【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

張臨約冇簽過要借比佢2個月,
只係大家另外簽左張野話會收樓後會借比佢住多2個月,而佢有責任保持番間屋同收樓時一樣,不過果時唔識野冇講過話要按金..咁我依加係咪佢唔肯比按金的話,比番果2個月錢佢,再直接收樓咁會好D?如果佢肯比按金就OK,,比佢住多2個月

咁得啦,我而家反口話唔借間屋比你
我要成交日拎鎖鑰,完

唔好再同佢傾簽咩租約/借約

再嘈拎臨約強行成交

總之,律師一定一定要自己搵!!!

再嘈叫賣家撻訂囉
一來一回你又多左錢買另一間
不過就要再睇過樓煩D 咁

其實佢已經簽左約買第2間屋 我諗佢唔會咁玩野

如果你想happy D settle 左件事O既
我覺我唯有咁:
1. 長成交期, 遲2個月成交(以現時環境計風險最細, 但唔係0風險)
2. 臨約同正約個銀碼要一樣, 唔係俾稅局查就PK
3. 然後果2個月租已經響臨約度扣左定係未扣?扣左就搞掂, 如果未扣O既叫佢現兜兜俾2皮CASH 你, 乾手淨腳
樓上個巴打好似都幾撚大獲....

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

aa點會唔知
似過尻佢一橦咁

AA知唔知你要做9成?

佢緊係知! 我依加覺得好煩 ,個業主仲話2個月唔夠,佢間新屋要裝多個幾月,話比會番租金我

P.S:其實我係絲打
隔離post真係好笑,同我講上車要500萬 ,屯門幾多唔洗500萬既成交

喂呀浪子巴唔好點醒D 淡淡啦
咁多淡淡入哂黎屯門會搞到屯門好迫架

都係果句, 牛屎區上車請去元朗

對唔住我衰,忍唔到口又出聲

出面果D POST 我通常都好忍得口
做假膠陪佢地一齊大叫: 租樓日日賺

你應該學下山林巴咁幾忍得
仲開埋D 假膠POST 陪佢地玩埋一份

AA知唔知你要做9成?

佢緊係知! 我依加覺得好煩 ,個業主仲話2個月唔夠,佢間新屋要裝多個幾月,話比會番租金我

絲打你心軟了

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

AA: 個客上唔到會唔關我事
我個佣已經袋袋平安

Sales信唔過是常識吧
隔離post真係好笑,同我講上車要500萬 ,屯門幾多唔洗500萬既成交

ok我試下

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

如果我唔比佢住多個幾月 唔知佢會唔會玩野

我住緊果到 其實都好方便 唔係aa
都唔係好貴 係d人唔放下佢地既所謂高尚人土身段
就好似 我就知老婆要大波pinklin 腰幼 一線 處 又溫柔 又性格好 又白 又長腿 又唔諗下自己咩皮
係到話話呢女 比哂d 有錢佬食 你有錢你你都得架

唔係新私樓我唔上
好行唔送

所以d人咪走哂去做租租

租樓日日賺O既野我地識條鐵咩
租樓仲可以戴名錶, 食靚海膽

我地D 樓奴就唔同啦
戴精工, 食sushi 食埋D 半價時段
又無靚海膽食

唔係新私樓我唔上
好行唔送

所以d人咪走哂去做租租

唔係新私樓我唔上
好行唔送

所以d人咪走哂去做租租

ok我試下

其實佢地可能都係扮淡淡 係我地真心左

就好似 我就知老婆要大波pinklin 腰幼 一線 處 又溫柔 又性格好 又白 又長腿 又唔諗下自己咩皮

好例子

ok我試下

其實佢地可能都係扮淡淡 係我地真心左

都有機會 媽好亂呀

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

仲要多幾個月,叫佢食屎啦
利申:我上個月簽果層,個業主都話想租返間屋,我話最多比4個月成交期,但唔會租比你

太多風險,同埋租左比你真係冇保障同冇著數

所以我唔會制啦!但點都要佢比番按金,,唔係我直接收樓!依加好不安呀

牛屎區要轉車先上到西鐵, 不了

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

我個佣已經袋袋平安

我都算係做sales同service(非aa同保險),亦深明跟得個客好自然有生意呢個道理
跟左呢個post少少時間,覺得到自己買樓時真係真係真係要小心,唔怕買錯樓,宜家怕信錯人中伏

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

仲要多幾個月,叫佢食屎啦
利申:我上個月簽果層,個業主都話想租返間屋,我話最多比4個月成交期,但唔會租比你

太多風險,同埋租左比你真係冇保障同冇著數

又多個幾月
真係叫佢食屎
絲打認認真真揾律師問一下
btw...你而家搵果間律師樓係自己出去搵O既定係AA 介紹O既?
而家呢個情況, 最好唔好用AA 介紹果間
廢事佢地打龍通...

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

我個佣已經袋袋平安

我都算係做sales同service(非aa同保險),亦深明跟得個客好自然有生意呢個道理
跟左呢個post少少時間,覺得到自己買樓時真係真係真係要小心,唔怕買錯樓,宜家怕信錯人中伏

中曬伏!我男朋友仲話唔好鬧個AA,依加要靠佢幫我地

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

我個佣已經袋袋平安

係,買樓係一生重大決定,中伏真係咸出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞