【賣樓移民幫到手】低調置業討論區(29)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
宜家睇岩左層樓 都幾中意 個價都算岩既 但我地計過俾哂首期裝修傢私等等應該會冇咩錢剩 可能得番10-20萬到 各位巴打覺得咁樣上車會唔會太大風險 新手買樓真係成日都好淆

如果計埋首期律師費裝修電器得返廿萬其實好多

好貴利息?

P
但係用黎周轉都要比
D錢未調到返黎

玩到要OD咁盡
宜家睇岩左層樓 都幾中意 個價都算岩既 但我地計過俾哂首期裝修傢私等等應該會冇咩錢剩 可能得番10-20萬到 各位巴打覺得咁樣上車會唔會太大風險 新手買樓真係成日都好淆

巴打,計掂數唔駛淆底,我同你差不多,仲要問銀行借多三十個裝修添,黎緊仲變三人世界,頭兩年會辛苦啲,但你要住或者俾個安定居所你女人既,就算你租樓都可能要咁既價錢

係呀
我正想講
你成交左唔夠錢裝修仲可以p loan
早兩日收到細貓封信
借30幾個年息2.7x厘
真心好平

忠告:借錢梗要還,咪俾錢中介

我女人上個月收到匯豐話信用卡套現60萬
月平息0.09%

屌抵到

巴打,計掂數唔駛淆底,我同你差不多,仲要問銀行借多三十個裝修添,黎緊仲變三人世界,頭兩年會辛苦啲,但你要住或者俾個安定居所你女人既,就算你租樓都可能要咁既價錢

係呀
我正想講
早兩日收到細貓封信
真心好平

月平息0.09%

姐係循環貸款?用個時先計息?
樓上個巴打好似都幾撚大獲....

AA知唔知你要做9成?

佢緊係知! 我依加覺得好煩 ,個業主仲話2個月唔夠,佢間新屋要裝多個幾月,話比會番租金我

P.S:其實我係絲打

唔通佢裝修半年又俾佢住半年咩

當時咁衝動簽丫,上來問問先嘛

唔簽都簽左,問下律師意見可以點攪,正約未出,都應該仲有灣轉
同 aa 表達,想提早返收樓,有需要住,又睇下賣家點
岩岩星星講永隆mortgage, 星星額外回0.45%比我.. ICBC就回0.4%
但我已經搞緊CITI 就黎過MC... 佢就回0.35%...

其他樣一樣, 都係 H+1.28,銀行回1.6%

成交期6月尾.. 我仲應唔應該即刻轉馬去永隆 ?
岩岩星星講永隆mortgage, 星星額外回0.45%比我.. ICBC就回0.4%
但我已經搞緊CITI 就黎過MC... 佢就回0.35%...

等埋先
樓上個巴打好似都幾撚大獲....

AA知唔知你要做9成?

佢緊係知! 我依加覺得好煩 ,個業主仲話2個月唔夠,佢間新屋要裝多個幾月,話比會番租金我

P.S:其實我係絲打

唔通佢裝修半年又俾佢住半年咩

當時咁衝動簽丫,上來問問先嘛

唔簽都簽左,問下律師意見可以點攪,正約未出,都應該仲有灣轉
同 aa 表達,想提早返收樓,有需要住,又睇下賣家點

同埋真係要睇張endorsement點簽
我簽左租約到最後都可以唔租比你
成交左之後間屋就係我,我唔借比你真係吹我唔漲

等埋先

一般過左MC, 銀行出OFFER, OFFER會valid幾耐 ?
搬屋真係好攰好攰,每年都要搬屋既話殺左我吧啦

搬屋堅係煩又要駛$同用時間
好彩容巴今次係買樓唔係租

我明點解d業主唔租比有動物既人,我間屋成屋狗毛,d塵積到厚過我面皮,今日吸完塵翌日唔知點解又會有一層狗毛飛出黎,我養開狗都頂唔順

我有6隻狗
同佢地沖完涼吹毛 d毛球好誇張
所以每日最少要拖地吸塵兩次
如果唔係好似去左沙灘

不過狗主人好sweet 我做奴才做得好開心

6隻
咁係開心嘅
其實養得寵物真係要日日清潔先得

狗奴才咪開心
我老母成日話我
搬屋真係好攰好攰,每年都要搬屋既話殺左我吧啦

我明點解d業主唔租比有動物既人,我間屋成屋狗毛,d塵積到厚過我面皮,今日吸完塵翌日唔知點解又會有一層狗毛飛出黎,我養開狗都頂唔順

我有6隻狗
如果唔係好似去左沙灘

巴打好幸福,我都打算日夜吸一次
我有兩隻,帶一隻去新屋
再領養隻大狗
係愛協個網睇中一隻都柏文,過兩日去探下佢

點解唔帶晒兩隻去新屋
如果兩隻一齊相處好耐 忽然有隻唔見左佢地會唔開心
成日守住個門囗
我記得你上次想要鬆毛狗

每日放工回家見到d衰狗 我就會好開心
旅行都唔想去太長 因為會掛住佢地

有一隻養左十四年,有長期病患,留係舊居等呀爸呀媽照顧下唔使咁空虛,我都好唔捨得佢
上次隻鬆獅 d狗義工要我比好多資料佢,我唔想就冇領養到了
我次次都係去旅行去到一半就好後悔去咁耐 然後就好掛住佢地

十四年好有感情 會唔捨得
你新居近唔近亞爸亞媽

最怕查家宅去領養

我成日都想帶d狗仔去旅行 可惜狗仔飛機只能寄倉
唔可以一齊坐 寄倉我又唔開心
去日本會買好多狗用品比d老細用

係呀
我正想講
早兩日收到細貓封信
真心好平

月平息0.09%

0.09%咪仲平過樓按
平時收到依d信 我就即刻撕難掉左佢
冇留意個息囗
賣家唔成交,我可以叫律師攪
租租唔比返鎖鑰我,仲要9成按,仲要冇租約,仲要係$0租,佢打死唔走真係官都幫你唔到

官:租金$0,佢唔係冇交租wor

依加洗濕左個頭。真係希望佢唔會玩野。我覺得佢都係比aa水。我諗佢都唔想搞大件事。聽日會問下律師張endorsement有冇法律效用 唔該巴打!

我懷疑律師樓冇見個份endorsement
如果見到 應該唔會比你地過
因為你地似一齊夾計欺詐銀行

你真係比人陰左 個AA明知有屎
所以唔比你地keep份endorsement copy
快d追返份endorsement 然後consult律師專業意見

我覺得現在不是追唔追返按金或裝修/電器損壞
而係成個deal validity

佢而家唯有望過兩個月上手業主唔好玩野
同呢幾個月銀行唔知道

唯有甘做同等
但太passive
租租唔比返鎖鑰我,仲要9成按,仲要冇租約,仲要係$0租,佢打死唔走真係官都幫你唔到

依加洗濕左個頭。真係希望佢唔會玩野。我覺得佢都係比aa水。我諗佢都唔想搞大件事。聽日會問下律師張endorsement有冇法律效用 唔該巴打!

快d追返份endorsement 然後consult律師專業意見

同呢幾個月銀行唔知道

唯有甘做同等
但太passive

係呀。講左 我驚賴野😭。

同呢幾個月銀行唔知道

唯有甘做同等
但太passive

佢唔簽都簽左就唯有呢幾個月求神拜佛對家唔好玩野
正常做法係延長交期,但咁樣對家會遲左收尾數
依家唔排除對家好等錢駛,所以先咁樣做收返筆錢

我有6隻狗
如果唔係好似去左沙灘

巴打好幸福,我都打算日夜吸一次
我有兩隻,帶一隻去新屋
再領養隻大狗
係愛協個網睇中一隻都柏文,過兩日去探下佢

點解唔帶晒兩隻去新屋
如果兩隻一齊相處好耐 忽然有隻唔見左佢地會唔開心
成日守住個門囗
我記得你上次想要鬆毛狗

每日放工回家見到d衰狗 我就會好開心
旅行都唔想去太長 因為會掛住佢地

有一隻養左十四年,有長期病患,留係舊居等呀爸呀媽照顧下唔使咁空虛,我都好唔捨得佢
上次隻鬆獅 d狗義工要我比好多資料佢,我唔想就冇領養到了
我次次都係去旅行去到一半就好後悔去咁耐 然後就好掛住佢地

十四年好有感情 會唔捨得
你新居近唔近亞爸亞媽

最怕查家宅去領養

我成日都想帶d狗仔去旅行 可惜狗仔飛機只能寄倉
唔可以一齊坐 寄倉我又唔
去日本會買好多狗用品比d老細用

同呢幾個月銀行唔知道

唯有甘做同等
但太passive

佢唔簽都簽左就唯有呢幾個月求神拜佛對家唔好玩野
正常做法係延長交期,但咁樣對家會遲左收尾數
依家唔排除對家好等錢駛,所以先咁樣做收返筆錢

對家等筆錢 買樓。約都簽埋

同呢幾個月銀行唔知道

唯有甘做同等
但太passive

should hve active n alternative management
consult 2nd opinion asap

同呢幾個月銀行唔知道

唯有甘做同等
但太passive

should hve active n alternative management
consult 2nd opinion asap

唔好等 快d拎返張endorsement

係呀
我正想講
早兩日收到細貓封信
真心好平

月平息0.09%

還款期幾耐先? 月息喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞