【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
樓上個巴打好似都幾撚大獲....

AA知唔知你要做9成?

佢緊係知! 我依加覺得好煩 ,個業主仲話2個月唔夠,佢間新屋要裝多個幾月,話比會番租金我

P.S:其實我係絲打

絲打 最近我有幾個朋友(不是我)都預到相似問題
佢地同你一樣最近係個排都食唔安坐唔落
所以你最好真係自己揾律師問清楚你簽個張野簽完正約係咪仲有效定點
講真你唔使favor個業主 大家一買一賣 地位平等
聽你講賣家似係換樓(9估) 如果佢呢單deal做唔成 要拖3個月先賣到樓 佢可能要梗15%稅 仲未必夠錢成交佢新樓 佢未必有數 唔好怕佢
試下同AA索料佢係咪換樓 自己揾律師問清楚件事要點做
唔好收左按金就算 佢租期間你都會好唔安落 而長成交期學炭燒巴話齋 算係兩害取其輕既辦法
隔離post真係好笑,同我講上車要500萬 ,屯門幾多唔洗500萬既成交

唔係新私樓我唔上
好行唔送

所以d人咪走哂去做租租

隔離post真係好笑,同我講上車要500萬 ,屯門幾多唔洗500萬既成交

喂呀浪子巴唔好點醒D 淡淡啦
咁多淡淡入哂黎屯門會搞到屯門好迫架

都係果句, 牛屎區上車請去元朗

對唔住我衰,忍唔到口又出聲

我住緊果到 其實都好方便 唔係aa
都唔係好貴 係d人唔放下佢地既所謂高尚人土身段
就好似 我就知老婆要大波pinklin 腰幼 一線 處 又溫柔 又性格好 又白 又長腿 又唔諗下自己咩皮
係到話話呢女 比哂d 有錢佬食 你有錢你你都得架

嘩你呢個比喻好啜核 我好鐘意

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

AA: 個客上唔到會唔關我事
我個佣已經袋袋平安

Sales信唔過是常識吧

我都算係做sales同service(非aa同保險),亦深明跟得個客好自然有生意呢個道理
跟左呢個post少少時間,覺得到自己買樓時真係真係真係要小心,唔怕買錯樓,宜家怕信錯人中伏

中曬伏!我男朋友仲話唔好鬧個AA,依加要靠佢幫我地

咁你希望個aa仲會應你call
你搵定佢老闆都得

佢話幫我地傾,叫佢地比番按金我地

AA知唔知你要做9成?

佢緊係知! 我依加覺得好煩 ,個業主仲話2個月唔夠,佢間新屋要裝多個幾月,話比會番租金我

絲打你心軟了

仲要多幾個月,叫佢食屎啦
利申:我上個月簽果層,個業主都話想租返間屋,我話最多比4個月成交期,但唔會租比你

太多風險,同埋租左比你真係冇保障同冇著數

所以我唔會制啦!但點都要佢比番按金,,唔係我直接收樓!依加好不安呀

傾左改成交期先啦,佢唔改咪玩大佢

最多一齊攬炒
AA冇左份工+釘牌
佢又冇左另一層樓個細訂

但我正約都簽埋 係咪食得屎

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

利申:我上個月簽果層,個業主都話想租返間屋,我話最多比4個月成交期,但唔會租比你

所以我唔會制啦!但點都要佢比番按金,,唔係我直接收樓!依加好不安呀

最慘係你而家都已經不安
2個月後成交3個半月租俾佢
你咁樣落去真係不安足半年
最後間屋無事你自己個人都身體有事先

AA知唔知你要做9成?

絲打 最近我有幾個朋友(不是我)都預到相似問題
佢地同你一樣最近係個排都食唔安坐唔落
所以你最好真係自己揾律師問清楚你簽個張野簽完正約係咪仲有效定點
講真你唔使favor個業主 大家一買一賣 地位平等
聽你講賣家似係換樓(9估) 如果佢呢單deal做唔成 要拖3個月先賣到樓 佢可能要梗15%稅 仲未必夠錢成交佢新樓 佢未必有數 唔好怕佢
試下同AA索料佢係咪換樓 自己揾律師問清楚件事要點做
唔好收左按金就算 佢租期間你都會好唔安落 而長成交期學炭燒巴話齋 算係兩害取其輕既辦法

唉,,我真係好驚呀,我男朋友好似冇野咁.得我係度驚

唔係新私樓我唔上
好行唔送

所以d人咪走哂去做租租

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

最多一齊攬炒
AA冇左份工+釘牌
佢又冇左另一層樓個細訂

嘩乜講講下正約都簽埋,早啲上嚟問下麻

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

最慘係你而家都已經不安
2個月後成交3個半月租俾佢
你咁樣落去真係不安足半年
最後間屋無事你自己個人都身體有事先

照番張約應該驚到7月中

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

我個佣已經袋袋平安

我都算係做sales同service(非aa同保險),亦深明跟得個客好自然有生意呢個道理
跟左呢個post少少時間,覺得到自己買樓時真係真係真係要小心,唔怕買錯樓,宜家怕信錯人中伏

絲打你買樓果陣搵埋你爸爸幫眼咪得囉
你爸爸樓都睇左咁多間, 經驗豐富啦

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

最多一齊攬炒
AA冇左份工+釘牌
佢又冇左另一層樓個細訂

果時冇AC問,同埋唔知咁大問題...係佢依加又話要租多個幾月,,我問左朋友,先知咁大件事!

絲打你心軟了

最多一齊攬炒
AA冇左份工+釘牌
佢又冇左另一層樓個細訂

宜家可唔可以直接話唔租比佢

AA知唔知你要做9成?

絲打你心軟了

最多一齊攬炒
AA冇左份工+釘牌
佢又冇左另一層樓個細訂

簽左正約=上左律師樓過埋大訂
律師係咪aa比你?

我唔知呀 要問番我男朋友,我印象中好似係

AA知唔知你要做9成?

個業主同aa都好奇怪

我個佣已經袋袋平安

中曬伏!我男朋友仲話唔好鬧個AA,依加要靠佢幫我地

又咁講
鬧又真係無用
鬧係有用o既好多問題就鬧2下解決左啦
反而係冷靜d 問清楚法律意見, 睇下點樣處理呢件事對你地自己最有保障
咁樣比較好
但就唔好信aa 會幫你啦
跟著D咁ON9既男朋友...絲打你咩感覺....

佢覺得個世界冇咩壞人,諗得太美好

太天真喇

太天真喇

佢依加都係叫我唔洗咁驚,覺得人地唔會玩野

又唔好咁衰
(雖然我都覺得.....)

太天真喇

佢依加都係叫我唔洗咁驚,覺得人地唔會玩野

只能個呢個世界乜人都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞