦

原來係山野巴改左名
一日最衰都係政治

唔關事嘅,係有啲人狂熱上腦啫

原來係山野巴改左名

改咗咩名
咁嘅
Btw 開新post記得置頂loan rebate同cash rebate

原來係山野巴改左名

改咗咩名
咁嘅
Btw 開新post記得置頂loan rebate同cash rebate

你望下呢個post多左咩人

原來係山野巴改左名

改咗咩名
咁嘅

山野賣左樓未佢邊個屋苑呀日日比D 癲價刺激下佢佢人都癲

講真呀!好明你點解咁支持樓市!

你活左大半世人,無兒無女,所有野得3層樓同老婆。

層樓一跌/無人租你果2層樓。你人生就永遠失敗,無機會再黎。

所以大陸化呀果啲你只有默默接受!有人去掉磚!你就屌尻人!

廢老思想
你哋講嗰條小學雞? Block咗喎,連睇嘅興趣都冇

睇得明既就明,睇唔明既永遠都唔明
業主係連登仔眼中係原罪
最好大家租樓日日賺

原來係山野巴改左名

改咗咩名
咁嘅

山野賣左樓未佢邊個屋苑呀日日比D 癲價刺激下佢佢人都癲

唉唔好提!失敗左

呀媽唔比,佢窮半世人,好似v巴咁,5十幾歲,有2層樓,日日打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞