【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
上個po 都有問過 就係簽約果陣未有做pre approval 得唔得 佢開470 我上網禁係462 到時會唔會估唔足 因諗住聽日簽 但聽日搵唔切銀行做

差8萬 仲要網上禁 問題唔大既

其實想講到460 不過正路係咪通常係做左pre approval 先俾票人好啲? 但個盤都幾好 驚好快走左
上個po 都有問過 就係簽約果陣未有做pre approval 得唔得 佢開470 我上網禁係462 到時會唔會估唔足 因諗住聽日簽 但聽日搵唔切銀行做

其實想講到460 不過正路係咪通常係做左pre approval 先俾票人好啲? 但個盤都幾好 驚好快走左

手快有手慢冇 估價相差唔夠十萬 問題多數不大 真係有事再撲水囉

手快有手慢冇 估價相差唔夠十萬 問題多數不大 真係有事再撲水囉

不能同意更多
又玩下歌仔先,大家估下原曲係邊首?

原曲:J.Carbone
原詞:林敏驄

Now I need a 首期 in my life
途中給我鼓勵
憑愛與每聲溫暖說話
暖透我的心窩

同分享心裡心事
I've gotta have a 首期 in my life
留明先,咁撚多AA 係連登搵食

講明先

如有AA再放流料必定追住佢黎撚

我係用家,但係個post 入面見到啲AA 搵生意真係好撚肉酸

咁祝你搵到件好野啦 我都唔明,同aa企係對立面好咩 如果市場有件荀野出現,你估件貨會去到你手上定同佢fd既客手上?

多謝你先,我上年已經換左樓喇。唔係對立,而我覺得唔好係呢啲post 到搵生意姐

冇問題既 你可以入gp問下其他巴打 就算唔係跟我買/冇買野既我都盡力解答架

盡力解答? 如果pre approval估唔足價 而家旺市 簽左臨約有機會可以上到 呢d基本野你都答錯 點信你呀

上面已答左 因為我唔知佢差幾多 我仲以為差幾十萬

咁你唔問清楚? 咁盡責架咩而家d AA?
咁撚驚人估唔足價上唔到會要撻訂
prelim估價同成交價差幾多都唔問清楚就答人唔得?我真係多謝你呀

不能同意更多

多謝咁多位巴打解答 新手第一次買真係好淆 其實pre approval 係咪因為宜家個市咁癲先做唔切 之前係真係可以做完再慢慢睇
我掛住係公海同人鬥嘴,冇追post,乜呢度又係咁

不能同意更多

多謝咁多位巴打解答 新手第一次買真係好淆 其實pre approval 係咪因為宜家個市咁癲先做唔切 之前係真係可以做完再慢慢睇

其實叫banker估價5分鐘就覆到你

佢個問題係聽日星期日…………

不能同意更多

估完可以問下邊間估價行 in case 之後估唔返有機會揾得返係邊間做 R佢估返個價
又玩下歌仔先,大家估下原曲係邊首?

原曲:J.Carbone
原詞:林敏驄

途中給我鼓勵
憑愛與每聲溫暖說話
暖透我的心窩

同分享心裡心事
I've gotta have a 首期 in my life

開估好喎
【樓花劏房】翰林峰首日收逾400票 超購兩倍

翰林峰今日售樓處參觀情況

位於中環IFC的售樓處

經紀落力Sell客

近年被喻為「劏房聖手」的恒地(012),再推出市區遠期樓花新盤應市,西營盤翰林峰昨公佈售價,首批130伙折實平均呎價逾2.61萬元,貴過同區指標屋苑寶翠園近兩成,而面積最細的開放式單位只得195方呎,入場費逾470萬元。

不過,貴又如何,項目今日首個周末開放示範單位,反應相當不錯,今日亦是首日接受認購登記,消息指截至傍晚6時15分,共收416票,較推出單位數目超額認購兩倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56659459&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170506

講明先

我係用家,但係個post 入面見到啲AA 搵生意真係好撚肉酸

咁祝你搵到件好野啦 我都唔明,同aa企係對立面好咩 如果市場有件荀野出現,你估件貨會去到你手上定同佢fd既客手上?

多謝你先,我上年已經換左樓喇。唔係對立,而我覺得唔好係呢啲post 到搵生意姐

冇問題既 你可以入gp問下其他巴打 就算唔係跟我買/冇買野既我都盡力解答架

收皮啦仆街
上個post,個個都睇住你水鳩人哋買新樓收租
又吹到$5,000,000收$18000租
自己根本唔熟嗰頭
亂吹兩個樓盤名出嚟
俾我周到你又喺度扮晒嘢
【樓花劏房】翰林峰首日收逾400票 超購兩倍

翰林峰今日售樓處參觀情況

位於中環IFC的售樓處

經紀落力Sell客

近年被喻為「劏房聖手」的恒地(012),再推出市區遠期樓花新盤應市,西營盤翰林峰昨公佈售價,首批130伙折實平均呎價逾2.61萬元,貴過同區指標屋苑寶翠園近兩成,而面積最細的開放式單位只得195方呎,入場費逾470萬元。

不過,貴又如何,項目今日首個周末開放示範單位,反應相當不錯,今日亦是首日接受認購登記,消息指截至傍晚6時15分,共收416票,較推出單位數目超額認購兩倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56659459&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170506

上面條撚樣
好心你就努力啲啦
人哋去晒樓盤拉客
你唔係諗住喺度就水到幫你買呀
aa由上個post不停俾人問候有咩感覺…………

講明先

AA,分清莊閒啦
唔係個個買一個起兩個止架,你咁撚樣既思想我用完你一次下次再買都唔搵你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞